ΙΣΠΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στον Μεγάλο Τελικό του «Operación Triunfo 2018»!

Με ένα εξαιρετικά φαντασμαγορικό show υψηλών προδιαγραφών, η παραγωγή του δημοφιλούς Ισπανικού talent show, του «Operación Triunfo» έριξε αυλαία εχθές το βράδυ (19 Δεκεμβρίου 2018) αναδεικνύοντας τον τελικό νικητή του 10ου κύκλου. 

Όπως όλα τα προηγούμενα, έτσι και το Gala του Μεγάλου Τελικού έλαβε χώρα στο studio “Parc Audiovisual de Catalunya” στην περιοχή Terrassa της Βαρκελώνης. Παρουσιαστής φυσικά ο Roberto Leal ενώ στην κριτική επιτροπή ο Manuel Martos, ο Joe Pérez-Orive και η Ana Torroja οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την συγκίνησή τους.

Η εκπομπή ξεκίνησε με την ερμηνεία των πέντε φιναλίστ στο δημοφιλές τραγούδι της Lady Gaga “The Edge of Glory”, ένα τραγούδι που ταιριάζει γάντι στην περίσταση καθώς και οι πέντε φιλόδοξοι καλλιτέχνες έχουν αποδείξει την αξία τους εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες και θεωρούνται έτοιμοι να ανοίξουν τα δικά τους φτερά προς τη δόξα και την δισκογραφία.

Ακολούθησαν οι solo ερμηνείες των πέντε φιναλίστ. Πρώτη εμφανίστηκε η Alba Reche ερμηνεύοντας το “Creep” των Radiohead (δείτε την εμφάνιση εδώ). Αμέσως μετά, σειρά είχε ο Famous σε μία ερμηνεία του εξαιρετικά απαιτητικού τραγουδιού “And I Am Telling You I’m Not Going” από το Musical “DreamGirls” (δείτε την εμφάνιση εδώ). Το τραγούδι έχουν ερμηνεύσει η Jennifer Holliday και η Jennifer Hudson στις εκδοχές του 1982 και 2006 αντίστοιχα, με την πρώτη να έχει κερδίσει για την ερμηνεία της ένα Tony Award και ένα Βραβείο Grammy για την καλύτερη R&B εμφάνιση και με την δεύτερη να έχει κερδίσει το Oscar στην κατηγορία “Best Supporting Actress” για τον ρόλο της στο musical. Τρίτη στη σειρά εμφανίστηκε η Julia η οποία ερμήνευσε το “Déjame ser” του Manuel Carrasco, ο οποίος είχε τερματίσει 2ος στο Operación Triunfo το 2003 (δείτε την εμφάνιση εδώ). Η Natalia που εμφανίστηκε τέταρτη στη σειρά επέλεξε και αυτή τραγούδι από ταινία, όπως και ο Famous. Η εκρηκτική τραγουδίστρια και μεγάλο φαβορί του Τελικού ερμήνευσε μοναδικά τη μπαλάντα “Never enough” της Kelly Clarksson από την ταινία “The Greatest Showman”, κερδίζοντας φυσικά τις καλύτερες κριτικές (δείτε την εμφάνιση εδώ). Τις ερμηνείες των πέντε φιναλίστ ολοκλήρωσε η Sabela η οποία επέλεξε να τραγουδήσει το “Tris Tras” του παραδοσιακού Ισπανικού συγκροτήματος Marful (δείτε την εμφάνιση εδώ)

Τα πρώτα αποτελέσματα 

Πριν από τον 2ο γύρο του Μεγάλου Τελικού – ο οποίος περιλάμβανε δεύτερες εμφανίσεις των τριών τελικών φιναλίστ – ο παρουσιαστής Roberto Leal προχώρησε στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για τις θέσεις 5 και 4 του Operación Triunfo 2018!

Έχοντας συγκεντρώσει το 10% της ψηφοφορίας του κοινού, στην 5η θέση του Operación Triunfo 2018 τερμάτισε η Julia ενώ στην 4η θέση με ποσοστό 12% η Sabela! Αυτό, αυτόματα έδωσε την ευκαιρία στον Famous, την Natalia και την Alba Reche να προχωρήσουν στην επόμενη φάση συνεχίζοντας να διεκδικούν τον τίτλο του Μεγάλου Νικητή το 10ου κύκλου του δημοφιλούς talent show!

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των θέσεων 4 και 5, ακολούθησαν οι τρεις δεύτερες ερμηνείες των τελικών φιναλίστ Famous, Natalia και Alba Reche. Οι τρεις παίκτες ανέβηκαν για ακόμη μία φορά στη λαμπερή σκηνή του Operación Triunfo 2018 δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και φυσικά, διεκδικώντας πάντα τον τίτλο του Μεγάλου Νικητή ερμηνεύοντας τα τραγούδια που είχαν ερμηνεύσει στο Gala 0 και μέσω των οποίων συστήθηκαν τον Σεπτέμβρη στο τηλεοπτικό κοινό.

Για τον 2ο γύρο, η Alba Reche ερμήνευσε τη μεγάλη επιτυχία της Ariana Grande “Dangerous Woman”, ο Famous το “Faith” των Stevie Wonder και Ariana Grande ενώ η Natalia το “Crazy” του Gnarls Barkley.

  

Ο Μεγάλος Νικητής! 

Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι εμφανίσεις των παικτών και των καλεσμένων (δείτε παρακάτω) ο Roberto Leal προχώρησε στις τελικές ανακοινώσεις. Η πρώτη ανακοίνωση περιλάμβανε τον παίκτη που τερμάτισε – σύμφωνα πάντα με τη γνώμη του τηλεοπτικού κοινού – στην τιμητική 3η θέση του Operación Triunfo 2018! Με ποσοστό 29% η 3η θέση του Ο.Τ. 2018 ανήκει στην Natalia. Ιδιαίτερα συγκινημένη, η νεαρή τραγουδίστρια από την Pamplona δήλωσε:

“Δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω! Είμαι περήφανη για όλα όσα καταφέραμε να κάνουμε!”

Αξιοσημείωτη η αντίδραση και η έκφραση της Alba Reche η οποία προφανώς και δεν περίμενε τον εαυτό της στην τελική δυάδα έχοντας υπολογίσει τη δυναμική της Natalia.

https://gph.is/2rJh8yk

Η ανακοίνωση του νικητή, δεν άργησε να έρθει! Με ποσοστό 35% η Alba Reche κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση του Ο.Τ. 2018 αφήνοντας στη πρώτη θέση τον Famous με το ποσοστό 36%. Μη μπορώντας να συγκρατήσει την έκπληξή του, ο Famous περικυκλώθηκε στο δευτερόλεπτο από τους συμπαίκτες του οι οποίοι δεν σταματούσαν να του δίνουν συγχαρητήρια, να τον αγκαλιάζουν και να δείχνουν πόσο σύμφωνοι είναι όλοι με την απόφαση του τηλεοπτικού κοινού! Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή φυσικά, οι αντιδράσεις της οικογένειας του Famous η οποία επίσης δεν περίμενε τη βράβευση του τραγουδιστή.

Ο Famous υπήρξε από την αρχή από τους πιο αγαπητούς παίκτες του show έχοντας ξεχωρίσει για την μοναδικότητά του, το χιούμορ του, τη φωνή και τη σκηνική παρουσία του. Επίσης, αποτελούσε μεγάλο φαβορί εξαρχής μαζί με την Natalia ενώ ήταν ο μόνος (μαζί με την Noelia) από την μεγάλη παρέα του 10ου κύκλου που δήλωσε από την αρχή ότι εκτός από την δημοσιότητα και την ένταξη στη μουσική βιομηχανία, τον ενδιαφέρει πολύ ο χώρος της Eurovision!

Οι Καλεσμένοι του Μεγάλου Τελικού! 

Όπως όλα τα προηγούμενα Gala, έτσι και αυτό του μεγάλου τελικού δεν θα μπορούσε να μην έχει ξεχωριστούς καλεσμένους από την μεγάλη, μουσική βιομηχανία της Ισπανίας! Καλεσμένοι λοιπόν στο Gala Final του Operación Triunfo 2018 ήταν οι: Rozalén, David Otero, Pablo Alborán και Amaia Romero.

Οι δύο πρώτοι εμφανίστηκαν στα πρώτα λεπτά της εκπομπής ερμηνεύοντας το κομμάτι “Baile”, που συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο “1980” του Otero (κυκλ. 18 Μαρτίου 2018). Ο David Otero – γνωστός και ως “El Pescao” – αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές, μουσικούς και τραγουδοποιούς της Ισπανίας. Μέχρι το 2010 υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος El Canto del Loco. Η Rozalén είναι μουσικός (κιθάρα), τραγουδοποιός και τραγουδίστρια με σπουδές στην Μουσική Θεραπεία του Ψυχολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Murcia με ενεργή δισκογραφία από το 2013! Ο δεύτερος καλεσμένος, Pablo Alborán αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της σύγχρονης Ισπανικής μουσικής σκηνής. Με ένα εξαιρετικό ντεμπούτο στη δισκογραφία το 2010 (το single του “Solamente Tú” έφτασε κατευθείαν στο #1 των Ισπανικών charts) ο Pablo μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τέσσερις ολοκληρωμένους δίσκους, δύο δίσκους με ζωντανή ηχογράφηση ενώ έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας. Στη σκηνή του Ο.Τ. 2018, ο Alborán παρουσίασε το κομμάτι “Tu refugio” από τον τελευταίο του μέχρι στιγμής δίσκο με γενικό τίτλο “Prometo”. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Pablo Alborán ήταν καλεσμένος και στον Τελικό του Ο.Τ. 2017!

Από τον Τελικό του Ο.Τ. 2018 δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η Amaia Romero. Η μεγάλη νικήτρια του Operación Triunfo 2017 και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2018 βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής για να παρουσιάσει στο κοινό το πρώτο της solo single “Un nuevo lugar” αλλά και για να μιλήσει για τις αλλαγές στη ζωή της, εδώ και ένα χρόνο τώρα.

Όπως δήλωσε η ίδια, αυτή τη περίοδο δουλεύει επάνω στην συλλογή των τραγουδιών για τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει όταν η ίδια νιώσει έτοιμη – όπως χαρακτηριστικά είπε! Σχετικά με την εμφάνισή της στο Gala του Τελικού, δήλωσε ιδιαίτερα αγχωμένη, ίσως και περισσότερο από τα Gala που συμμετείχε η ίδια ως διαγωνιζόμενη στο Ο.Τ. 2017!

Η βραδιά φυσικά έκλεισε με την ομαδική ερμηνεία όλων των παικτών του Operación Triunfo 2018 στο τραγούδι “Somos” που αποτελεί τον ύμνο του 10ου κύκλου του Talent Show!

Δείτε αποσπάσματα από τον Μεγάλο Τελικό του Ο.Τ. 2018 στο video που έχει επιμεληθεί η ομάδα της εκπομπής! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις εξελίξεις της Χριστουγεννιάτικης εκπομπής που ετοιμάζει το κρατικό κανάλι της Ισπανίας RTVE καθώς και για τις διαδικασίες του Eurovision Gala που θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2019! 

Πηγή: RTVE | Φωτογραφίες: RTVE, @joseirun_fotografia 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ