ΕΛΒΕΤΙΑ: Με τον Luca Hänni στο Τελ Αβίβ;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας SRF ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο twitter, ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των τραγουδιών που έχουν υποβληθεί για την επιλογή της χώρας για τη Eurovision 2019. Ενώ όλοι περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε την τελική αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή, μια έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομα του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ ΑΒίβ.

Ο Luca Hänni είναι το τελευταίο όνομα που φημολογείται ότι θα εκπροσωπήσει την Ελβετία τον επόμενο χρόνο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Τη φημολογία αυτή πυροδότησε η κίνηση του SRF να ακολουθήσει στο Twitter τον επίσημο λογαριασμό του καλλιτέχνη. Ο ίδιος ο Luca Hänni είχε δηλώσει το 2015 σχετικά με τις προθέσεις του να συμμετάσχει στον διαγωνισμό:«Όταν θα έρθει η πρόταση; Ναι; Όχι Δεν ξέρω ακόμα! Στην πραγματικότητα νομίζω ότι θα ήταν τέλεια!»

Ο Luca, γεννήθηκε το 1994 στη Βέρνη της Ελβετίας και είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μοντέλο. Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην ένατη σεζόν του “Deutschland sucht den Superstar” το 2012. Κατόρθωσε να κερδίσει στον διαγωνισμό, όντας ο πρώτος μη Γερμανός που κατορθώνει κάτι αντίστοιχο. Το πρώτο του single έφτασε στην κορυφή των charts στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία και το πρώτο του άλμπουμ έφθασε στην πρώτη θέση στην Ελβετία και την Αυστρία.

Ο Luca Hänni είναι αυτός που ανακοίνωσε τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής της Ελβετίας το 2017, δίνοντας απλόχερα τους 12 βαθμούς στον Salvador Sobral και το τραγούδι του Amar Pelos Dois. Λέτε να του φέρει γούρι;

[Πηγή/ Φωτογραφία:prinz-esc.de/giulia-lena-fortuna.blogspot.com,allmusic.com]

 

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ