ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Natalia Szroeder στο Τελ Αβίβ;

ΑΗ πολωνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Onet ανακοίνωσε σήμερα ότι ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας της Πολωνίας TVP βρήκαν μια πιθανή εκπρόσωπο για τη Eurovision 2019: τη Natalia Szroeder!

Ποια είναι η Natalia Szroeder

23 χρονών, γεννημένη στο χωριό Parchowo της Πομερανίας στη βόρεια Πολωνία, μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια. Είναι πολύ πετυχημένη τραγουδίστρια, συνθέτης και παρουσιάστρια της τηλεόρασης. 

Η Natalia έχει ήδη συμμετάσχει μία φορά στον εθνικό τελικό Krajowe Eliminacje, το 2016 με το τραγούδι «Lustra», με το οποίο κατατάχτηκε 5η και έφτασε στο νούμερο 6 των charts της Πολωνίας:

Ο Κουβανός φίλος και συνεργάτης της, ράπερ Quebonafide, θα τη βοηθήσει να βρει καλούς παραγωγούς και μουσικός για να επιλέξει το κατάλληλο τραγούδι για τη Eurovision.

Το 2017 κέρδισε την πολωνική εκδοχή του Dancing With The Stars και από τότε έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή στη χώρα της. Κατέκτησε την 7η θέση στο Your Face Sounds Familiar με την ενσάρκωση της Whitney Houston, που έγινε είδηση ακόμη και στα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας!

Δίχως εθνικό τελικό;

Ο πολωνικός τύπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του TVP, Jacek Kurski, ψάχνει κάποιον τρόπο να καταργήσει τον εθνικό τελικό. Ο λόγος είναι η πολύ μεγάλη επιτυχία της Roksana Węgiel στην Junior Eurovision, η οποία πέρασε από εσωτερική επιλογή. Υπάρχει επίσης η υπόνοια ότι το βρίσκει εξαιρετικά δύσκολο να βρει καταξιωμένους καλλιτέχνες για να συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό μαζί με λιγότερο γνωστούς.
«Η νίκη της Roksana δείχνει ότι η απουσία εθνικού τελικού ήταν καλή επιλογή», ήταν η δήλωσή του.

φωτογραφία: polsat.pl

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ