ΤΣΕΧΙΑ: Ο Mikolas ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το ESCZ 2019!

Tο ενδιαφέρον για την Eurovision στην Τσεχία έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι συμμετοχές που υποβλήθηκαν στην κρατική τηλεόραση της χώρας CT για τον εθνικό τελικό ESCZ 2019 άγγιξαν τις 300! Αυτό το τεράστιο ενδιαφέρον οφείλεται προφανώς στην μεγάλη επιτυχία που είχε η Τσεχία πέρσι με το τραγούδι “Lie to me” και τον Mikolas Josef που έλαβε την υψηλότερη θέση της χώρας (6η) στην ιστορία της στο διαγωνισμό.

Έτσι, το CT επέλεξε τον Mikolas να ανακοινώσει τις πρώτες πληροφορίες που αφορούν στους συμμετέχοντες στο ESCZ 2019!Μέσα από την ιστορία του στο instagram ο δημοφιλής πλέον καλλιτέχνης της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι στον τελικό του ESCZ 2019 συμμετέχουν:

  • 8 συνολικά καλλιτέχνες
  • 1 συγκρότημα
  • 4 γυναίκες
  • 3 άνδρες

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει εδώ, ο επικεφαλής της Τσεχικής επιτροπής Kryštof Šámal δήλωσε ότι στις 7 Ιανουαρίου θα λάβει χώρα η συνέντευξη τύπου στην οποία θα μάθουμε τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην Τσέχικη προεπιλογή, αλλά και το format που θα χρησιμοποιηθεί φέτος για την επιλογή του εκπροσώπου της Τσεχίας στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και την επιλογή εκπροσώπου της Τσεχίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!


Η ιστορία της Τσεχίας στη Eurovision με μια ματία…

  • Συνολικές συμμετοχές 7, από τις οποίες μόνο 2 φορές σε Μεγάλο Τελικό.
  • Πρώτη συμμετοχή το 2007 με το τραγούδι «Malá dáma» από το hard rock συγκρότημα Kabát, που τερμάτισε τελευταίο με μόλις 1 βαθμό στον Ημιτελικό.
  • Καλύτερη θέση το 2018 με τον Mikolas Josef και το «Lie to me» (6η θέση – 281 βαθμοί)
  • Χειρότερη θέση το 2009 που το τραγούδι «Aven Romale» με τους Gipsy.cz τερμάτισε, επίσης, τελευταίο στον πρώτο ημιτελικό με μηδέν βαθμούς!
  • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει λάβει από Αυστρία, Κροατία και Ισλανδία, ενώ τους περισσότερους βαθμούς συνολικά η Τσεχία τους έχει δώσει σε Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία και Σουηδία, ενώ στους τελικούς προτιμά την Ουκρανία.

[Πηγή: Mikolas instagram / OGAE Czech Republic]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ