ΙΣΡΑΗΛ: Με τραγούδι στα ελληνικά στη Eurovision 2019;

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που προκρίθηκαν στο 5ο επεισόδιο του HaKokhav HaBa (The Next Star), διακρίθηκε η Limor Oved. Πήρε ποσοστό 91%· από τα υψηλότερα που έχει πετύχει κάποιος ως τώρα!

Η Limor Oved και τα ελληνικά

Η Limor, 43 ετών, είναι μέλος του συγκροτήματος HaYevaniya (Η Ελληνίδα), που ερμηνεύει τραγούδια στα ελληνικά. Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, η Limor τραγούδησε ένα πολύ γνωστό τραγούδι στο Ισραήλ με τίτλο «Ve’im preda» (Και αν χωρίσουμε) της Dikla. Αυτό που την ξεχώρισε, ήταν το γεγονός ότι το ερμήνευσε κατά το μεγαλύτερο μέρος στα ελληνικά και ένα μέρος στα εβραϊκά. Τους ελληνικούς στίχους έγραψε ο στιχουργός Μπάμπης Παπαφιλιππάκης. Αμέσως μετά το τέλος της ερμηνείας, οι κριτές συζήτησαν την πιθανότητα να εκπροσωπηθεί το Ισραήλ στη Eurovision 2019 με ελληνικό τραγούδι. Ένας από αυτούς ζήτησε μάλιστα να γίνει δημοσκόπηση!

Το Ισραήλ και η ελληνική μουσική

Η ελληνική μουσική —και κατ’ επέκταση ο ελληνικός πολιτισμός— είναι πολύ αγαπητή στο Ισραήλ και έχει επηρεάσει καλλιτέχνες, όπως τη Yardena Arazi, τη Sarit Hadad και άλλους. Αυτό κατά ένα μέρος οφείλεται στην εβραιο-ελληνική διασπορά, καθώς και στο ότι πολιτισμικά οι δύο μεσογειακές χώρες είναι αρκετά κοντά.

Αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες είναι πολύ διάσημοι στο Ισραήλ. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε τη Γλυκερία (που έχει τραγουδήσει και στα εβραϊκά), την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου, τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον αείμνηστο Στέλιο Καζαντζίδη. Για τον τελευταίο μάλιστα να πούμε ότι πολλά τραγούδια του έχουν μεταφραστεί στα εβραϊκά και έχουν ερμηνευτεί από μεγάλα ονόματα της χώρας. Στο Ισραήλ υπάρχουν 12 ιντερνετικά ραδιόφωνα, που παίζουν αποκλειστικά ελληνική μουσική!

Δείτε την εμφάνιση της Limor Oved στο σόου:

➡ Πώς θα σας φαινόταν, αν το Ισραήλ έστελνε στη Eurovision ένα τραγούδι στα ελληνικά; Πιστεύετε ότι θα ήταν πετυχημένη συνταγή; Γράψτε τη γνώμη σας στα σχόλια!

φωτογραφία: wiwibloggs.com


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Related posts