ΙΤΑΛΙΑ: Ξεκινάει η εβδομάδα του Sanremo Giovani!

To Sanremo Giovani, ο προπομπός του Sanremo ξεκινάει την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. 24 νέοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα 2 πολυπόθητα εισιτήρια που θα τους φέρουν στο κυρίως διαγωνιστικό μέρος του Sanremo το οποίο θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2019 και ο νικητής του θα είναι η πρώτη επιλογή της Ιταλίας για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Τα τέσσερα επεισόδια του “Ecco Sanremo Giovani” θα μεταδοθούν από τα Rai1 και Rai Radio 2 από τις 17 έως τις 20 Δεκεμβρίου από τις 17:45 έως τις 18:40 (τοπική ώρα Ιταλίας). Το πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί από τον Luca Barbarossa (Ιταλία 1988), ο οποίος θα συζητήσει διάφορα θέματα με τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Οι δύο βραδιές του Sanremo Giovani θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε Rai1 και Rai Radio 2 στις 20 και 21 Δεκεμβρίου από τις 21:25 έως τις 00:30(τοπική ώρα Ιταλίας). Οι προβολές θα φιλοξενηθούν από τους Pippo Baudo και Fabio Rovazzi. Ένας καλλιτέχνης ανά βράδυ θα επιλεγεί με την ψήφο της Μουσικής Επιτροπής υπό την ηγεσία του Claudio Baglioni (40%), της κριτικής επιτροπής με επικεφαλής τον Barbarossa (30%) και του κοινού (30%). Οι Ιταλοί κριτικοί μουσικής θα απονείμουν επίσης το βραβείο κριτικών

Οι εκπομπές θα περιλαμβάνουν επίσης την ανακοίνωση των 22 καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο 69ο Φεστιβάλ του Sanremo.

Δείτε σε προηγούμενο άρθρο μας τις υποψηφιότητες του  Sanremo Giovani (εδώ), αλλά και τι έγινε τελικά με τη συμμετοχή της  Laura Ciriaco με το τραγούδι «L’inizio» η οποία κινδύνευε με αποκλεισμό για παράβαση των κανονισμών (εδώ).

[Φωτογραφία: Musika361]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ