ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ακούστε τα 14 από τα 24 υποψήφια τραγούδια!

Ο εθνικός τελικός Selecţia Naţională 2019, σηματοδοτεί την 20η συμμετοχή της Ρουμανίας, με το σύνθημα «Κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα!».Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ο εθνικός τελικός της χώρας για το 2019 θα περιλαμβάνει δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν σε δύο διαφορετικές πόλεις. O πρώτος Ημιτελικός του Selecţia Naţională 2019 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Arad στις 20 Ιανουαρίου, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει στην πόλη Iasi, στις 27 Ιανουαρίου. Ο τελικός  θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Σε κάθε ημιτελικό η εθνική κριτική επιτροπή (που θα βαθμολογεί με κλίμακα 12-1), θα προκρίνει πέντε τραγούδια για τον τελικό και οι τηλεθεατές θα διαλέγουν ακόμη ένα. Ως διοργανωτής του εθνικού τελικού, το TVR, έχει το δικαίωμα να διαλέξει ένα ακόμη τραγούδι, «wildcard» και έτσι τα τραγούδια στον τελικό ενδέχεται να είναι 13. Ο νικητής του Τελικού θα προκύψει από ψηφοφορία του κοινού (50%) αλλά και μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής (50%).

Πριν από λίγες μέρες, μια κριτική επιτροπή άκουσε και αξιολόγησε 126 τραγούδια, που είχαν κατατεθεί για τον εθνικό τελικό. 24 από αυτά θα διαγωνιστούν στους ημιτελικούς του Selecţia Naţională 2019. Στην κριτική επιτροπή προεπιλογής, που αποφάσισε για τους υποψήφιους του εθνικού τελικού ήταν οι  Bogdan Pavlică (ραδιοφωνικός παραγωγός), Felix Crainicu(Radio Ρουμανία), Răzvan Popescu(Radio Zu), Oliver Simionescu – DJ Olix(Kiss FM), Horea Ghibuțiu(δημοσιογράφος), Dragoș Vulgaris(δημοσιογράφος-ProFm & Chill FM), Bogdan Miu(δημοσιογράφος-DigiFM), George Balint(δημοσιογράφος), Andreea Remețan(ραδιοφωνικός παραγωγός Virgin Radio), Liana Stanciu(δημοσιογράφος TVR) και ο Διευθυντής του TVR Gabriel Scîrlet.

Οι 24 υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν για το χρυσό εισιτήριο για το Τελ Αβίβ είναι οι:

 1. Mihai – Baya (Speechless)
 2. Letitia Moisescu & Sensibil Balkan – Daina
 3. Laura Bretan – Dear Father
 4. Trooper – Destin
 5. Xonia – Discrete
 6. Johnny Badulescu – Give Up Now
 7. Echoes – High Heels On
 8. 2 Gents – Ielele
 9. Xandra – Independent
 10. TWM – Make Me Your Man
 11. Ester Peony – On A Sunday
 12. Dan Bittman – Pierd
 13. Olivier Kaye – Right Now
 14. Ommieh x Anakrisez – Rock This Way
 15. Teodora Dinu – Skyscraper
 16. Georgy – Tears
 17. Berniceya – The Call
 18. The Four – The Song Of My Heart
 19. Steam – The Way It Goes
 20. Vaida – Underground
 21. Claudiu Mirea – We Are The Ones
 22. Nicola – Weight Of The World
 23. Dya & Lucian Colareza – Without You (Sin ti)
 24. Aldo Blaga – Your Journey

Ανάμεσα στους 24 υποψηφίους διακρίνουμε δύο πολύ γνωστά μας ονόματα από τη Eurovision! O Mihai Traistariu (Eurovision 2006 – «Tornero») επιστρέφει για άλλη μια φορά στον εθνικό διαγωνισμό της Ρουμανίας και η Nicola (Eurovision 2003 – «Don’t break my heart»). Επίσης, επιστρέφει και η Vaida, η οποία είχε κερδίσει στο televoting του εθνικού τελικού της Ρουμανίας το 2014, αλλά δεν την ευνόησε η ψήφος της επιτροπής, που τελικά έστειλε τους Paula και Ovi, για δεύτερη φορά στη σκηνή της Eurovision, με το “Miracle”.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Ρουμανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

πηγή: eurovision.tvr.ro

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ