EUROVISION 2019: Αλλαγές χώρων διεξαγωγής της κλήρωσης ημιτελικών και του Red Carpet;

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας, στις αρχές Νοεμβρίου ανακοινώθηκε επίσημα ότι η διαδικασία της κλήρωσης για την κατάταξη των συμμετεχουσών χωρών στη Eurovision 2019 σε καθένα από τους δύο ημιτελικούς θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου. Αυτό φαίνεται να μην αλλάζει… αλλάζει από ό,τι φαίνεται ο χώρος που η κλήρωση θα διεξαχθεί.

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η κλήρωση των ημιτελικών θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, στο Beit Ha’Ir, το ιστορικό δημαρχείο στο κέντρο της πόλης (Bialik Street), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του wiwibloggs, αυτό δεν θα γίνει. Και ο λόγος είναι ότι τα δοκιμαστικά στο συγκεκριμένο χώρο δεν ικανοποίησαν τους διοργανωτές του ΚΑΝ, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν άλλο διαθέσιμο χώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Gidi Shmerling, εκπρόσωπο του Δήμου του Τελ Αβίβ και υπεύθυνο αυτού για την Eurovision, η κλήρωση των ημιτελικών θα διεξαχθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Τελ Αβίβ. Μαζί με την κλήρωση θα γίνει φυσικά και η καθιερωμένη παράδοση του κλειδιού του διαγωνισμού από την προηγούμενη διοργανώτρια πόλη Λισαβόνα στο Τελ Αβίβ.

To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Τελ Αβίβ είναι ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά ιδρύματα του Ισραήλ, αποτελείται από τρία κτήρια και χρονολογείται από το 1932, όταν και λειτούργησε στην κατοικία του Μάγιερ Ντιγκεντσόφ (τότε δημάρχου της πόλης). Στις παρούσες εγκαταστάσεις μετακόμισε κατά τη δεκαετία του 1970. Περιλαμβάνει ένα τμήμα με κορυφαία έργα παλαιότερων ετών, με τέχνη που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, και ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο τμήμα με διεθνή έργα από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Εκτίθενται δημιουργίες των Γκούσταφ Κλιμτ, Χουάν Μιρό, Βασίλι Καντίνσκι και Μαρκ Σαγκάλ ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες. Υπάρχουν πολλοί εντυπωσιακοί χώροι – αποτελούμενοι από ψηλά ταβάνια, γυαλί, λευκούς τοίχους – όπου το KAN και η EBU μπορούν να διεξαγάγουν την κλήρωση και την τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοργανώτριας πόλης.

Αυτή η αλλαγή, όμως, θα επιφέρει και μια επιπρόσθετη, καθώς στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ, είχε αρχικώς προγραμματισθεί η πραγματοποίηση του λεγόμενου “κόκκινου χαλιού” (Red Carpet) και της τελετής έναρξης της Eurovision 2019. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Yediot, αυτά τα δύο σημαντικά γεγονότα της διοργάνωσης, που συνηθίζεται να γίνονται στο τέλος της πρώτης εβδομάδας των προβών, θα γίνουν στο HaBima, το Εθνικό Θέατρο του Ισραήλ. Το πανέμορφο αυτό κτήριο βρίσκεται στο κέντρο του Τελ Αβίβ, πολύ κοντά στη διάσημη λεωφόρο Rothschild. Κατασκευάστηκε το 1945, αλλά το 2009 υπέστη ανακατασκευή μετατρέποντας το σε ένα από τα πιο σύγχρονα θέατρα.

The Habima Theater with Habima Square in the front.The New Habima Theater Building

Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ή ανακοίνωση για την επιλογή του HaBima ως χώρου διεξαγωγής του Red Carpet και της κλειστής, επίσημης τελετής έναρξης και δεξίωσης των εθνικών αποστολών.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της διεξαγωγής του διαγωνισμού μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: wiwibloggs / φωτογραφίες: Wikipedia – Tourist Israel]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ