ΑΛΒΑΝΙΑ: Απόψε ξεκινάει το Festivali i Këngës 57!

Η έναρξη της νέας περιόδου της Eurovision, που θα ολοκληρωθεί το Μάιο με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο Τελ Αβίβ, ξεκινάει και επίσημα απόψε με την πραγματοποίηση του πρώτου εθνικού τελικού! Η Αλβανία, λοιπόν, με τον εθνικό της διαγωνισμό το Festivali i Këngës 57, θα είναι η πρώτη χώρα αυτής της περιόδου που θα διαλέξει και εκπρόσωπο και τραγούδι… ήδη η Αρμενία έχει επιλέξει εκπρόσωπο, την Srbuk, και η Κύπρος τραγούδι, το “Replay”.

Απόψε θα διεξαχθεί η πρώτη από τις τρεις βραδιές του Festivali i Këngës 57, κατά την οποία οι 22 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν «ζωντανά» τα τραγούδια τους με τη συνοδεία της  Συμφωνικής Ορχήστρας της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης. Οι καλλιτέχνες που θα υποστηρίξουν στα φωνητικά τους συμμετέχοντες είναι δύο γυναίκες και δύο άντρες, και συγκεκριμένα ο Αmbra Devolli, η Marina Kurti, η Bledi Polena και ο Xhoni Jesku.

Το Fest 57, όπως αποκαλείται για συντομία ο διαγωνισμός, θα το παρουσιάσουν ο γνωστός ηθοποιός Viktor Zhusti και η Καναδή, αλλά Αλβανικής καταγωγής, ηθοποιός και τραγουδίστρια Ana Golja.

Special guest της πρώτης βραδιάς του φεστιβάλ είναι ο Ermal Meta (Ιταλία 2018). Είναι η πρώτη φορά που νικητής του Sanremo της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται στο φεστιβάλ της χώρας! Ο Ermal που γεννήθηκε και έζησε στην Αλβανία έως τα 13 του χρόνια, οπότε και μετανάστευσε στην Ιταλία, έχει ήδη μια λαμπρή καριέρα και πάνω από 300 συναυλίες στην ατζέντα του.

Το Palace of Congresses στα Τίρανα θα φιλοξενήσει το Fest 57, το οποίο απόψε θα μεταδοθεί ζωντανά από το RTSH στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Μπορείτε να δείτε τη σειρά εμφάνισης των 22 συμμετοχών και να ακούσετε τα τραγούδια ΕΔΩ, όπου μπορείτε να ψηφίζετε και στο poll του OGAE Greece για το ποιο από τα 22 τραγούδια σας αρέσει περισσότερο!

Αποσπάσματα από τις πρόβες δημοσιοποιεί το Eurovision Albania (OGAE Albania) στη σελίδα του στο facebook. Δείτε παρακάτω!

https://www.facebook.com/eurovisionalbania/videos/554884608268774/

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και την επιλογή εκπροσώπου της Αλβανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!


Η Ιστορία της Αλβανίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • Έχει ήδη 15 συμμετοχές, από τις οποίες 8 φορές προκρίθηκε σε Μεγάλο Τελικό.
  • Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 2004 με το τραγούδι «The image of you» και την Anjeza Shahini (7η θέση – 106 βαθμούς).
  • Δεν έχει ακόμα νίκη, και η καλύτερή της θέση ήταν η  (146 βαθμούς) το 2012 που έλαβε με το τραγούδι «Suus» και την Rona Nishliu
  • Η χειρότερή της θέση (17η – 49 βαθμούς) ήταν το 2007 συμμετέχοντας με το «Hear my Plea» και τον Frederic Ndoci
  • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει λάβει από Π.Γ.Δ.Μ. και Ελλάδα
  • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει δώσει σε Ελλάδα και Ιταλία στους Τελικούς, σε Ελλάδα και Π.Γ.Δ.Μ. στους Ημιτελικούς.

[Πηγή – Φωτογραφίες: RTSH / Eurovision Albania]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ