Jay Aston: “Το Ην. Βασίλειο δεν θα ξανακερδίσει…”!

To 1981, ο διαγωνισμός της Eurovision έλαβε μέρος στο Δουβλίνο. Νικήτρια χώρα της βραδιάς ήταν το Ην. Βασίλειο, με τους Bucks Fizz που έμειναν στην ιστορία της Eurovision με το ”Making your mind up”. Αυτή ήταν 4η νίκη για την πρωταθλήτρια των δεύτερων θέσεων στην ιστορία του θεσμού (συνολικά 15 φορές!).

Οι δηλώσεις της Jay

Σαν βόμβα έσκασαν πριν από λίγες μέρες οι δηλώσεις του μέλους του συγκροτήματος των Bucks Fizz, Jay Aston, στην εφημερίδα DailyStar. Συγκεκριμένα, η νικήτρια του 1981 δήλωσε:

Δεν είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε ξανά. Νομίζω ότι θα ήταν θαύμα να κερδίσει το Ηνωμένο Βασίλειο! Έχουμε στείλει μερικά καλά τραγούδια και έχουμε καταλήξει επανειλημμένα στην τελευταία 5αδα! 

Παρόλα αυτά, η Jay είναι διατεθειμένη, εφόσον της ζητηθεί, να βοηθήσει το BBC στην επιλογή για την Eurovision του 2019, Eurovision: You Decide.

Οι Fizz θα έπρεπε οπωσδήποτε να βρίσκονται στο panel που θα επιλέξει το τραγούδι

Τέλος, αν και δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην σκηνή της Eurovision, θα ήθελε πολύ να συμμετάσχει ξανά σε αυτή την γιορτή του τραγουδιού.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιστρέψουμε. Όμως, δε θα με πείραζε να ανακοινώσω την βαθμολογία του Ην. Βασιλείου.

Αν και οι δηλώσεις της Jay έχουν μία μεγάλη δόση αλήθειας, εντούτοις, το Ην. Βασίλειο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βρεθεί και από την αριστερή πλευρά του πίνακα με τους Blue το 2011 (11η θέση), αλλά και στην πρώτη 5αδα το 2009 με την Jade Ewan (5η θέση). Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι και αυτές οι μικρές αναλαμπές δεν θυμίζουν σε τίποτα την υπερδύναμη των δεκαετιών ’60, 70′, ’80 και ’90!

Η μάχη με τον Καρκίνο

Μέσα στο 2018,  η Jay είχε ανακοινώσει τη θλιβερή είδηση ​​ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στόματος. Μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση το καλοκαίρι που μας πέρασε και η Jay είναι πλέον ευτυχώς ελεύθερη από  τον καρκίνο και προετοιμάζει νέα δουλειά μαζί με τους The Fizz. 

Πιστεύετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δυνατότητες ανάκαμψης ή ακόμα και νίκης στο διαγωνισμό της Eurovision;

[Πηγή / φωτογραφία: escxtra / wiwibloggs / mirror]

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ