ΙΣΠΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στο Gala 12 του «Operación Triunfo 2018»!

Ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, το Gala 12 του «Operación Triunfo»! Το συγκεκριμένο Gala αποτέλεσε και τον Ημιτελικό του 10ου κύκλου του δημοφιλούς talent show, αφού την επόμενη Τετάρτη (19 Δεκεμβρίου) το show ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή του Μεγάλου Τελικού. 

Σταθερός στο πόστο του ως κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο Roberto Leal και όπως πάντα η εκπομπή έλαβε χώρα στο studio του RTVE, του κρατικού καναλιού της Ισπανίας, στη Βαρκελώνη. Η κριτική επιτροπή αποτελούταν μόνο από τα τρία βασικά μέλη της Manuel Martos, Joe Pérez-Orive και Ana Torroja, χωρίς τη παρουσία κάποιου καλεσμένου, ενώ στα μισά της εκπομπής όλοι μαζί τραγούδησαν και ευχήθηκαν στον Manuel Martos για τα γενέθλιά του!

Πρώτη ερμηνεία ήταν φυσικά η ομαδική των έξι παικτών που είχαν απομείνει στο show. Natalia, Julia, Famous, Alba Reche, Sabela και Miki τραγούδησαν όλοι μαζί τη μεγάλη ραδιοφωνική αλλά και εμπορική επιτυχία των The Killers “Human”.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι υπόλοιπες ερμηνείες οι οποίες είχαν ως εξής: Οι έξι διαγωνιζόμενοι τραγούδησαν από ένα solo τραγούδι ενώ στη συνέχεια, χωρισμένοι σε δύο τριάδες τραγούδησαν από άλλα δύο. Natalia και Famous τραγούδησαν χωρίς άγχος καθώς είχαν ήδη προκριθεί στον Τελικό από τη διαδικασία του προηγούμενου Gala. Οι υπόλοιποι τέσσερις όμως, έπρεπε να παλέψουν για τις τρεις τελικές θέσεις!

Αναλυτικά οι εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων της ακαδημίας: 

  1. Famous: «Sólo tú» δείτε την εμφάνιση εδώ
  2. Alba Reche: «She used to be mine» δείτε την εμφάνιση εδώ
  3. Natalia: «Seven Nation Army» δείτε την εμφάνιση εδώ
  4. Miki: «Some Nights» δείτε την εμφάνιση εδώ
  5. Julia: «Ya lo sabes» δείτε την εμφάνιση εδώ
  6. Sabela: «Negro Caravel» δείτε την εμφάνιση εδώ
  7. Alba Reche, Julia, Natalia: «Este amor ya no se toca» δείτε την εμφάνιση εδώ
  8. Famous, Sabela, Miki: «Calypso» δείτε την εμφάνιση εδώ

Ο Ημιτελικός του «Operación Triunfo 2018» είχε τρεις καλεσμένους. Η παγκοσμίου φήμης Ιταλίδα ερμηνεύτρια Laura Pausini βρέθηκε στη σκηνή του talent show μαζί με τον επίσης δημοφιλή συμπατριώτη του Biagio Antonacci για να ερμηνεύσουν το “El valor de seguir adelante”. Το κομμάτι αποτελεί την Ισπανική έκδοση του ντουέτου τους “Il coraggio di andare” το οποίο συμπεριλήφθηκε στον 13ο δίσκο της Pausini “Fatti sentire”  που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018. Ο δίσκος κυκλοφόρησε και στα Ισπανικά με γενικό τίτλο “Hazte sentir”. Τρίτη καλεσμένη του Gala 12 ήταν η Ana Guerra, η τραγουδίστρια που ξεχώρισε μέσα από την συμμετοχή της στο «Operación Triunfo 2017» κερδίζοντας την 5η θέση. Εκτός αυτού, η Guerra γνώρισε τεράστια δισκογραφική επιτυχία στην Ισπανία χάρη στο single της “Lo Malo” σε συνεργασία με την – επίσης παίκτρια του «Operación Triunfo 2017» – Aitana. Το κομμάτι ήταν υποψήφιο να εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision 2018. Στο Gala 12, η 24χρονη τραγουδίστρια από την Τενερίφη (Κανάριες Νήσοι) παρουσίασε το τελευταίο single της “Bajito”.

Τα αποτελέσματα

Julia, Miki, Alba Reche και Sabela είναι οι τέσσερις παίκτες του «Operación Triunfo 2018» που πάλεψαν για τις τρεις τελευταίες θέσεις του Μεγάλου Τελικού του talent show! Η μία θέση καλύπτεται από την επιλογή της κριτικής επιτροπής ενώ οι άλλες δύο από ψηφοφορία του κοινού. Όπως (σχεδόν) πάντα, τα αποτελέσματα είχαν μεγάλες εκπλήξεις!

Η πρώτη ανακοίνωση ήταν αυτή της απόφασης της κριτικής επιτροπής. Με βάση τις εβδομαδιαίες επιδόσεις και τις ερμηνείες στα Gala που προηγήθηκαν ήταν τα βασικότερα κριτήρια της επιτροπής η οποία αποφάσισε η 3η φιναλίστ του «Operación Triunfo 2018» να είναι η Alba Reche! Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα καθώς η 20χρονη τραγουδίστρια από το Alicante από την αρχή είχε ξεχωρίσει για την ιδιαίτερη φωνή της και την εκρηκτική της σκηνική παρουσία. Η Natalia, ήδη προκριθείσα στον Τελικό και το μεγαλύτερο φαβορί για την νίκη του παιχνιδιού, σίγουρα αποκτά πλέον έναν δύσκολο αντίπαλο.

Στη συνέχεια, Julia, Miki και Sabela τέθηκαν σε διαδικασία ανοιχτής ψηφοφορίας κοινού για να παλέψουν για τις δύο τελευταίες θέσεις! Με το εκπληκτικό ποσοστό του 43% πρώτη αναδείχθηκε η Sabela η οποία και κατέκτησε τη θέση της 4ης φιναλίστ ενώ η τελική πεντάδα ολοκληρώθηκε με την είσοδο της Julia η οποία κέρδισε το ποσοστό 37% του κοινού.

Αυτός που αποχώρησε λοιπόν στον Ημιτελικό χάνοντας τη θέση στον Τελικό αλλά έχοντας τερματίσει 6ος στο σύνολο ήταν ο Miki, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 20% των ψήφων του κοινού.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί και αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη των αποτελεσμάτων, είναι ότι ο Miki ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες της ακαδημίας και έχει τις περισσότερες πιθανότητες από όλους τους παίκτες να συμμετάσχει στο Eurovision Gala διεκδικώντας το εισιτήριο για το Tel Aviv αφού ήδη του έχουν ανατεθεί τρία υποψήφια τραγούδια – τα περισσότερα από όλους! Για να δούμε αν θα τα καταφέρει εκεί…

Οι πέντε φιναλίστ του Τελικού του Ο.Τ. 2018! 

Με βάση τα αποτελέσματα λοιπόν πέντε παίκτες είναι αυτοί που διεκδικούν το τίτλο του νικητή του «Operación Triunfo 2018»! Αυτοί φυσικά είναι ο Famous, η Natalia, η Alba Reche, η Sabela και η Julia! Ποιος από αυτούς θα καταφέρει να κερδίσει τη πρώτη θέση;

Θα το μάθουμε την επόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στο μεγάλο τελικό του «Operación Triunfo 2018»!

Δείτε μερικά αποσπάσματα από τον Ημιτελικό (Gala 12) του Operación Triunfo 2018 στο video που έχει επιμεληθεί η ομάδα της εκπομπής! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τη ροή και τα αποτελέσματα του Μεγάλου Τελικού του Operación Triunfo 2018 και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για τους παίκτες, τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και τα αποτελέσματα! 

Πηγή: RTVE | Φωτογραφίες: RTVE, @joseirun_fotografia 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ