ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η 16χρονη σοπράνο Laura Bretan υποψήφια για το Tel Aviv!

Όπως είχαμε αναφέρει στα προηγούμενα άρθρα μας, η Ρουμανική τηλεόραση έχει προγραμματίσει να αποκαλύψει τα ονόματα των 24 υποψηφίων του Ρουμανικού τελικού για τη Eurovision 2019 “Selecţia Naţională” επίσημα τη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018! 

Με μία είδηση της όμως, η ιστοσελίδα https://adevarul.ro/entertainment/ αποκαλύπτει πως ανάμεσα στα ονόματα που διεκδικούν το εισιτήριο για το Tel Aviv είναι αυτό της Laura Bretan!

Ποια είναι η Laura Bretan; 

Η Laura Bretan γεννήθηκε τον Απρίλη του 2002 στο Chicago των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από Ρουμάνους γονείς. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική και το τραγούδι σε ηλικία τεσσάρων μόλις ετών όταν κλήθηκε να τραγουδάει σε εκκλησίες. Στα πέντε της ξεκίνησε να παίζει πιάνο ενώ παράλληλα συμμετείχε σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς. H κλίση της στο κλασσικό ρεπερτόριο και τη λυρική μουσική ήταν εμφανής.

Τον Ιούνιο του 2016 έλαβε μέρος στο “Romania’s Got Talent” κερδίζοντας τη πρώτη θέση! Τόσο οι εμφανίσεις της όσο και η βράβευσή της αφιερώθηκαν από την ίδια στον παππού της, τον οποίον έχασε τον Ιανουάριο του ίδιου έτους. Αργότερα, και μέσα στην ίδια χρονιά, έκανε αίτηση για το “America’s Got Talent” όπου και επιλέχθηκε να συμμετάσχει στα shows ανάμεσα σε 100.000 αιτήσεις! Η κριτής Mel B (Spice Girls) φανερά ενθουσιασμένη από την ερμηνεία της Laura στην άρια “Nessun dorma” (από την όπερα του Giacomo Puccini “Turandot”) πάτησε το “Golden Buzzer” με το οποίο η νεαρή διαγωνιζόμενη προκρίθηκε στη φάση των Quarterfinals.

Ο παραγωγός του show Simon Cowell, επίσης ενθουσιασμένος από τις φωνητικές ικανότητες της Laura, της δήλωσε:

“Δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ ξανά κάτι αντίστοιχο, ΟΛΑ αυτά τα χρόνια που κάνω αυτό το show! Για τέτοιες ερμηνείες δημιούργησα το show! Για να βρίσκω ταλέντα σαν ΕΣΕΝΑ!”

Οι ερμηνευτικές επιδόσεις της, την οδήγησαν φυσικά και στον γύρο του Μεγάλου Τελικού όπου η νεαρή Laura ερμήνευσε μοναδικά την άρια “O mio babbino caro” από την όπερα “Gianni Schicchi” επίσης του Puccini.

H συμμετοχή της στο “America’s Got Talent” της άνοιξε τις πόρτες για πολλές συνεντεύξεις σε σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όπως NBC, CBS, Windy City Live, WGN, και WCIU. Οι εμφανίσεις της βοήθησαν τη φήμη της να διαδοθεί ακόμη περισσότερο και φυσικά η ίδια να υπογράψει πολλές επαγγελματικές προτάσεις!

Ενδεικτικά: 

. Τραγούδησε τον εθνικό ύμνο σε πολλές περιστάσεις στις Η.Π.Α. (το γεγονός αυτό θεωρείται στην Αμερική ιδιαίτερα τιμητικό) 

. Συνεργάστηκε πολλές φορές με τον σπουδαίο Καναδό μουσικό παραγωγό David Foster (Νικητής 16 Βραβείων Grammy και παραγωγός εξαιρετικών καλλιτεχνών όπως η Celine Dion, o Andrea Bocelli, η Christina Aguilera, η Madonna, o Michael Jackson, η Barbra Streisand, o Josh Groban, η Whitney Houston κ.α.) 

Ο ίδιος ο Foster είχε δηλώσει για την Bretan “Η φωνή της είναι τόσο δυναμική συγκριτικά με το νεαρό της ηλικίας της. Όλοι οφείλουν να γνωρίζουν το όνομά σου!”

. Έχει συνεργαστεί με τους Il Volo (Ιταλία 2015), Andre Rieu, Ethan Bortnick Matteo Bocelli (γιος του Andrea Bocelli) και πολλούς άλλους τενόρους.

. Ήταν guest καλλιτέχνης για το συνέδριο “Choice Hotels” στο Las Vegas στις 9 Μαΐου.

Η δράση της περιλαμβάνει και φιλανθρωπικό έργο αφού η Laura έχει δωρίσει σημαντικό περιεχόμενο των εσόδων της από τις συναυλίες της στη Νέα Υόρκη στο Apollo Theater στον οργανισμό αστέγων “Safe Heaven”.
Η Laura εξελέγη επίσης ως πρεσβευτής του “Star of Hope International”, ενός οργανισμού που βοηθά παιδιά με αναπηρία, ορφανά καθώς και φτωχούς ανθρώπους. Το ίδρυμα βοηθά σήμερα 44.000 παιδιά παγκοσμίως.

Το 2017 πρωταγωνίστησε στη ταινία “An Aria for Albright’s” ενσαρκώνοντας τον ρόλο της Anne. Η ταινία προβλήθηκε στο Louisian Film Festival για πρώτη φορά ενώ για τη συμμετοχή της σε αυτήν η Laura κέρδισε τρία βραβεία:

  1. “The Voice of An Angel” εκ μέρους του οργανισμού “Safe Heaven”.
  2. “Excellence Award” εκ μέρους του οργανισμού “Pro Patria” στη Ρώμη της Ιταλίας.
  3. “Noi Sustinem Excellenta!” στην Ισπανία

Δείτε τις εμφανίσεις της Laura Bretan στο “America’s Got Talent” συγκεντρωμένες σε ένα video!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Laura ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στον Ρουμανικό τελικό για τη Eurovision 2019 δουλεύοντας επάνω στο κομμάτι “Dear Father”, μια συναισθηματική μπαλάντα με λυρικές επιρροές στο refrain, το οποίο πιθανόν να είναι το υποψήφιο τραγούδι της.

Το κομμάτι έχει συνθέσει ο Mihai Alexandru (συνθέτης των Ρουμανικών συμμετοχών στις Eurovision 2003 και 2017) ενώ τους στίχους έχει γράψει η Alexandra Niculae (στιχουργός της Ρουμανικής συμμετοχής στη Eurovision 2017).

Σήμερα, ο συνθέτης Mihai Alexandru ανάρτησε στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube ένα video ενός λεπτού μέσα από το οποίο ακούγεται δείγμα από το υποψήφιο τραγούδι ενώ παράλληλα βλέπουμε τον ίδιο και την Laura να δουλεύουν στο studio.

Η 16χρονη πλέον σοπράνο δηλώνει ιδιαίτερα ευτυχής για το βήμα αυτό και ονειρεύεται να ταξιδέψει στο Tel Aviv τον Μάη του 2019 και να φέρει τον διαγωνισμό του 2020 στην πατρίδα της!

Για όλα τα νέα της επιλογής του εκπροσώπου της Ρουμανίας στη Eurovision 2019 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!

Πηγή: adevarul.ro

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ