ΙΣΠΑΝΙΑ: Αποσπάσματα των υποψήφιων τραγουδιών για τη Eurovision 2019!

Το διαγωνιστικό μέρος του Operación Triunfo ολοκληρώθηκε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 2018 με την διεξαγωγή του Μεγάλου Τελικού του talent show. Ωστόσο το δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα του RTVE δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα 100% αφού τις επόμενες μέρες θα μεταδοθούν οι ειδικές εκπομπές του Ο.Τ. “Christmas Gala” και “Eurovision Gala”. 

Το “Christmas Gala” αποτελεί μια ειδική εκπομπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αυτό που όμως αφορά τους fans της Eurovision δεν είναι άλλο από το “Eurovision Gala” που αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2019! Όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές, μέσα από το συγκεκριμένο show αναδεικνύεται ο εκπρόσωπος της Ισπανίας αλλά και η συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, δύο ειδικά διαμορφωμένες κριτικές επιτροπές εξέτασαν και συμπλήρωσαν την τελική λίστα με τα 17 υποψήφια τραγούδια από τα χιλιάδες που κατατέθηκαν είτε από δημόσια έκκληση του κρατικού καναλιού είτε από πρόσκληση αυτής σε ειδικούς συνθέτες και στιχουργούς. Στις 11 Δεκεμβρίου οι διευθυντές της μουσικής ακαδημίας ΟΤ 2018 Noemí Galera και Manu Guix ανακοίνωσαν τη λίστα με τα υποψήφια τραγούδια κάνοντας επίσης και την αντίστοιχη κατανομή στους υποψήφιους ερμηνευτές. Δικαίωμα συμμετοχής στο Eurovision Gala φυσικά έχουν όλοι οι σπουδαστές της ακαδημίας ωστόσο οι δημιουργοί των τραγουδιών επιλέγουν το ποιος από αυτούς θέλουν να ερμηνεύσει το τραγούδι τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τρεις από τους δεκαέξι σπουδαστές της ακαδημίας για το 2018, ο Dave, η África και ο Alfonso δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο τραγούδι ενώ υπήρχαν περιπτώσεις άλλων σπουδαστών που κατάφεραν να έχουν παραπάνω από μία υποψηφιότητα.

Η τελική λίστα διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Famous – No puedo más 
2. Miki – La venda
3. Alba Reche – ¿Qué será luego?
4. Miki & Natalia – Nadie se salva
5. Julia – Qué quieres que haga
6. Natalia – La clave
7. Sabela – Dímelo de frente
8. Sabela – Hoy soñaré
9. Miki – El equilibro 
10. Noelia – Hoy vuelvo a reír otra vez
11. Marilia – Todo bien
12. María – Muérdeme
13. Carlos Right – Se te nota
14. Damion – Sale
15. Marta – Vuelve
16. Joan Garrido & Marilia – A tu lado
17. Carlos Right – Nunca fui 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Μεγάλου Τελικού, η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας RTVE έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα του ενός λεπτού από το κάθε υποψήφιο τραγούδι. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει μέσω της ειδικής πλατφόρμας για τα τρία πιο αγαπημένα του ανά 24 ώρες μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2019 στις 23:59!  

Τα τρία τραγούδια που θα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους, θα είναι και αυτά που θα προκριθούν απευθείας στο “Eurovision Gala” του Operación Triunfo. Τα υπόλοιπα επτά τραγούδια του “Eurovision Gala” θα επιλεχθούν τόσο από την εταιρία παραγωγής του show όσο και από αρμόδιους του παιχνιδιού.

Εσείς έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε τα αποσπάσματα των 17 υποψήφιων τραγουδιών μέσα από την ιστοσελίδα του RTVE (εδώ) ενώ εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην διαδικτυακή ψηφοφορία, θα πρέπει αρχικά να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του κρατικού φορέα και μετά να ψηφίσετε τρία τραγούδια ημερησίως! Η εγγραφή γίνεται εδώ μέσω λογαριασμών του RTVE, μέσω Facebook είτε μέσω Twitter.

Υπενθυμίζουμε ότι το “Eurovision Gala” αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2019 ενώ ο τελικός νικητής και συνεπώς ο εκπρόσωπος της Ισπανίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 θα προκύψει αποκλειστικά και μόνο από την ψηφοφορία του κοινού.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την διαδικασία επιλογής της Ισπανίας στη Eurovision 2019! 

Πηγή: RTVE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ