Δεύτερη δημοφιλέστερη αναζήτηση η Eurovision στο Google για το 2018 – Διαχρονικά στο top 5 (VIDEO)!

Το Google δημοσιοποίησε τις λίστες με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις για το 2018 κι η Eurovision αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση των γεγονότων στην Ελλάδα. Την κορυφή των προτιμήσεων κατέκτησε το ριάλιτι σχέσεων του ΣΚΑΪ, «Power Of Love». Ο διαγωνισμός, εντούτοις, από το 2014 -που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία- δεν έχει βγει ποτέ εκτός top 5!

Επίσης, η εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό της Λισαβόνας, Ελένη Φουρέιρα, βρίσκεται στη 10η θέση των -εν ζωή- προσώπων με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή απήχηση στο Google. Η πρώτη θέση, στην εν λόγω λίστα, ανήκει στο μοντέλο και κριτή του «GNTM» (Star), Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά οι λίστες:

Πρόσωπα (εν ζωή)

  1. Ηλιάνα Παπαγεωργίου
  2. Στέφανος Τσιτσιπάς
  3. Mέγκαν Μαρκλ
  4. Όλγα Φαρμάκη
  5. Μίκης Θεοδωράκης
  6. Τρύφωνας Σαμαράς
  7. Ξένια REC
  8. Demi Lovato
  9. Έλενα Χριστοπούλου
  10. Ελένη Φουρέιρα

Εκπομπές – Θέματα

  1. «Power Of Love»
  2. Eurovision
  3. Mundial
  4. Black Friday
  5. «Survivor 2»
  6. ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
  7. «Game Of Love»
  8. «Anne»
  9. «Τατουάζ»
  10. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Διαχρονικά στο top 5 των αναζητήσεων των Ελλήνων χρηστών

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών ως προς τις αναζητήσεις τους στο Google, τουλάχιστον από το 2014 και μετά, βρίσκοντας όλες τις χρονιές μια θέση στην πρώτη πεντάδα.

Το 2014, ο όρος «Eurovision» έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση, χάνοντας την πρωτιά από τις εκλογές, ενώ ξεπέρασε το Μουντιάλ στο οποίο συμμετείχε η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, το «The Voice» (ANT1) και τις Πανελλήνιες.

Την επόμενη χρονιά, ο διαγωνισμός της Βιέννης ήταν ο δεύτερος -και πάλι- δημοφιλέστερος όρος στην Ελλάδα, πίσω από το EuroBasket 2015. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι εκλογές, η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» και το δημοψήφισμα.

Το 2016 μπορεί η Ελλάδα να αποκλείσθηκε από τον τελικό της Eurovision για πρώτη φορά, αλλά ο διαγωνισμός ήταν 5ος στις γενική λίστα αναζητήσεων πίσω από το Euro, το «Pokémon Go!», τον Παντελή Παντελίδη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εντούτοις, ο θεσμός αναδείχθηκε δεύτερος ως προς τα δημοφιλέστερα γεγονότα εκείνης της χρονιάς, χάνοντας την κορυφή από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Το 2017, η Eurovision ήταν η τρίτη δημοφιλέστερη αναζήτηση στο Google από Έλληνες χρήστες. Την πρώτη θέση κατέλαβε το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ, «Survivor», ακολουθούμενο από το κοινωνικό μέρισμα. Την πρώτη πεντάδα εκείνης της χρονιάς συμπλήρωσαν το «Nomads» (ΑΝΤ1) κι η Ζωή Λάσκαρη.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: RTP/EBU]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ