ΡΩΣΙΑ: Ο Philipp Kirkorov μιλάει για τη Eurovision!

Οδιάσημος Ρώσος τραγουδιστής, ηθοποιός και μάνατζερ αποκάλυψε τα σχέδιά του αλλά και τις απόψεις του περί Eurovision σε συνέντευξη που έδωσε στον Vladimir Polupanov της εφημερίδας AiF.

Έχετε ήδη επιλέξει τον καλλιτέχνη, με τον οποίο είστε έτοιμος να συμμετάσχετε στη Eurovision 2019 στο Ισραήλ;

Υπάρχει μια πρόταση και ένας υποψήφιος. Είναι όμως απαραίτητο να συμφωνούν με την πρόταση και τον υποψήφιο που θα προτείνει το κανάλι «Russia 1», που θα μεταδώσει του χρόνου τον Διαγωνισμό. Διάφοροι υποψήφιοι έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Αν η προοπτική του καναλιού συμφωνήσει με τη δική μου και αν μου προταθεί να ηγηθώ της ομάδας, θα αποδεχτώ ευχαρίστως. Πριν πολλά χρόνια ορκίστηκα να παραλάβω μια εξαθλιωμένη Eurovision και να τη φέρω ξανά στη Ρωσία -δεν έχει σημασία από ποιο πόστο: ως καλλιτέχνης, μάνατζερ ή συνθέτης. Το σημαντικό είναι η νίκη να έρθει κάτω από τη δική μου αρχηγία. Είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί, όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή μου.

Αν το κανάλι «Russia 1» απορρίψει τις υπηρεσίες σας, θα συμμετάσχετε στον Διαγωνισμό με άλλη χώρα;

Είτε θα αποσυρθώ για φέτος είτε θα αποδεχτώ πρόταση από άλλη χώρα, φιλικά προσκείμενη στη Ρωσία, όπως πέρυσι η Μολδαβία. Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας, Igor Dodon, έχει άριστη σχέση με τον Πούτιν. Ακολουθεί σωστή πολιτική και ορθό δρόμο στη σχέση μας. Πίστευα ότι η συμμετοχή μου στον Διαγωνισμό με τη Μολδαβία θα φέρει τις χώρες μας κοντά σ’ αυτήν την πολιτικά δύσκολη χρονική στιγμή. Αλλά δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω στη Eurovision με κάποιο κόστος. Ακόμη και αν δεν μου προταθεί κάτι από ‘κεί, τότε απλά θα πάω στο Ισραήλ για τους Ημιτελικούς και τον Τελικό ως καλεσμένος.

Τι βρίσκετε πιο ελκυστικό στη Eurovision, την οποία συχνά κριτικάρουν; Και υπάρχει λόγος.

Κριτικάρουν κι εμένα επίσης.

Κατά καιρούς υπάρχουν καλλιτέχνες με ενδιαφέρουσες παρουσίες. Κατά το μεγαλύτερο μέρος όμως είναι ένα βαρετό θέαμα.

Το φορμάτ του Διαγωνισμού είναι μοναδικό. Είναι σαν Ολυμπιακοί Αγώνες της μουσικής. Δεν μπορούν όλες οι χώρες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο ή να δείξουν το καλύτερο στη ρυθμική γυμναστική, όπως οι μαθητές της Irina Viner. Υπάρχουν χώρες που δεν τα πάνε καλά, εντούτοις συμμετέχουν. Ο καλύτερος κερδίζει εκεί.

Όχι πάντα ο καλύτερος. Το 2016 η καλύτερη περφόρμανς και το καλύτερο τραγούδι ήταν του Sergey Lazarev.

Ναι, εκείνη τη χρονιά μας έκλεψαν τη νίκη. Οι επαγγελματίες των επιτροπών μάς έδωσαν μηδενικά.

Υπήρχε μεροληψία, καθαρά θέμα πολιτικής.

Ναι. Αλλά και πάλι η πλειοψηφία των τηλεθεατών ψήφισε την Jamala. Άρα το τραγούδι είχε κάτι. Το τραγούδι της μου φαινόταν υπερβολικό. Πολλοί μάλιστα από τους ξένους φίλους μου έλεγαν ότι τους άρεσαν τα πάντα: το κόνσεπτ, η καλλιτέχνης, το τραγούδι, Συνεπώς ήταν όντως το καλύτερο.


Πιστεύω ότι ο Διαγωνισμός σαν ιδέα είναι πανέμορφος. Μέσα σε ένα βράδυ τραγουδούν καλλιτέχνες από διάφορες χώρες. Και μετά ξεκινάει η βαθμολογία! Αγωνία! Πάθος!

Και αν αφαιρέσεις το στοιχείο της βαθμολογίας, η Eurovision θα είναι ένας βαρετός διαγωνισμός.

Φυσικά, ο Διαγωνισμός θα πεθάνει την επόμενη στιγμή. Έχει ενδιαφέρον όσο υπάρχει το στοιχείο του συναγωνισμού. Εγώ θα άλλαζα ελαφρώς τους κανόνες. Δεν θα έδινα την ίδια βαρύτητα στις ψήφους των επιτροπών και των τηλεθεατών. Είναι δύσκολο να ελέγξεις τα 5 μέλη της επιτροπής που κάθονται στον ίδιο χώρο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να ψηφίσουν μεροληπτικά. Και το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πώς γίνεται αυτό. Εγώ θα έδινα το 70% στους τηλεθεατές και το 30% στις επιτροπές. Το 50-50 όμως δεν είναι δίκαιο.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ