ΚΥΠΡΟΣ: Είναι επίσημο! Με την Τάμτα στη Eurovision 2019!

Τέλος στις φήμες από… νωρίς για φέτος! Το κρατικό κανάλι της Κύπρου, ΡΙΚ (CyBc) αποφάσισε να δώσει σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί επίσημα την απάντηση που όλοι περιμέναμε και να επιβεβαιώσει τις φήμες των τελευταίων ημερών σχετικά με την συμμετοχή της Τάμτα στον διαγωνισμό της Eurovision 2019! 

Με μία αγγλόφωνη ανάρτηση λοιπόν στην επίσημη σελίδα του στο facebook, το CyBc ανακοινώνει:

“Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει πως η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα λάβει χώρα στο Tel Aviv του Ισραήλ τον ερχόμενο Μάη, από την δημοφιλή τραγουδίστρια σε Κύπρο, Ελλάδα και Γεωργία ΤΑΜΤΑ, μέλος του δυναμικού της δισκογραφικής Minos EMI και της εταιρίας Erodios Live Management.

Η ΤΑΜΤΑ θα παρουσιάσει το τραγούδι “Replay”, δημιουργία του συνθέτη Alex Papaconstatinou (Alex P).

Τη επιμέλεια επί σκηνής της συμμετοχής θα επιμεληθεί η διεθνούς φήμης καλλιτεχνική σκηνοθέτης και χορογράφος Sacha Jean-Baptiste.

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία του με την Ελένη Φουρέιρα το 2018, βλέπουμε ότι το ΡΙΚ και για το 2019 έχει δώσει τα χέρια με μία γερή ομάδα. Συνεχίζοντας τη συνεργασία με τους Alex P. στο κομμάτι της σύνθεσης και της Sacha Jean-Baptiste στο κομμάτι της σκηνικής παρουσίασης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του νησιού της Αφροδίτης, ολοκληρώνει την ομάδα “κλειδώνοντας” στο κομμάτι της εκπροσώπησης την Τάμτα, ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας!

Λίγα λόγια για την Τάμτα… 

Μετά από δεκατέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα δρώμενα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, η Τάμτα αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα του όρου “Pop Icon”.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Γεωργία, ήρθε στην Αθήνα στα 20 της, κρατώντας στην αγκαλιά της τη κόρη που γέννησε στα μόλις 14, με σκοπό να κυνηγήσει το όνειρό της στο χώρο του τραγουδιού. Η ευκαιρία της δίνεται μέσα από το talent show “Super Idol” όπου η ίδια ξεχωρίζει για τη φωνή, τη σκηνική παρουσία αλλά και το ήθος της. Τερματίζοντας στην 2η θέση η Τάμτα υπογράφει συμβόλαιο με την Minos EMI και μια λαμπρή πορεία στο χώρο του θεάματος ξεκινά…

Η πρώτη δισκογραφική της δουλειά είναι το ντουέτο με τον νικητή του talent show Σταύρο Κωνσταντίνου στη μπαλάντα “Είσαι το άλλο μου μισό”, τραγούδι που γρήγορα γίνεται μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Η συνεργασία της με την stylist Αλεξάνδρα Κατσαΐτη της εξασφαλίζει τρομακτικά γρήγορα τον τίτλο του Fashion Icon με την ίδια να μη σταματά τις αλλαγές στο look της. Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά έρχεται στις αρχές του 2006 με την κυκλοφορία του cd “Tamta” από το οποίο ξεχωρίζουν τα τραγούδια «Φταις (Faraway)», «Δεν τελειώνει έτσι η αγάπη» και «Είναι κρίμα». Το 2007, η ΕΡΤ ανακοινώνει ανακοινώνει την συμμετοχή της στον Ελληνικό Τελικό για τη Eurovision στο πλευρό του επίσης ανερχόμενου τότε Sarbel και του έμπειρου Χρήστου Δάντη. Η μπαλάντα της «With love» αγαπιέται πολύ από το κοινό όμως δεν καταφέρνει να κερδίσει το εισιτήριο για τον διαγωνισμό. Η επιτυχία συνεχίζεται με το δεύτερο ολοκληρωμένο cd της “Αγάπησέ με”. Ο τρίτος δίσκος “Θάρρος ή Αλήθεια” κυκλοφορεί το 2010 και περιλαμβάνει το ομότιτλο ντουέτο της με τον Σάκη Ρουβά αλλά και την τρυφερή μπαλάντα “Ό,τι είχα ονειρευτεί”. Ακολουθεί μια σειρά κυκλοφοριών αρκετών digital singles τόσο σε Ελληνόφωνα όσο και σε Αγγλόφωνα τραγούδια μέχρι που το 2017 κυκλοφορεί το πρώτο της “Best of” album, πάντα μέσα από την Minos Emi.

Η Τάμτα έχει σίγουρα στο βιογραφικό της με χρυσά γράμματα τις πολύ επιτυχημένες συνεργασίες που έχει κάνει με σπουδαία ονόματα του χώρου. Σταθμός στην καριέρα της, είναι αναμφισβήτητα οι εμφανίσεις της στα MAD VMA όπου πάντα κλέβουν τη παράσταση και πάντα παραμένουν αφορμή να παρουσιασθεί το νέο της… look!

Η Eurovision αποτελεί ένα τεράστιο όνειρο για την ίδια όπως συχνά δηλώνει στους δημοσιογράφους και τα Μ.Μ.Ε. Το 2015 η συνεργασία της με τον Alex P. γεννά το τραγούδι “Unloved” το οποίο προορίζεται για τον διαγωνισμό με τη σημαία της Ελλάδας! Τελικά, η ληξιπρόθεσμη κατάθεση του κομματιού στην κρατική τηλεόραση δεν επιτρέπει τη συμμετοχή της στον Εθνικό Τελικό με αποτέλεσμα η ίδια να βλέπει το όνειρο να απομακρύνεται.

Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, το 2018 έρχεται το ΡΙΚ σαν από μηχανής Θεός και της δίνει την ευκαιρία που τόσο επιθυμούσε. Συνεργασία ξανά με τον Alex P., αυτή τη φορά στο τραγούδι “Replay”, το οποίο αποτελεί την Κυπριακή συμμετοχή στη Eurovision 2019!

Ποιος είπε ότι τα όνειρα έχουν ημερομηνία λήξης;

Εν αναμονή λοιπόν για την πρώτη ακρόαση του “Replay”, του τραγουδιού που θα αποτελέσει την συμμετοχή της Κύπρου στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΤΑΜΤΑ! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Κυπριακή συμμετοχή στη Eurovision 2019! 

Πηγή: CyBc 


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχομαι στην Ταμτα καλη επιτυχια του χρονου στην Eurovision στο Τελ Αβιβ και να επαναλλαβει την καλη εμφανιση της Ελενης Φουρειρα και γιατι οχι να φερει στην Κυπρο την 1η της νικη στον θεσμο και το 2020 να παμε Λευκωσια ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑΜΤΑ

  2. Κοιμηηηηηησου ΕΡΤ !!!!!!! Κοιμηηηηησου ….. αρκεί βέβαια οι μισθοί να είναι με αρκετά μηδενικά ,σαν δε ντρέπεστε λιγάκι λέω εγώ .ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!

  3. Η κυπρος φετος και φυσικα με τη φορα που της εδωσε η φουρειρα περυσι,παει καρφί για πρωτιά!!
    Καλη επιτυχία στη Κύπρο μας!

  4. τι να πω πολλα μπραβο στην Κυπριακη κρατικη τηλεοραση που περυσι και φετος καταφερε και πηρε τα 2 πιο δυνατα χαρτια της Ελλαδας. Θα χαρω πολυ οπως και η Φουρειρα ετσι και η Ταμτα να μπει μεσα στην 5αδα και να σκασει απ το κακο της η ΕΡΤ που εχασε μεσα απο τα χερια της δυο εξαιρετικες ποπ περσονες! Καλη επιτυχια Ταμτα μου και με την νικη! σου αξίζει!!!!

    • η Φουρειρα δεν ειναι εξαιρετικη μια αφωνη ειναι που απλα ειναι πολυ καλη περφορμερ μεχρι εκει ομως γιατι αν δεν ειχε τα φωνητικα ουτε εξω απο την Λισαββωνα δεν θα περναγε απο την αλλη η Ταμτα εχει φωναρα και κινηση συνεπως εχει ολο το πακετο και ειναι η καλυτερη αμεσως μετα την orijinal pop Queen της Ελλαδος που δεν ειναι αλλη απο την Ελενα Παπαριjου

  5. Καλή Επιτυχία Κύπρος, καλή επιτυχία και στην ΤΑΜΤΑ βέβαια και καλή επιτυχία και στην Ελλάδα με ένα όμορφο και δυνατό τραγούδι!

  6. Καλη επιτυχία και στην Κύπρο και στην Τάμτα ? Αραγε θα στείλει η ΕΡΤ κανα κακουριωτη η θα έχουμε καμια μεγάλη επιστροφή των Argo πάλι… Λενε οτι ειναι πιθανό να επιστρέψουν ο sergey lazarev και οι Il volo.. Χαμος θα γίνει…

  7. προσωπικα δν ειμαι φαν ουτε της τάμτα ουτε της φουρειρα!οπότε ειμαι ευτυχής που η χωρα μου δν θα εκπροσωπηθει(ηθηκε) με καμια εκ των 2!καλη επιτυχια βεβαιως στην κύπρο μας!!

    ελπίζω να δώ να μας εκπροσωπεί ονοματα τυπου Σαμπάνη,Μελισσες,Μαλού,Λεγάκη, και γενικως ελληνικα ποπ ονόματα!

    • οτι θα σε χαλαγε να ειχες εκπροσωπηθει περυσι απο τη Φουρειρα που βγηκε 2η; οτι θα σε χαλαγε φετος να στειλεις την Ταμτα; τοτε argo και πολυ μας πανε σαν ελλαδιτσα που καταντησαμε στην eurovision γι αυτο δε θα ξαναδουμε τελικο με την ελλαδα μεσα.

      • προσωπικα περισσοτερο με ενδιαφερει να στελνουμε αξιολογα τραγουδια στο εξωτερικό με υπεροχους ερμηνευτες με ταλέντο παρά αδιαφορα σουξεδακια της στιγμής!προτιμώ την 12 θεση της ε.κωνσταντοπουλου που σε απταιστα ελληνικα τραγουδησε με ψυχή ενα συναισθηματικα φορτισμενο κομμάτι(ποια προσευχη) παρά το τιναγμα των μαλλιων τις φωτιες και το αδιαφορο fuego της 2ης θεσης!η προσκαιρη επιτυχια δν λεει για μενα απολύτως τπτ!

  8. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική βιάζονται κάποιοι! !! Εχετε ακούσει το τραγούδι? ??Γιατί ορισμένοι και για την Demy τα ίδια λέγατε και όταν ακούσατε τα τραγούδια πάθατε σοκ! !! ! Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι η Κύπρος πάει να γίνει δεύτερο Αζερμπαϊτζάν, παίρνοντας τραγούδια (που δεν θα κέρδιζαν στο Melodifestivalen) από Σουηδους συνθέτες!!! ! Για μένα και το Fuego ένα μέτριο τραγούδι είναι, απλά η Φουρειρα το απογείωσε με την σκηνική της παρουσία! !!

  9. Γουστάρω τα σχόλια τύπου
    1. “έχετε ακούσει το τραγούδι;”
    2. “είναι άφωνη και στον διαγωνισμό αυτό θα φανεί”
    3. “είναι ατάλαντη”
    4. “δεν μου αρεσέ ποτέ αυτή”
    5. “η Κύπρος μαζεύει τραγούδια που η Σουηδία δεν θέλει”
    6. “η Κύπρος μαζεύει καλλιτέχνες που η Ελλάδα δεν θέλει”
    κλπ κλπ
    Μου αρέσουν γιατί τα ίδια σχόλια βλέπαμε και πέρσι και στο τέλος μια χαρά της ήρθε η 2η θέση! Τι να πω; Πόση χολή μπορεί να βγάλει κάποιος; Με το να μετριάζετε άλλες συμμετοχές δεν ανυψώνετε την ελλική συμμετοχή, στο κάτω κάτω δεν έχετε ακούσει καν το ελληνικό τραγούδι (αν έχει ήδη γραφτεί ένα).
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑΜΤΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ που επιτέλους πήρες στα σοβαρά τον διαγωνισμό και επάξια κατακτάς θεσάρες!

  10. Μπράβο στην ομάδα του Ρικ.
    Ολοθερμα καλή επιτυχία στην Ταμτα. Μακάρι μια ένα δυναμικό τραγούδι και μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Ας ελπίσουμε να φθάσουν ψηλά όπως με Φουρέιρα.
    Όσο για την Ερτ…
    Παιδιά από που προκύπτουν οι φήμες για επιστροφή του Lazarev; Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα για Ρωσία.

  11. Φυγαμε μωρη Κ@@@α!!!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ!!!!! REPLAY στις επιτυχιες για την Κύπρο!!!!!

  12. Μία πολύ καλή ευκαιρία για μια πραγματικά καλή εμφάνιση και μια πολύ καλή θέση για την Ελλάδα, μόλις χάθηκε. Η ΕΡΤ για ακόμα μία χρονιά είναι εξαφανισμένη. Άφησε, για να μην πω ώθησε, μία πολύ καλή τραγουδίστρια να φύγει για την Κύπρο. Πάλι φέτος όλα πολύ αργά, πάλι φέτος όλα την τελευταία στιγμή, πάλι φέτος όλα πρόχειρα.
    Η Τάμτα φυσικά καλά έκανε και στράφηκε στην Κύπρο. Με την ΕΡΤ χαΐρι δεν θα έβλεπε. Εάν βέβαια ήθελε ποτέ η ΕΡΤ την Τάμτα, που σίγουρα δεν θα την ήθελε. Η ΕΡΤ συνήθως θέλει περιπτώσεις τύπου Argo.
    Καλή επιτυχία στην Τάμτα και στην Κύπρο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ