ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ακόμη τρεις υποψηφιότητες για τη Eurovision 2019!

Δεκαπέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων της λίστας με τους υποψήφιους καλλιτέχνες για το “Eurovision – Australia Decides”, το SBS Australia γνωστοποιεί μέσω video στο Facebook τρία ακόμη υποψήφια ονόματα. 

Μαζί με τους SheppardKate Miller-Heidke, Electric Fields και Mark Vincent λοιπόν, στη σκηνή του Gold Coast και διεκδικώντας το εισιτήριο για το Tel Aviv θα βρεθούν η Courtney Act, o Aydan και η Leea Nanos.

Ποιοι είναι αυτοί οι τρεις καλλιτέχνες όμως; 

Aydan Calafiore

Ο Aydan Calafiore γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 2000 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό όταν συμμετείχε στον έβδομο κύκλο του talent show “The Voice Australia” τη τρέχουσα χρονιά, τερματίζοντας μάλιστα στην υψηλή 4η θέση. Αξίζει να αναφερθεί πως το 2013 ο ίδιος είχε καταφέρει να φτάσει και μέχρι τις Ημιτελικές φάσεις του “Australia’s Got Talent”.

Σχετικά με την ανακοίνωση της συμμετοχής του στον Αυστραλιανό Τελικό, ο νεαρός και ανερχόμενος τραγουδιστής δήλωσε:

Είναι απίστευτο να συμμετέχω στο “Eurovision – Australia Decides”. Είμαι χρόνια οπαδός της Eurovision και είναι ειλικρινά δύσκολο να αντιληφθώ ότι τώρα έχω τη δική μου ευκαιρία για να προσπαθήσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Έχω ένα τρομερά υποστηρικτή βάση θαυμαστών και θέλω να πιστεύω πως όλοι μαζί θα συμπορευτούμε σ’ αυτό το ταξίδι που λέγεται Eurovision και να αποτελέσουμε τη νέα γενιά των φίλων του διαγωνισμού”.

https://www.youtube.com/watch?v=Km9NHXpQLwY

Courtney Act

Η Courtney Act είναι μία από τις πιο γνωστές και αγαπητές drag queens της Αυστραλίας! Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1982 ως Shane Gillberto Jenek. H αρχή της πορείας έγινε το 2003 όταν συμμετείχε (ως Courtney) στο Australian Idol. Το ντεμπούτο single “Rub me wrong” δεν άργησε να έρθει και έφτασε στο #29 των ARIA Singles Chart. Το 2014, ήταν μία εκ των φιναλίστ του 6ου κύκλου του “RuPaul’s Drag Race”. Τον Γενάρη του 2018 συμμετείχε στον 21ο κύκλο του “Celebrity Big Brother” καταφέρνοντας να κερδίσει το show με το εκπληκτικό ποσοστό του 49,43% του τηλεοπτικού κοινού. Τέλος, η Courtney Act είναι η κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής “The Bi Life” στο κανάλι “Ε!”, της πρώτης Βρετανικής τηλεοπτικής εκπομπής με κεντρικό θέμα τα ραντεβού των bisexual ανθρώπων.

“Δεκαέξι χρόνια μετά το Australian Idol μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω στο κοινό πόσο έχω ωριμάσει ως καλλιτέχνης και είμαι τρομερά ενθουσιώδης γι’ αυτό. Το να συμμετάσχω στη διαδικασία εκπροσώπησης της Αυστραλίας στον διαγωνισμό της Eurovision στη σκηνή του Tel Aviv ειδικά με “φουσκώνει” με υπερηφάνεια για τη χώρα μου. Από το 2015 που η Αυστραλία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό, τον παρακολουθώ ανελλιπώς και ίσως φέτος να είναι η δική μου ευκαιρία!”

Leea Nanos

Η Leea Nanos αποτελεί την wild card επιλογή του SBS για το “Eurovision – Australia Decides 2019”.  Είναι μόλις 16 ετών και συστήνεται ως τραγουδίστρια/τραγουδοποιός. Έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής πέντε τραγούδια της στο iTunes με τελευταίο να είναι το “Unstoppble”. Το 2016 συμμετείχε στο “The X-Factor” της Αυστραλίας. Πολλοί καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς έχουν σχολιάσει θετικά την Leea και το ταλέντο της. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η Iggy Azalea, o Guy Sebastian, o Adam Lambert, η Jennifer Hudson ενώ η Olivia Newton John την μαγνητοσκόπισε σε μία εμφάνισή της και μετά από αυτήν πήγε να τη βρει για να την συγχαρεί. Η Nanos έχει εμφανισθεί σε σπουδαίες σκηνές όπως Crown Casino, MCG, Grand Hyatt, State Theatre, (Arts Centre) , Adelaide Town Hall, Chapel on Chapel, Hisena Arena κ.α.

To να αποτελώ μέρος του “Eurovision – Australia Decides” σημαίνει πολλά για μένα. Και η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει! Είμαι η νεότερη υποψήφια και ταυτόχρονα αυτή με τη λιγότερη εμπειρία όμως όλο αυτό με κάνει να δώσω το απόλυτο που μπορώ και να “παλέψω” επί σκηνής. Είναι τρομερό να μοιράζομαι την ίδια σκηνή με τόσο καλούς και επαγγελματίες τραγουδιστές της Αυστραλίας που θαυμάζω και εκτιμώ ιδιαίτερα. Νιώθω τρομερά ευγνώμων”.

https://www.youtube.com/watch?v=klk7w2XaGG4

Πλέον οι διαδικασίες για τον πρώτο εθνικό τελικό της Αυστραλίας έχουν ολοκληρωθεί κατά 70%, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των παραγωγών του SBS και του Blink TV. Σχετικά με τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες ο Δημιουργικός Διευθυντής του “Eurovision – Australia Decides” κ. Paul Clarke, δήλωσε:

Οι συμμετοχές των Courtney Act και Aydan θα φέρουν τεράστιο κοινό στη διαδικασία επιλογής. Τόσο τεράστιο, όσο και το ταλέντο που διαθέτουν και οι δυο τους. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που τους έχουμε και τους δύο. Από την άλλη, η Leea Nanos είναι μια συναρπαστική αποκάλυψη! Όταν άκουσα το τραγούδι της, ένιωσα τα ίδια συναισθήματα με αυτά όταν πρωτοάκουσα το “Sound of Silence” της Dami Im. Είναι πολύ συναρπαστικό για την ίδια να σταθεί δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους τραγουδιστές μας εκείνη τη νύχτα “.

Μείνετε μαζί μας στον OGAE Greece για να ανακαλύψουμε και τα επόμενα ονόματα αλλά και όλες τις λεπτομέρειες του πρώτου Εθνικού Τελικού της Αυστραλίας. 

[Πηγή: SBS | Φωτογραφίες: Mitch Major] 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ