ΓΑΛΛΙΑ: Στις 12 Ιανουαρίου ξεκινάει το Destination Eurovision 2019!

Η Γαλλία μετά από χρόνια διεξήγαγε εθνικό τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στη Eurovision 2018. Το Destination Eurovision 2018 αποφασίστηκε ότι ήταν ένα αρκετά επιτυχημένο project κι έτσι συνεχίζεται και φέτος. Ο επόμενος καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη διοργάνωση του Ισραήλ θα επιλεγεί μέσα από το Destination Eurovision 2019. 

Το Destination Eurovision 2019 επιστρέφει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 21:00 το βράδυ ζωντανά στο κανάλι France 2!

Οι ημερομηνίες του Destination Eurovision 2019!

Α’ Ημιτελικός – 12 Ιανουαρίου

Β’ Ημιτελικός – 19 Ιανουαρίου

Τελικός – 26 Ιανουαρίου

Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνιστούν 9 καλλιτέχνες οι οποίοι θα παρουσιάσουν live τα υποψήφια τραγούδια τους. Τηλεοπτικό κοινό και διεθνής κριτική επιτροπή θα συναποφασίσουν σε ποσοστό 50% ο καθένας ποια 4 τραγούδια θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό. Στον τελικό θα διαγωνιστούν 8 καλλιτέχνες και το τραγούδι με τις περισσότερες ψήφους από τη διεθνή κριτική επιτροπή και το κοινό θα κερδίσει!

Αξιοσημείωτο είναι ότι διεθνής κριτική επιτροπή σε κάθε ημιτελικό θα είναι 5μελής και θα απαρτίζεται από διαφορετικά άτομα! Επιπλέον στον τελικό θα είναι 10μελής όπου και πάλι η σύνθεση της θα είναι τελείως διαφορετική από τους ημιτελικούς. Επομένως, συνολικά η διεθνής κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 20 άτομα (5 σε κάθε ημιτελικό και 10 στον τελικό).

Παρουσιαστής και φέτος όλων των show θα είναι ο ταλαντούχος Garou!

Η γαλλόφωνη κριτική επιτροπή για το φετινό show είναι και πάλι 3μελής και απαρτίζεται από:

  • Christophe Willem
  • André Manoukian
  • Vitaa

H επιτροπή αυτή δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου σε καμία από τις live βραδιές, παρά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα. Επομένως σε σχέση με πέρσι, δε θα μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα και αυτή είναι μία καινοτομία στο show.

Oι φετινοί καλλιτέχνες του Destination Eurovision 2019 και τα υποψήφια τραγούδια τους είναι οι ακόλουθοι (πατώντας πάνω στον τίτλο του τραγουδιού μπορείτε να ακούσετε το snippet ή ολόκληρο το τραγούδι αν έχει δημοσιευθεί):

Οι φετινοί 18 υποψήφιοι καλλιτέχνες του Destination Eurovision 2019.

 Στη Eurovision 2018, η Γαλλία εκπροσωπήθηκε από τους Madame Monsieur (Émilie Satt και Jean-Karl Lucas) και το τραγούδι »Mercy». Στον μεγάλο τελικό κατέλαβαν την 13η θέση έχοντας συγκεντρώσει συνολικά από κριτική επιτροπή και τηλεοπτικό κοινό 173 βαθμούς! Το τραγούδι αγαπήθηκε πολύ από τους φανς και για αρκετούς μήνες βρισκόταν ψηλά στα στοιχήματα. Ωστόσο, στο διαγωνισμό κατέληξε ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ας θυμηθούμε την εμφάνιση των φετινού γαλλικού ντουέτου.

Εσείς ποιο τραγούδι από τα παραπάνω προτιμάτε; Ξεχωρίζετε κάποιο snippet συγκεκριμένα;

Written by 

Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ