ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι πρώτες τρεις επίσημες υποψηφιότητες του “Eurovision Gala 2019”!

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της 2ης Ιανουαρίου 2019 (23:59) η πρώτη φάση της ψηφοφορίας του “Eurovision Gala” του Operación Triunfo με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη τους πρώτους τρεις επίσημους υποψήφιους καλλιτέχνες αλλά και τα πρώτα τρία υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της Ισπανίας στη Eurovision 2019!  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα πρώτα τρία τραγούδια τα οποία κατάφεραν να ψηφιστούν περισσότερο από το κοινό στη φάση αυτή, προκρίνονται απευθείας στο “Eurovision Gala” που θα διεξαχθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα. Οι υπόλοιπες επτά συμμετοχές του “Eurovision Gala” θα προκύψουν από μια ειδική κριτική επιτροπή ((εκ μέρους της TVE, TVE Digital και των καθηγητών του Operación Triunfo 2018) η οποία θα ψηφίσει μεταξύ των υπόλοιπων εναπομεινάντων υποψήφιων τραγουδιών.

Εδώ και καιρό, διάφορα “spoilers” έδιναν το “Muérdeme” της María ως το απόλυτο φαβορί για τον διαγωνισμό. Αυτά φαίνεται να επιβεβαιώθηκαν, καθώς το συγκεκριμένο τραγούδι κατάφερε να επικρατήσει της βαθμολογίας και με διαφορά να τερματίσει πρώτο στη ψηφοφορία του κοινού με αποτέλεσμα να κερδίσει το εισιτήριο για το “Eurovision Gala”! Τα άλλα δύο τραγούδια που κατάφεραν να αγαπηθούν από το κοινό πιο πολύ και να βρεθούν χάρη στη ψηφοφορία στο “Eurovision Gala” είναι το “Hoy Vuelvo a Reír Otra Vez” της Noelia και το “La Clave” της Natalia.

Το μεγάλο φαβορί για τη Eurovision και νικητής του Operación Triunfo 2018 Famous βρέθηκε μόλις μία θέση κάτω (4η θέση) από την Natalia με αποτέλεσμα να μη καταφέρει να προκριθεί στη φάση αυτή. Υπάρχει ωστόσο πιθανότητα,να διαγωνιστεί με τη συμμετοχή του “No Puedo Más” στο Eurovision, εάν και εφόσον επιλεχθεί στη συνέχεια από την ειδική επιτροπή. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε με τις συμμετοχές “La venda” του Miki (5η θέση), “Qué será luego” της Alba Reche (6η θέση), “Todo bien” της Marilia (7η θέση), “Vuelve” της Marta (8η θέση), “Nadie se salva” των Natalia και Miki (9η θέση) και “Hoy soñaré” της Sabela (10η θέση). Τις λιγότερες ψήφους από όλα κατέλαβε η υποψηφιότητα “El equilibrio” του Miki! Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού καταμετρήθηκαν συνολικά 190.513 έγκυρες ψήφοι! 

Στη φωτογραφία παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις θέσεις που πήραν όλες οι υποψηφιότητες του “Eurovision Gala”.

 

Αυτό που τώρα μένει είναι να αποφασίσει η ειδική κριτική επιτροπή ποιες θα είναι οι υπόλοιπες επτά συμμετοχές που μαζί με τις νικητήριες τρεις αυτής της φάσης, θα αποτελέσουν τη χρυσή δεκάδα του “Eurovision Gala”. Έως τότε, ακούστε αποσπασματικά τα τρία επικρατέστερα τραγούδια του “Eurovision Gala” και πείτε μας ποιο προτιμάτε για τον διαγωνισμό του 2019! 

“Muérdeme” – María

Hoy Vuelvo a Reír Otra Vez” – Noelia

“La Clave” – Natalia  

Μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα από όλες τις υποψήφιες συμμετοχές ΕΔΩ!

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το “Eurovision Gala” της Ισπανικής τηλεόρασης στον OGAE Greece!

Πηγή: rtve.es 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ