ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η πόλη διεξαγωγής του Α’ Ημιτελικού του Selecţia Naţională 2019!

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις της Ρουμανικής ιστοσελίδας Special Arad, ο πρώτος Ημιτελικός του Selecţia Naţională 2019 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Arad, τον προσεχή Γενάρη! 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ο εθνικός τελικός της χώρας για το 2019 θα περιλαμβάνει δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν σε δύο διαφορετικές πόλεις στη Ρουμανία τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο του 2019 και έναν Τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι τον Φεβρουάριο του 2019. Οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Οι Τοπικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Arad επέλεξαν ομόφωνα το σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει την συνδιοργάνωση του πρώτου Ημιτελικού του εθνικού τελικού της χώρας για τη Eurovision 2019 τον μήνα Ιανουάριο στη πόλη τους. Σύμφωνα με τους πρώτους προϋπολογισμούς, οι σύμβουλοι συμφώνησαν στο να ξοδευτεί το ποσό των 300.000 lei (€64,500) για την διεξαγωγή του show. Τα έξοδα θα καλυφθούν από το ταμείο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Gheorghe Falcă (φωτογραφία δεξιά) να τονίζει πως αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προβληθεί η εικόνα του Arad τόσο στους ντόπιους όσο και στους Ευρωπαίους που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα τηλεοπτικά/δορυφορικά.

Υπενθυμίζουμε πως οι 24 φιναλίστ που θα διαγωνιστούν στους δύο Ημιτελικούς του Selecţia Naţională 2019 αναμένεται να αποκαλυφθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2018. Ο νικητής του Τελικού θα προκύψει από ψηφοφορία του κοινού (50%) αλλά και μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής (50%).

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Ρουμανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Πηγή: Special Arad


 Η ιστορία της Ρουμανίας στη Eurovision με μια ματιά…

. Η Ρουμανική τηλεόραση είναι μέλος της EBU και συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό από το 1993 – με επίσημη πρώτη συμμετοχή το 1994.

. Η υψηλότερη θέση που έχει λάβει ποτέ η χώρα στην ιστορία του διαγωνισμού είναι η 3η (2005, 2010) ενώ η αμέσως επόμενη είναι η 4η που πέτυχε στην διοργάνωση της Αθήνας το 2006 χάρη στο «Tornerò” του Mihai Trăistariu που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

  

. Η τελευταία μέχρι στιγμής συμμετοχή της Ρουμανίας είναι στον φετινό διαγωνισμό (2018). Έπειτα από πέντε γύρους Ημιτελικών και ενός Τελικού, οι The Humans κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τη Λισαβόνα και να εκπροσωπήσουν τη πατρίδα τους στον διαγωνισμό της Eurovision με τη μπαλάντα «Goodbye». Δυστυχώς όμως, τα αποτελέσματα του Ημιτελικού άφησαν την συμμετοχή εκτός Τελικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ