ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του Selecția Națională 2019!

Από αρχές Νοεμβρίου είχε ξεκινήσει η αναζήτηση των υποψηφίων για το Selecţia Naţională 2019. Σήμερα το TVR ανακοίνωσε τα ονόματα που θα συμμετέχουν στον εθνικό τελικό της χώρας.

Οι υποψήφιοι των ημιτελικών είναι:

  1. Mihai – Baya (Speechless)
  2. Letitia Moisescu & Sensibil Balkan – Daina
  3. Laura Bretan – Dear Father
  4. Trooper – Destin
  5. Xonia – Discrete
  6. Johnny Badulescu – Give Up Now
  7. Echoes – High Heels On
  8. 2 Gents – Ielele
  9. Xandra – Independent
  10. TWM – Make Me Your Man
  11. Ester Peony – On A Sunday
  12. Dan Bittman – Pierd
  13. Olivier Kaye – Right Now
  14. Ommieh x Anakrisez – Rock This Way
  15. Teodora Dinu – Skyscraper
  16. Georgy – Tears
  17. Berniceya – The Call
  18. The Four – The Song Of My Heart
  19. Steam – The Way It Goes
  20. Vaida – Underground
  21. Claudiu Mirea – We Are The Ones
  22. Nicola – Weight Of The World
  23. Dya & Lucian Colareza – Without You (Sin ti)
  24. Aldo Blaga – Your Journey

Ανάμεσα στους 24 υποψηφίους διακρίνουμε δύο πολύ γνωστά μας ονόματα από τη Eurovision! O Mihai Traistariu (Eurovision 2006 – “Tornero”) επιστρέφει για άλλη μια φορά στον εθνικό διαγωνισμό της Ρουμανίας και η Nicola (Eurovision 2003 –  “Don’t break my heart”). Και οι δύο είχαν καταφέρει να είναι μέσα στις δέκα πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης (4η και 10η θέση, αντίστοιχα)! Επίσης, επιστρέφει και η Vaida, η οποία είχε κερδίσει στο televoting του εθνικού τελικού της Ρουμανίας το 2014, αλλά δεν την ευνόησε η ψήφος της επιτροπής, που τελικά έστειλε τους Paula και Ovi, για δεύτερη φορά στη σκηνή της Eurovision, με το “Miracle”.

Ο εθνικός τελικός Selecţia Naţională 2019, σηματοδοτεί την 20η συμμετοχή της Ρουμανίας, με το σύνθημα «Κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα!». Το TVR σε συμπαραγωγή με το TVR Μολδαβίας, θα πραγματοποιήσει τρεις τηλεοπτικές εκπομπές με δύο Ημιτελικούς και έναν Τελικό. Οι δύο Ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις πόλεις Arad (20/1/2019) και Iasi (27/1/2019) αντίστοιχα ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στη πρωτεύουσα της χώρας, Βουκουρέστι. Ο νικητής του Τελικού θα προκύψει από ψηφοφορία του κοινού (50%) αλλά και μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής (50%).

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Ρουμανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!


Τον Φεβρουάριο του 2018 έγινε η διεξαγωγή του εθνικού τελικού της Ρουμανίας για την περσινή Eurovision. 15 τραγούδια διεκδίκησαν το εισιτήριο για την Λισαβόνα! Το τελικό αποτέλεσμα βγήκε από 100% televoting, που ανέδειξε τους The Humans στην πρώτη θέση και έτσι εκπροσώπησαν την Ρουμανία στη Eurovision 2018, με το τραγούδι “Goodbye”, με 3277 ψήφους σύνολο. Στην δεύτερη θέση, με 3114 ψήφους, είχαν ‘τερματίσει οι Alexia & Matei με το τραγούδι “Walking on water”.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ