ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Οι πέντε φιναλίστ του Montevizija 2019!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό, το RTCG διοργανώνει και φέτος τον Εθνικό τελικό του Μαυροβουνίου, Montevizija 2019 για να επιλέξει αυτόν που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η ειδική επιτροπή αξιολόγησε όλες τις υποβληθείσες συμμετοχές που πληρούσαν όλα τα απαραίτητα κριτήρια και επέλεξαν τα καλύτερα πέντε, τα οποία θα διαγωνιστούν στον τηλεοπτικό τελικό Montevizija 2019!

Μετά από ένα αλαλούμ που είχε δημιουργηθεί ως προς την εγκυρότητα των υποβληθεισών συμμετοχών, όπως σας είχαμε αναφέρει εδώ, η ειδική επιτροπή του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα του Μαυροβουνίου, RTCG, με βάση ορισμένα κριτήρια βαθμολόγησε τις υποβληθείσες συμμετοχές ως εξής:

Σύνθεση – Μέχρι 50 βαθμούς
Στίχοι – Μέχρι 30 βαθμούς
Παραγωγή – Μέχρι 20 βαθμούς

(Μέγιστη βαθμολογία: 100)

Η επιτροπή επιλογής αποτελούνταν από τους:

  • Vladimir Maraš: Μουσικός συντάκτης του Radio Montenegro – Πρόεδρος της επιτροπής
  • Slaven Knezović: Μουσικός συντάκτης του TV Montenegro, συνθέτης της 1ης συμμετοχής του Μαυροβουνίου το 2007.
  • Aleksandra Vojvodić: Καθηγήτρια μουσικής και όπερας
  • Slobodan Bućevac: Συνθέτης
  • Mihailo Radonjić: Συνθέτης και παραγωγός

Μετά την βαθμολόγηση των συμμετοχών, τα πέντε τραγούδια που θα διαγωνισθούν στον τελικό του Montevizija 2019, και από τα οποία θα επιλεγεί αυτό που θα εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο είναι:

  • Nina PetkovićUzmi ili ostavi (Bojana Momčilovića / Zorana Radonjića)
  • Monika KnezovićNepogrješiva (Vladimir Grajić – Graja / Snežana Vukomanović / Ivan Branisavljević)
  • D-Moll BandTi (Dejan Božović / Aleksandar Miličić)
  • Ivana Popović MartinovićNevinost  (Ivana Popović Martinović / Slavku Milovanoviću / Vladanu Popoviću – Popu / Marku Milatoviću)
  • Andrea DemirovićJa sam ti san (Andrea Demirović / Majkl Džejms Daun / Primož Poglajen)

Ανάμεσα στους πέντε φιναλίστ διακρίνουμε τους Ivana Popović-Martinović και Nina Petković, που συμμετείχαν επίσης στο Montevizija 2018, καταλαμβάνοντας την τέταρτη και την πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Έχουμε, όμως και την επιστροφή μιας παλαιότερης εκπροσώπου του Μαυροβουνίου στο διαγωνισμό της Eurovision. Η Andrea Demirović που εκπροσώπησε τη χώρα στην Eurovision το 2009 με το “Just Get Out Of My Life”, δοκιμάζει και πάλι την τύχη της, με ένα τραγούδι στο οποίο συμμετέχει και συνθετικά.

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει το RTCG την τελική επιλογή για τη συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο θα κάνει κατ’αποκλειστικότητα το κοινό!

Σημειώνεται ότι το RTCG στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε πέντε τραγούδια που επιλέχθησαν για το δεύτερο γύρο της διαδικασίας, χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτός είναι ο τελικός του Montevizija 2019 ή κάτι άλλο. Στο παρόν άρθρο, αναφέρονται όλες οι πληροφορίες που υπήρχαν για την διαδικασία έως τώρα (που αφορούσαν στην επιλογή πέντε τραγουδιών για τον εθνικό τελικό) και για οτιδήποτε αλλάξει ή διευκρινισθεί θα σας ενημερώσουμε.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου του Μαυροβουνίου μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: RTCG]

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι υποβληθείσες> των ποβληθεισών και όχι των υποβληθέντων (που είναι η γενική του αρσενικού και του ουδετέρου) ο συντακτης ας με συγχωρέσει για τη διόρθωση.
    Πάντως, επί του θέματος, θα ήθελα κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον να δω το Μαυροβούνιο να διαπρέπει. Πάει πολλής καιρός πια από το ντεμπούτο του και δείχνει να δυσκολεύεται υπερβολικά ακόμη και να προκριθεί, πόσο μάλλον να πλησιάσει την πρωτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα

    • Διορθώθηκε πάραυτα, άλλωστε για υποβληθείσες λέει παρακάτω… σας ευχαριστούμε για τη χρήσιμη διόρθωση! Και επιπλέον συμφωνώ προσωπικά με την επιθυμία για διάκριση του Μαυροβουνίου… έχει ωραία μουσική, ιδίως όταν έχει βαλκανικό ήχο, που είναι κρίμα να μην καταφέρνει κάτι καλό στο διαγωνισμό… και πάλι ευχαριστούμε και καλές γιορτές!

      • Με σκλαβωσατε με την ευγένειά σας! Καλές γιορτές και σε σας και σ’ όλους! Καλή δουλειά!
        Συνεχίστε έτσι!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ