ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Το τραγούδι των Electric Fields για τη Eurovision 2019!

Στο δημοφιλές “Woodford Folk Festival” της Αυστραλίας συμμετείχαν – μεταξύ άλλων – οι Electric Fields τη Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 προωθώντας, εκτός από τη προσωπική τους δράση και τη δισκογραφία τους, και την υποψηφιότητά τους για τη φετινή Eurovision με τη σημαία της Αυστραλίας! 

Το “Woodford Folk Festival” αποτελεί ένα μουσικό φεστιβάλ το οποίο διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου κάθε έτους στη πόλη Woodford της πολιτείας Queensland της Αυστραλίας, από το 1985 έως και σήμερα. Στο μουσικό αυτό event εκτός από τις διαδραστικές ασχολίες του κοινού, συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες δίνοντας συναυλίες οι οποίες προσελκύουν κόσμο όχι μόνο από όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας, αλλά και από το εξωτερικό. Για φέτος, το φεστιβάλ ξεκίνησε τις δράσεις του στις 27 Δεκεμβρίου 2018 ενώ ολοκληρώνεται απόψε, Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το ιδιαίτερο μουσικό δίδυμο των Zaachariaha Fielding και Michael Ross από την Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας είναι υποψήφιο για την εκπροσώπηση της χώρας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού αποτελεί μια από τις υποψηφιότητες του πρώτου εθνικού τελικού της Αυστραλίας “Eurovision: Australia Decides 2019”.

Οι Electric Fields αποτέλεσαν κομμάτι των συναυλιών του φετινού “Woodford Folk Festival” ενώ ανάμεσα στα τραγούδια που έπαιξαν ζωντανά για το κοινό, ήταν και το νέο τους κομμάτι “2000 and Whatever” το οποίο όπως αποκαλύφθηκε και επίσημα από το SBS Australia αποτελεί την συμμετοχή του μουσικού διδύμου στον εθνικό τελικό της χώρας για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Ο κρατικός φορέας της Αυστραλίας, αναδημοσίευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ένα πολύ μικρό σε χρονική διάρκεια απόσπασμα από την εμφάνιση των Electric Fields στο “Woodford Folk Festival” μέσα από το οποίο μπορούμε να ακούσουμε ελάχιστα δευτερόλεπτα του “2000 and Whatever”. Ο επαναλαμβανόμενος αγγλόφωνος τίτλος του τραγουδιού, δυστυχώς δεν μας δίνει επαρκείς πληροφορίες για να επιβεβαιώσουμε τις φήμες που ήθελαν τους Electric Fields να πρωτοτυπούν, συμμετέχοντας με ένα τραγούδι στην αυτόχθονη γλώσσα “Pitjantjatjara Yankunytjatjara”. Για την επιβεβαίωση αυτή, δεν μένει παρά να περιμένουμε την ολοκληρωτική κυκλοφορία του υποψήφιου τραγουδιού, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει σύντομα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το “2000 and Whatever” είναι μόλις ο δεύτερος τίτλος των υποψήφιων τραγουδιών του “Eurovision: Australia Decides 2019” που γίνεται γνωστός, μετά τον τίτλο της συμμετοχής της Courtney Act “Fight for love”. Ταυτόχρονα, είναι το τρίτο κατά σειρά τραγούδι για το οποίο έχουμε κάποιες πρώτες πληροφορίες, μετά την επίσημη κυκλοφορία του “Fight for love” της Coutney Act αλλά και των δηλώσεων των Sheppard για το ύφος τραγουδιού τους).

Υπενθυμίζουμε ότι ο εθνικός τελικός της Αυστραλίας θα λάβει χώρα στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2019 στο Gold Coast. Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι οι:

  1. Mark Vince
  2. Sheppard
  3. Kate Miller-Heidke
  4. Electric Fields
  5. Courntey Act
  6. Aydan Calafiore
  7. Leea Nanos

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εξελίξεις της συμμετοχής της Αυστραλίας στη Eurovision 2019, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

Πηγή: SBS Australia [Twitter] | Φωτογραφία: Electric Fields Official Facebook Page, SBS Australia

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ