ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι πρώτες ανακοινώσεις για το “Eurovision Gala” του ΟΤ 2018!

Οι διαδικασίες για την ετοιμασία και την διεξαγωγή του Eurovision Gala του Operación Triunfo συνεχίζονται και ήδη έχουμε τα πρώτα νέα… 

Σήμερα η κατανομή των υποψήφιων τραγουδιών! 

Τον Νοέμβριο η κρατική τηλεόραση της Ισπανίας, ζήτησε από ενδιαφερόμενους συνθέτες και στιχουργούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την Eurovision 2019 μέσω δύο επιλογών (Δημόσια κλήση και Ειδική πρόσκληση σε συνθέτες). Αφού οι προτάσεις συγκεντρώθηκαν και κρίθηκαν από τις αρμόδιες και ορισμένες από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα κριτικές επιτροπές, αποφασίστηκε ότι σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 θα γίνει η κατανομή των τελικών υποψήφιων τραγουδιών στους μαθητές της μουσικής ακαδημίας Operación Triunfo.

Ο διευθυντής της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Gestmusic, κ. Tinet Rubira (φώτο) αποκαλύπτει:

Παρά το γεγονός ότι και οι δεκαέξι διαγωνιζόμενοι του ‘Operación triunfo 2018’ επέλεξαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν θα έχουν όλοι τους τραγούδι. Με τον ίδιο τρόπο που κάποιος έχει μείνει χωρίς υποψήφιο τραγούδι, έτσι κάποιοι έχουν δύο ή παραπάνω. Οι καθηγητές της ακαδημίας έχουν αποφασίσει η κατανομή των τραγουδιών να γίνει με βάση της καλύτερης “υπεράσπισής” τους τόσο φωνητικά όσο και στη σκηνή. Αυτό φέρει σαν αποτέλεσμα, να μην έχουν κριθεί όλοι οι σπουδαστές κατάλληλοι για την Eurovision με βάση τα υποψήφια τραγούδια που έχουν επιλεχθεί.

Τέλος, ο κ. Rubira ξεκαθαρίζει πως το κεντρικό τραγούδι του φετινού κύκλου “Somos” το οποίο ερμηνεύουν όλοι οι μαθητές της ακαδημίας, δεν θα είναι κάποιο από τα υποψήφια για την Eurovision όπως είχε συμβεί την προηγούμενη χρονιά με το “Camina”.

Τη Τετάρτη 19.12.2018 οι πρώτες ακροάσεις των υποψήφιων κομματιών! 

Το πολύ 20 τραγούδια θα διανεμηθούν μεταξύ των επιλεγμένων σπουδαστών της μουσικής ακαδημίας. Αυτά θα είναι είτε σε solo ερμηνεία είτε με πολλούς ερμηνευτές. Μετά τις πρώτες πρόβες που θα γίνουν την τρέχουσα εβδομάδα, οι σπουδαστές θα ηχογραφήσουν τα αντίστοιχα τραγούδια τους στα studios της ακαδημίας τη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018!

Τρεις μέρες αργότερα, τη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, η κρατική τηλεόραση RTVE θα δημοσιεύσει αποσπάσματα του ενός λεπτού από τα ηχογραφημένα demo ώστε να πάρει το κοινό μια πρώτη εκτίμηση από το υποψήφιο υλικό. Τρία από τα υποψήφια τραγούδια θα επιλεχθούν από το κοινό μέσω ψηφοφορίας και θα αποτελέσουν τα πρώτα τρία επίσημα υποψήφια τραγούδια για τη Eurovision 2019! Η εταιρία παραγωγής καθώς και οι αρμόδιοι του talent show θα επιλέξουν ακόμη επτά τραγούδια τα οποία μαζί με τα τρία ήδη επιλεγμένα θα αποτελέσουν την τελική δεκάδα υποψηφίων τραγουδιών για τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το “Eurovision Gala” του ΟΤ 2018 θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2019!

Χωρίς live streaming οι πρόβες! 

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, φέτος δεν θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τις πρόβες των υποψήφιων τραγουδιών από τους σπουδαστές της μουσικής ακαδημίας. Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, αφού ολοκληρωθεί ο γύρος του Τελικού του Operación Triunfo 2018, το live streaming της παραγωγής θα απενεργοποιηθεί μέχρι και την ημέρα της διεξαγωγής του “Eurovision Gala”.

Η πιθανή συμμετοχή της Gestmusic στην Eurovision 2019!

Μετά την αποτυχία της Ισπανίας στην Eurovision 2018 και τις επικρίσεις που έλαβε για την σκηνική παρουσία της Ισπανικής συμμετοχής “Tu canción” με ερμηνευτές τους Alfred και Amaia, ο κύριος Rubira ανακοίνωσε πως το σκηνικό δεν θα επαναληφθεί το 2019!

Ο ίδιος δυστυχώς δεν θα μπορώ να είμαι εκεί (στη Eurovision) καθώς ο ρόλος μου και η δουλειά μου στην Gestmusic είναι να διευθύνω και να “τρέχω” όλη την εταιρία. Όμως εκεί θα υπάρχουν άτομα ικανά από την παραγωγή μας οι οποίοι έχουν και περισσότερες γνώσεις από μένα στο κομμάτι της Eurovision και θα μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο απ’ ότι εγώ σε ότι χρειαστεί. Όλα αυτά, φυσικά εφόσον το TVE αποφασίσει η Gestmusic να αναλάβει την σκηνοθεσία και την σκηνογραφία της Ισπανικής συμμετοχής της Eurovision 2019!

Φαίνεται πως η Ισπανική τηλεόραση έχει αναγνωρίσει τα “λάθη” που ενδεχομένως έχουν γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν και επιθυμεί η Ισπανία εκτός από μία καλή συμμετοχή να έχει και καλά βαθμολογικά αποτελέσματα στον Τελικό της Eurovision 2019! Δε μένει, παρά να περιμένουμε να δούμε αν θα το πετύχει…

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ισπανική επιλογή για τη Eurovision 2019 στον OGAE Greece! 

Πηγή: Formula TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ