ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Στις 9 Φεβρουαρίου ο εθνικός τελικός “Montevizija 2019”!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Μαυροβουνίου RTCG διοργανώνει και φέτος τον Εθνικό τελικό Montevizija 2019 για να επιλέξει αυτόν που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Πριν από λίγο το RTCG ανακοίνωσε ότι το Montevizija 2019 θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου. Λεπτομέρειες σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής, την ώρα καθώς και τη διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός δεν ανακοινώθηκαν. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό από το RTCG είναι ότι την τελική επιλογή για τη συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο θα κάνει κατ’αποκλειστικότητα το κοινό!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο μας, μια ειδική επιτροπή αξιολόγησε όλες τις υποβληθείσες συμμετοχές που πληρούσαν όλα τα απαραίτητα κριτήρια και επέλεξαν τα καλύτερα πέντε, τα οποία θα διαγωνιστούν στο Montevizija 2019. Τα πέντε υποψήφια τραγούδια για να εκπροσωπήσουν το Μαυροβούνιο είναι:

  • Nina Petković – Uzmi ili ostavi (Bojana Momčilovića / Zorana Radonjića)
  • Monika Knezović – Nepogrješiva (Vladimir Grajić – Graja / Snežana Vukomanović / Ivan Branisavljević)
  • D-Moll Band – Ti (Dejan Božović / Aleksandar Miličić)
  • Ivana Popović Martinović – Nevinost  (Ivana Popović Martinović / Slavku Milovanoviću / Vladanu Popoviću – Popu / Marku Milatoviću)
  • Andrea Demirović – Ja sam ti san (Andrea Demirović / Majkl Džejms Daun / Primož Poglajen)

Ανάμεσα στους πέντε φιναλίστ διακρίνουμε τους Ivana Popović-Martinović και Nina Petković, που συμμετείχαν επίσης στο Montevizija 2018, καταλαμβάνοντας την τέταρτη και την πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Έχουμε, όμως και την επιστροφή μιας παλαιότερης εκπροσώπου του Μαυροβουνίου στο διαγωνισμό της Eurovision. Η Andrea Demirović που εκπροσώπησε τη χώρα στην Eurovision το 2009 με το «Just Get Out Of My Life», δοκιμάζει και πάλι την τύχη της, με ένα τραγούδι στο οποίο συμμετέχει και συνθετικά.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής συμμετοχής του Μαυροβουνίου μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[πηγή – φωτογραφία: RTCG]


Η Ιστορία του  Μαυροβουνίου στη Eurovision με μια ματιά…

  • 10 συνολικά συμμετοχές στο διαγωνισμό, με μόλις 2 παρουσίες στον Μεγάλο Τελικό!
  • Πρώτη συμμετοχή το 2007 με το τραγούδι «‘Ajde, kroči» και τον Stevan Faddy (22η θέση στον ημιτελικό με 33 βαθμούς).
  • Καλύτερη θέση η 13η (44 βαθμοί) το 2015 με το τραγούδι «Adio» που ερμήνευσε ο Knez
  • Πέρσι συμμετείχε με τον Vanja Radovanović και το «Inje», χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό (16η θέση στον B’ Ημιτελικό με 40 βαθμούς).
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει δώσει στη Ρωσία, τη Σερβία και την Αλβανία, ενώ στους τελικούς αντί για την Αλβανία προτιμά την Ιταλία.
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει λάβει από τη Σλοβενία, την Αρμενία και την Αλβανία

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ