OGAE Video Contest 2018: Τα αποτελέσματα!

Ακόμη ένα OGAE Video Contest περνά πια στην ιστορία. Ο λόγος, συγκεκριμένα, για τον OGAE Video Contest 2018 ο οποίος ολοκληρώθηκε εχθές (Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019) το βράδυ, με την επίσημη  ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο OGAE Video Contest αποτελεί διαγωνισμό του OGAE International με δικαίωμα συμμετοχής να έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν επίσημα στο εν λόγω δίκτυο. Στο κομμάτι της ψηφοφορίας, δικαίωμα έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη, διαμορφώνοντας με τη ψήφο τους τη τελική βαθμολογία του σωματείου στο οποίο ανήκουν. Ο διαγωνισμός διεξάγεται μια φορά τον χρόνο (με έτος έναρξης το 2003) και αφορά αποκλειστικά και μόνο στην οπτική έκδοση (video clip) των διαγωνιζόμενων συμμετοχών.

Ύστερα από την θριαμβευτική νίκη του video clip του τραγουδιού «Mud Blood» του Loïc Nottet από το Βέλγιο στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2017, ο OGAE Belgium είχε τη χαρά και τη τιμή να διοργανώσει τον OGAE Video Contest 2018!

Οι διαδικασίες του OGAE Video Contest 2018 ξεκίνησαν γύρω στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2018 με 24 σωματεία του δικτύου OGAE International να δηλώνουν συμμετοχή. Ανάμεσα σε αυτά φυσικά και ο OGAE Greece ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα με το video clip του τραγουδιού «Θηρίο» σε ερμηνεία της Μελίνας Μακρή (μουσική: Mark F. Angelo, Μελίνα Μακρή / στίχοι: Ρένα Καμάρη) και σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, η συμμετοχή προέκυψε ύστερα από εσωτερική επιλογή και ανάθεση της συμμετοχής από το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας.

Μέσω ενός video που ανάρτησε εχθές το βράδυ στο YouTube, ο OGAE Belgium ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα του τελευταίου κατά σειρά διαγωνισμού του OGAE International για το 2018!

Μεγάλος νικητής ο OGAE Czech Republic  αφού η συμμετοχή του “Me gusta” με ερμηνευτή τον Mikolas Josef κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 132 βαθμούς. Ο Mikolas, ο οποίος εκπροσώπησε το 2018 τη χώρα και στον διαγωνισμό της Eurovision, γνωρίζει πλέον μεγάλη επιτυχία στη Ευρωπαϊκή μουσική σκηνή ενώ το single του “Me gusta” έχει καταφέρει να αγαπηθεί από πολλούς fans ανά την Γηραιά Ήπειρο. Έτσι, η νίκη του στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, χαρακτηρίζεται με κάποιο τρόπο… αναμενόμενη!

Το video clip του “Me gusta” αναρτήθηκε στο YouTube στις 4 Οκτωβρίου 2018 και ήδη μέχρι σήμερα μετρά παραπάνω από 4μιση εκατομμύρια προβολές!

Στη 2η θέση, με 119 βαθμούς τερμάτισε η συμμετοχή του OGAE Πολωνίας “Wild eyes” με ερμηνευτές την Kasia Moś και τους Norma John, εκπρόσωποι της Πολωνίας και της Νορβηγίας αντίστοιχα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2017! Τη 3η θέση κατέλαβε ο OGAE United Kingdom συμμετέχοντας με το video clip του τραγουδιού “New Rules” της Dua Lipa. Η μεγάλη σταρ της Βρετανίας που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία, ήταν φυσικά το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού. Όμως οι 118 βαθμοί που συγκέντρωσε, ήταν αρκετοί “μόνο” για την 3η θέση, με διαφορά μόλις μίας ψήφου από την 2η.

Τη πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσαν οι συμμετοχές της Γερμανίας (107 βαθμοί) και Ιταλίας (100 βαθμοί). Η διοργανώτρια χώρα, Βέλγιο, τερμάτισε στα… μισά του πίνακα (12η θέση) ενώ στην τελευταία, μόλις με έναν βαθμό, τερμάτισε η συμμετοχή της Μάλτας!

Η συμμετοχή μας κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 90 βαθμούς οι οποίοι μας χάρισαν την πολύ καλή 7η θέση ανάμεσα στις 24 συμμετοχές. Αυτή είναι η 12η φορά (από το 2003 που ξεκίνησε ο OGAE Greece να συμμετέχει στον OGAE Video Contest) που Ελληνική συμμετοχή καταφέρνει να τερματίσει βαθμολογικά εντός της πρώτης δεκάδας, γεγονός που την κάνει μία από τις δημοφιλέστερες χώρες του συγκεκριμένου διαγωνισμού!

Αναλυτικά, η  Ελληνική συμμετοχή στον O.V.C. 2018 ψηφίστηκε ως εξής: 

Από 1 βαθμό από τον OGAE Hungary, τον OGAE Australia, τον OGAE Portugal και τον OGAE Poland

Από 4 βαθμούς από τον OGAE Russia, τον OGAE Belgium και τον OGAE Estonia

Από 7 βαθμούς από τον OGAE Serbia και τον OGAE United Kingdom

Από 8 βαθμούς από τον OGAE Bulgaria, τον OGAE Czech Republic και τον OGAE Germany

ενώ με το τιμητικό «12άρι» μας ψήφισαν τα αντίστοιχα σωματεία της Ιταλίας, της Κροατίας και της Γαλλίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη βαθμολογία του OGAE France ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Γαλλίας στην Junior Eurovision 2018 Angélina!

Η Βαθμολογία του OGAE Greece είχε ως εξής:

1 βαθμό στη Λευκορωσία 

2 βαθμούς στην Τουρκία 

3 βαθμούς στην Ουκρανία 

4 βαθμούς στη Γαλλία 

5 βαθμούς στη Πολωνία 

6 βαθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο 

7 βαθμούς στη Μολδαβία (ROW) 

8 βαθμούς στη Γερμανία 

10 βαθμούς στην Αρμενία 

12 βαθμούς στην Ιταλία 

Ο OGAE Greece δίνει συγχαρητήρια στον OGAE Czech Republic για τη νίκη του στον OGAE Video Contest 2018 και εύχεται “Καλή δύναμη” στην διοργάνωση και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του 2019!

Ευχαριστούμε όλα τα σωματεία που ψήφισαν την Ελληνική συμμετοχή φέρνοντάς την στην υψηλή 7η θέση και ευχαριστούμε θερμά την εκπρόσωπό μας Μελίνα Μακρή και όλη την ομάδα του “Θηρίο” για την τόσο θερμή υποστήριξη σχετικά με την συμμετοχή της χώρας και του σωματείου μας!

Τέλος, ευχαριστούμε τον OGAE Belgium για την διοργάνωση και τη φιλοξενία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αναλυτικά αποτελέσματα του OGAE Video Contest 2018 στο video που ακολουθεί!

Οι 24 συμμετοχές του OGAE Video Contest 2018! 

  1.  Τσεχία – Me gusta – Mikolas Josef
  2.  Πολωνία – Wild eyes – Kasia Moś feat. Norma John
  3.  Βέλγιο – Runaway – Oscar and the Wolf
  4.  Π.Γ.Δ.Μ. – Apartment – Bobi Andonov
  5.  Γαλλία – Marlon Brando – Christophe Willem
  6.  Ηνωμένο Βασίλειο – New Rules – Dua Lipa
  7.  Λευκορωσία – Taking me higher – Platon ft. Joolay
  8.  Τουρκία – İyi ki – Nil Karaibrahimgil
  9.  Βουλγαρία – Marrakesh – Galena & Tsvetelina Yaneva
  10.  Γερμανία – Kreise – Johannes Oerding
  11.  Αυστραλία – Youngblood – 5 Seconds of Summer
  12.  Ελλάδα – Θηρίο – Μελίνα Μακρή
  13.  Ουκρανία – Melodija – The Hardkiss
  14.  Κροατία – M.A.G.I.J.A. – Severina ft. Jala Brat
  15.  Ρωσία – Svet nastroenija sinij – Filip Kirkorov
  16.  Ουγγαρία – Jazz & Wine – Juli Fabian & Zoohacker
  17.  Μάλτα – Earthquake – Maxine
  18.  Μολδαβία (OGAE ROW) – Sun gets down – Sunstroke Project
  19.  Σουηδία – Kyss mig i slo-mo – Oscar Zia ft. Leslie Tay
  20.  Αρμενία – Margo – Iveta Mukuchyan
  21.  Εσθονία – Kolm korda – Lenna
  22.  Ιταλία – La felicità – Fabrizio Moro
  23.  Σερβία – Lava – Sara Jo
  24.  Πορτογαλία – Oh My Heart – David Fonseca

Ραντεβού στον OGAE VIDEO CONTEST 2019 by OGAE CZECH REPUBLIC 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τους διαγωνισμούς του OGAE International! 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι να πηγαίναμε τόσο καλά και στον πραγματικό διαγωνισμό, αλλά δεν… Συγχαρητήρια στη Μελίνα και τη φωνάρα της

  2. Τσεχία και Πολωνία, συμμετείχαν με Γιούροσταρς, εμφανίστηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, τις οποίες κατέλαβαν και βαθμολογικά! Κρίμα που δεν ψηφίσαμε την Τσεχία! Μεγάλη αδικία για την τραγουδάρα της Π.Γ.Δ.Μ. και το υπέροχο κλιπ της, που ευτυχως τερμάτισε 10η! Σκάνδαλο οι 17 της Ρωσίας, έπρεπε να τερματίσει με μηδέν!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ