ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι Pagan Fury κατηγορούνται για παραβίαση κανόνων του Melodifestivalen 2019!

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT), στις 27 Νοεμβρίου, αποκάλυψε τους 28 συμμετέχοντες του επικείμενου Melodifestivalen. Μεταξύ αυτών είναι και το συγκρότημα Pagan Fury, οι οποίοι κατηγορούνται για έμμεση διαφήμιση.

Το εν λόγω συγκρότημα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Expressen», σχετίζεται με την εταιρεία παραγωγής video games Paradox Interactive και δεν ήταν λίγοι όσοι κατηγόρησαν τους Pagan Fury για διαφήμιση. Άλλωστε, αυτό αντιτίθεται στους κανονισμούς διοργάνωσης του Melodifestivalen από το SVT.

Με το που ανακοινώθηκε το όνομα των Pagan Fury, πολλοί έσπευσαν να τους συσχετίσουν με την προώθηση του video game «Crusader Kings II» στο οποίο ακούγεται η μουσική του συγκροτήματος.

Η απάντηση του SVT

«Δεν υπάρχει κρυμμένη ατζέντα» διαβεβαίωσε η Anette Helenius που είναι project manager του επόμενου Melodifestivalen, διασκεδάζοντας τις κριτικές και τις εντυπώσεις.

Η Anette Helenius, σ’ ένα e-mail της που μεταδόθηκε μέσα από το δελτίο ειδήσεων του SVT, αναφέρει: «Επειδή η Paradox δεν είναι μία δισκογραφική εταιρεία, είχαμε μια πρώτη συνάντηση ώστε να τους εξηγήσουμε τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο Melodifestivalen. Πρόκειται για τις ίδιες απαιτήσεις με τις άλλες δισκογραφικές εταιρείες. Η Paradox Interactive θα ικανοποιήσει τα κριτήρια».

Έτσι, λοιπόν, οι Pagan Fury θα συμμετάσχουν απρόσκοπτα στον τέταρτο ημιτελικό του Melodifestivalen, που θα διοργανωθεί στο Λίντσεπινγκ στις 23 Φεβρουαρίου, με το τραγούδι «Stormbringer».

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ