ΑΛΒΑΝΙΑ: Τι έγινε την πρώτη βραδιά του Festivali i Këngës 57!

Απόψε ξεκίνησε ο μαραθώνιος τον εθνικών τελικών για την Eurovision 2019! Πρώτη χώρα που επιλέγει εκπρόσωπο και τραγούδι είναι η Αλβανία μέσα από τη διαδικασία του εθνικού διαγωνισμού Festivali i Këngës 57.

Ο Αλβανικός εθνικός διαγωνισμός πραγματοποιείται σε τρεις βραδιές, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Σήμερα είχαμε την πρώτη βραδιά, όπου οι 22 συμμετέχοντες καλλιτέχνες ερμήνευσαν τις συμμετοχές τους μόνο με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης RTSH.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους δύο παρουσιαστές του φεστιβάλ Viktor Zhusti και Ana Golja υπό τους ήχους, σε μια κλασσική εκδοχή, της περσινής συμμετοχής της Αλβανίας Mall.

Οι 22 καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα τραγούδια τους με την εξής σειρά:

1. Bojken Lako –  Jeto jetën

2. Alar Band – Dashuria nuk mjafton

3. Lidia Lufi – Rrëfehem

4. Kujtim Prodani – Babela

5. Gjergj Leka – Një ditë tjetër

6. Dilan Reka – Karma

7. Mirud – Nënë

8. Soni Malaj – Më e fortë

9. Jonida Maliqi – Ktheju tokës

10. Elton Deda – Qetësisht 

11. Elona Islamaj – Në këtë botë kalmitarë

12. Klodiana Vata – Mbrëmje e pafund

13. Klint Çollaku – Me jetë

14. Artemisa Mithi dhe Febi Shkurti – Dua ta besoj

15. Kelly – A më ndjen

16. Bruno Pollogati – Nuk ka stop

17. Marko Strazimiri dhe Imbro – Leyla

18. Lorela Sejdini – Vetmi

19. Eliza Hoxha – Peng

20. Eranda Libohova – 100 pyetje

21. Aurel Thëllimi – Të dua ty

22. Orgesa Zaimi – Hije

Τους καλλιτέχνες συνόδευσαν στα φωνητικά τέσσερις καλλιτέχνες, δύο γυναίκες και δύο άντρες, και συγκεκριμένα ο Αmbra Devolli, η Marina Kurti, η Bledi Polena και ο Xhoni Jesku.

Κατά τη διάρκεια της βραδιά παρουσιάστηκαν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής, που θα επιλέξουν το νικητήριο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στη Eurovision του Τελ Αβίβ.

Η βραδιά έκλεισε με την εμφάνιση του special guest της πρώτης μέρας που ήταν ο Ermal Meta, που εκπροσώπησε στη Λισαβόνα την Ιταλία και έχει αλβανική καταγωγή.O Ermal τραγούδησε φυσικά την Ιταλική συμμετοχή “Non mi avete fatto niente” καθώς και δικά του τραγούδια, αλλά και μαζί με την Ana, η οποία έκανε και μια δική της special εμφάνιση!

https://www.youtube.com/watch?v=zi7GXi-8RXo&list=PL0XoaVRW0j7AH2CEB7BRaO2WR53PEpdW_&fbclid=IwAR2fUbzBLdjJQ0TGI9XdrN0Cg9b2198WCXgaCfUDn-Z_LqvUbTYMPdOvwrg

Αύριο θα διεξαχθεί η δεύτερη βραδιά (η βραδιά της παρουσίασης, όπως την έχουν ονομάσει), όπου οι 22 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους με ολοκληρωμένη εμφάνιση (χορογραφία και δρώμενα επί σκηνής).

Και τη δεύτερη βραδιά μπορείτε να την παρακολουθήσετε στις 21.30 ώρα Ελλάδος LIVE εδώ

Ο τελικός του Festivali i Këngës 57 θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, την ίδια ώρα.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Αλβανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

[Πηγή: RTSH]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Πρώτη χώρα που επιλέγει εκπρόσωπο και τραγούδι μέσα από τη διαδικασία του εθνικού διαγωνισμού είναι η Αλβανία. Ωστόσο, ήδη γνωρίζουμε την εκπρόσωπο και το τίτλο τραγουδιού για την Κύπρο και την εκπρόσωπο για την Αρμενία. Το Festivali i Këngës 57 ξεκίνησε χθες με την πρώτη από τις τρεις βραδιές του, όπου οι 22 συμμετέχοντες καλλιτέχνες ερμήνευσαν τις συμμετοχές τους μόνο με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης RTSH. Τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών κατά την πρώτη βραδιά του Fest 57 μπορείτε να τις δείτε εδώ. […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ