ΙΤΑΛΙΑ: Ο Einar νικητής της πρώτης βραδιάς του Sanremo Giovani!

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η πρώτη βραδιά του Sanremo Giovani και έτσι ήδη γνωρίζουμε τον νέο καλλιτέχνη που θα συμμετάσχει στο Sanremo 2019! Νικητής αναδείχθηκε ο Einar Ortiz με το τραγούδι ”Centomila volte”. Ωστόσο το Φεβρουάριο καλείται να συμμετάσχει με νέο τραγούδι…

Στη πρώτη βραδιά οι 12 νέοι καλλιτέχνες τραγούδησαν ζωντανά τα υποψήφια τραγούδια τους και έτσι το πρώτο εισιτήριο από το Sanremo Giovani για το Sanremo 2019 είναι γεγονός! Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Pippo Baudo και Fabio Rovazzi.

Το αποτέλεσμα βγήκε σύμφωνα με την ψήφο της Μουσικής Επιτροπής υπό την ηγεσία του Claudio Baglioni (40%), της Τηλεοπτικής κριτικής επιτροπής με επικεφαλής τον Barbarossa (30%) και του τηλεοπτικού κοινού (30%).

Δείτε την νικητήρια εμφάνιση του Einar και το επίσημο videoclip του τραγουδιού! Σας αρέσει;

Η Μουσική Επιτροπή επικεφαλής της οποίας ήταν ο Claudio Baglioni (καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Sanremo) αποτελείτο από τους:

  • Claudio Fasulo (αναπληρωτή διευθυντή του Rai1)
  • Massimo Giuliano (παραγωγός δίσκων)
  • Massimo Martelli (συγγραφέας και σκηνοθέτης τηλεόρασης)
  • Duccio Forzano (τηλεοπτικός διευθυντής)
  • Geoff Westley (γνωστός διεθνής παραγωγός μουσικής)

Η Television Jury επικεφαλής της οποίας ήταν ο Luca Barbarossa περιελάμβανε ακόμα τους ακόλουθους:

  • Fiorella Mannoia
  • Annalisa
  • Luca Bizzarri
  • Paolo Kessisoglu

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής

Οι Ιταλοί κριτικοί μουσικής απένειμαν το βραβείο κριτικών στην Federica Abbate και το τραγούδι της ”Finalmente”. Δείτε την εμφάνιση της Federica καθώς και το επίσημο videoclip του τραγουδιού!

Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε ένα διεθνές αναγνωρισμένο πρόγραμμα από την RAI. Οι 6 πρώτοι (3 από κάθε βραδιά) στο Sanremo Giovani θα φύγουν για μια περιοδεία την άνοιξη του 2019 που θα περιλαμβάνει τις πόλεις Τύνιδα, Τόκιο, Σίδνεϊ, Μπουένος Άιρες, Τορόντο, Βαρκελώνη και Βρυξέλλες. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στα ιταλικά ινστιτούτα πολιτισμού και στις διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Έτσι οι 3 πρώτοι από την αποψινή βραδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό είναι οι εξής:

  1. Einar Ortiz 
  2. Federica Abbate
  3. Deschema 

Εν αναμονή της αυριανής δεύτερης και τελευταίας βραδιάς του Sanremo Giovani!

[Φωτογραφία: aLLMusicItalia]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ