EUROVISION 2019: Σκηνή σε σχήμα διαμαντιού!

Σχετική εικόνα

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη σκηνή που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2019 βγήκαν στη δημοσιότητα χθες από τον KAN. Ως δημόσιος φορέας, υποχρεούται από τον νόμο να δημοσιεύει προκηρύξεις και διαγωνισμούς που θα χρηματοδοτηθούν από δημόσιο χρήμα. Έτσι λοιπόν, τώρα γνωρίζουμε ποιο θα είναι το σχήμα της σκηνής!

Τα βασικό σχήμα

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις, η σκηνή θα έχει σχήμα διαμαντιού. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο σκηνής που διέρρευσε από τον Ola Melzig, τον παραγωγό της Eurovision 2019, πιθανότατα να αποκάλυπτε το τελικό σχήμα της σκηνής!

https://www.instagram.com/p/BrVLZ18Hn-t/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Πασαρέλες

Ταυτόχρονα αποκαλύφτηκε ότι η σκηνή θα διαθέτει 4 πασαρέλες, που θα συνδέονται οπτικά με τα 4 «πόδια» σε σχήμα πρίσματος, βλ. παρακάτω. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα είναι τα ακόλουθα:

  • 2 πασαρέλες με μήκος 20 μέτρα η καθεμία
  • 2 πασαρέλες με μήκος 25 μέτρα η καθεμία.
  • Η σκηνή θα διαθέτει 2 γέφυρες μήκους 10 μέτρων, που θα συνδέουν τη σκηνή με τις πασαρέλες.
  • Κάθε γέφυρα θα έχει 7-8 σκαλοπάτια από κάθε πλευρά και εξέδρες 5 μέτρων.
  • Η απόσταση ανάμεσά τους θα είναι 2,80 – 4,80 μέτρα περίπου.
  • Οι πασαρέλες θα έχουν γωνίες 90 μοίρες και θα συνδέονται με τρόπο που θα φαίνονται ουσιαστικά σαν 2 πασαρέλες.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, θα υπάρχει και μία κεντρική πασαρέλα μήκους 15 μέτρων που θα συνδέει τη σκηνή με τις άκρες των πρισματικών πασαρέλων. Αυτή η πασαρέλα θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την τελετή έναρξης. Στη συνέχεια θα μετακινηθεί κάτω από τη σκηνή και δεν θα γίνει χρήση της από τους τραγουδιστές.

«Πόδια»-πρίσματα

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο θα είναι τα 4 «πόδια» που θα έχουν σχήμα πρίσματος. Θα ξεκινούν κεντρικά επάνω από τη σκηνή καταλήγοντας δεξιά και αριστερά πλαισιώνοντας τη σκηνή και δίνοντάς της σχήμα πρίσματος.

Μπορείτε να διαβάστε τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες της σκηνής σε προηγούμενο άρθρο μας.

Περισσότερες θέσεις στην αρένα;

Οι πρώτες πληροφορίες (βλ. εδώ) έκαναν λόγο για 7000 θέσεις. Ο KAN ψάχνει για την ιδανική λύση, ώστε ο αριθμός των θέσεων να αυξηθεί στις 7.500. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν 2 μπαλκόνια με θέσεις για το κοινό. Θα υπάρχει επίσης χώρος για όρθιους δίπλα στη σκηνή, αν και δεν είναι ακόμη γνωστός ο αριθμός των θέσεων εκεί.

Τέλος, χαρακτηριστικό θα είναι ότι όλοι οι διάδρομοι, οι σκάλες, τα περάσματα, αλλά και ο χώρος με τους ανελκυστήρες θα φωτίζονται με μπλε και λευκό φωτισμό. Φωτισμός που παραπέμπει στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ.

➡ Τονίζουμε ότι το σχήμα της σκηνής δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη επίσημα!

φωτογραφία: Pinterest

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. O συγκεκριμένος σκηνογράφος, που έχει υπερ-χρησιμοποιηθεί λες και σε ολόκληρη ήπειρο δεν υπάρχει άλλος, κάνει συνεχώς το ίδιο πράγμα. Βρίσκει ένα γεωμετρικό σχήμα ως βασικό θέμα, που να σχετίζεται με κάποιο στοιχείο της διοργανώτριας χώρας, και το σχηματίζει στη σκηνή ενώνοντας το δάπεδο με κάποια κατασκευή που να εκτείνεται πάνω από αυτή. Αυτό έκανε με τις δύο λευκές πλατφόρμες στο Ντίσελντορφ, με τους κυλίνδρους στη Βιέννη, με το “καπέλο” στο Κίεβο, με τις δύο αψίδες στη Λισαβόνα, αυτό θα κάνει για να σχηματίσει το “διαμάντι” (μάλλον για το αστέρι του Δαυίδ πρόκειται) στο Τελ Αβίβ.

    • To πιο αστείο είναι το γεγονός, ότι τις χρονιές που δεν σχεδίασε αυτός (2013,2014,2016) είχαμε τις καλύτερες σκηνές της δεκαετίας. Ειδικά του 2014 και του 2016 είναι κλάσεις ανώτερες από τις δικές του. Μάλλον το δίνουν «εργολαβία», φαντάζομαι λόγω οικονομικών συμφερόντων ή κάτι παρόμοιο, γιατί η πλειοψηφία των φανς αντιδρά, και τα σχόλιά τους δεν είναι τα πιο θετικά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ