ΙΤΑΛΙΑ: Απόψε η δεύτερη βραδιά του Sanremo Giovani!

Απόψε το βράδυ διεξάγεται η δεύτερη βραδιά του Sanremo Giovani, στη μάχη του οποίου ρίχνονται ακόμα 12 νέοι καλλιτέχνες. Οι συνολικά 24 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο βραδιές και από την κάθε μία αναδεικνύεται ένας νικητής. Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα 2 πολυπόθητα εισιτήρια που θα τους φέρουν στο κυρίως διαγωνιστικό μέρος του Sanremo  (5 έως 9 Φεβρουαρίου 2019) και ο νικητής του θα είναι η πρώτη επιλογή της Ιταλίας για το Τελ Αβίβ.

H δεύτερη και τελευταία βραδιά του Sanremo Giovani θα μεταδοθεί ταυτόχρονα σε Rai1 και Rai Radio 2 σήμερα από τις 22:25 έως τις 01:30 ώρα Ελλάδας. Παρουσιαστές του live show είναι οι Pippo Baudo και Fabio Rovazzi. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά στο ακόλουθο link εδώ.

Έπειτα από τη χτεσινή κλήρωση η αποψινή σειρά εμφάνισης καθορίστηκε ως εξής:

1. Federico Angelucci – L’uomo che verrà
2. Cannella – Nei miei ricordi
3. Cordio – La nostra vita
4. La Rua – Alla mia età si vola
5. La Zero – Nina è brava
6. Le Ore – La mia felpa è come me
7. Mahmood – Gioventù bruciata
8. Mescalina – Chiamami amore adesso
9. Francesca Miola – Amarsi non serve
10. Nyvinne – Io ti penso
11. Roberto – Saita Niwrad
12. Sisma – Slow motion

Η Μουσική Επιτροπή που θα διευθύνεται από τον Claudio Baglioni (καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Sanremo) έχει την ίδια σύνθεση που δούλεψε και στις ακροάσεις και είναι οι ακόλουθοι:

  • Claudio Fasulo (αναπληρωτή διευθυντή του Rai1)
  • Massimo Giuliano (παραγωγός δίσκων)
  • Massimo Martelli (συγγραφέας και σκηνοθέτης τηλεόρασης)
  • Duccio Forzano (τηλεοπτικός διευθυντής)
  • Geoff Westley (γνωστός διεθνής παραγωγός μουσικής)

Η Television Jury θα διευθύνεται από τον Luca Barbarossa και θα περιλαμβάνει τους ακόλουθους:

  • Fiorella Mannoia
  • Annalisa
  • Luca Bizzarri
  • Paolo Kessisoglu

Ο καλλιτέχνης θα επιλεγεί με την ψήφο της Μουσικής Επιτροπής υπό την ηγεσία του Claudio Baglioni (40%), της Τηλεοπτικής κριτικής επιτροπής με επικεφαλής τον Barbarossa (30%) και του κοινού (30%). Οι Ιταλοί κριτικοί μουσικής θα απονείμουν επίσης το βραβείο κριτικών.

Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε ένα διεθνές αναγνωρισμένο πρόγραμμα από την RAI. Οι 6 πρώτοι (3 από κάθε βραδιά) στο Sanremo Giovani θα φύγουν για μια περιοδεία την άνοιξη του 2019 που θα περιλαμβάνει τις πόλεις Τύνιδα, Τόκιο, Σίδνεϊ, Μπουένος Άιρες, Τορόντο, Βαρκελώνη και Βρυξέλλες. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στα ιταλικά ινστιτούτα πολιτισμού και στις διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Ποιο από τα παραπάνω 12 υποψήφια τραγούδια ξεχωρίζετε και ποιος καλλιτέχνης θεωρείτε θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για το Sanremo 2019;

Στην χθεσινή πρώτη βραδιά νικητής αναδείχθηκε ο Einar Ortiz με το τραγούδι «Centomila volte». Οπότε αναμένουμε να δούμε σε ποιον θα πάει το δεύτερο εισιτήριο για το Sanremo 2019. Ωστόσο και οι 2 αυτοί νέοι καλλιτέχνες καλούνται να συμμετάσχουν το Φεβρουάριο με νέο τραγούδι…! Επίσης το βραβείο κριτικών για την πρώτη βραδιά δόθηκε στην Federica Abbate και το τραγούδι της «Finalmente».

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μάθετε τους φετινούς διαγωνιζόμενους του Sanremo 2019.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ