ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Στις 3 Μαρτίου ο τελικός του “O Melodie Pentru Europa”!

                                                                                (Photo by Jessica Gow/Reuters/Scanpix)

Η Μολδαβία είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων δύο χρόνων στην Eurovision! To 2017 κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ πέρσι με ένα τραγούδι του δικού μας Δημήτρη Κοντόπουλου, αλλά και με μία εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον Φωκά Ευαγγελινό κατάφεραν να βρεθούν και πάλι στο τοπ-10 της τελικής βραδιάς.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένεται υψηλό στη μικρή αυτή ευρωπαϊκή χώρα, μετά από τα ομολογουμένως εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο Εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της χώρας, TRM, ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη έναρξη των εργασιών για την ανεύρεση των διαδόχων των DoReDos. Από σήμερα και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, οι συνθέτες θα μπορούν να υποβάλουν τα τραγούδια τους για τη διαδικασία επιλογής της Μολδαβίας για την Eurovision 2019. 

Για την κατάθεση συμμετοχής πρέπει:

  • να αναφέρουν στο έντυπο όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης,  τόπο διαμονής,  διεύθυνση, και στοιχεία επικοινωνίας
  • να έχει προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού και των στίχων του παράλληλα με μια σημείωση που να επιβεβαιώνει ότι το τραγούδι είναι πρωτότυπο και δεν έχει δημοσιευτεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2018 
  • να περιέχει τους στίχους του τραγουδιού αλλά και τη μετάφραση, εάν η γλώσσα ερμηνείας είναι διαφορετική από τη Ρουμανική
  • να υπάρχει MP3 έκδοση του τραγουδιού
  • τέλος, οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν μια ηχογράφηση για το πώς επιθυμούν να παρουσιαστεί το τραγούδι τους

Το ”O Melodie Pentru Europa” θα αποτελείται από έναν ημιτελικό και έναν Μεγάλο Τελικό. Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου και ο τελικός στις 3 Μαρτίου. Το περασμένο έτος μειώθηκαν οι ημιτελικές βραδιές, λόγω του χαμηλού αριθμού υποβολών.

[Πηγή: eurovoix]

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και την επιλογή εκπροσώπου της Μολδαβίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

 

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ