ΤΟΥΡΚΙΑ: Λέει “Ναι” στην Asiavision?

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ESC Turkey, το TRT (ο τουρκικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας) έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της γειτονικής χώρας στην ασιατική εκδοχή της Eurovision. Μάλιστα, η ίδια η EBU σχολίασε “Ακούσαμε ότι το TRT αποφάσισε να συμμετάσχει στον Ασιατικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019“. Σε mail της προς το ESC Turkey συμπληρώνει “Το TRT επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό αυτό το έτος. Ωστόσο, το 2019, ο Ibrahim Eren δήλωσε ότι ήθελε να ξαναρχίσει τη συνεργασία με την EBU σε όλους τους άλλους τομείς. Με βάση την ενίσχυση της συνεργασίας μας, ελπίζουμε να επανέλθουμε στην ατζέντα της Τουρκίας.

Τα σχόλια της EBU έρχονται μια μέρα μετά την εκλογή του Γενικού Διευθυντή του TRT İbrahim Eren στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU(δείτε λεπτομέρειες σε άρθρο μας εδώ). Με την εκλογή του γενικού διευθυντή της TRT στο διοικητικό συμβούλιο, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες ότι ο τουρκικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα συμμετάσχει πιο ενεργά σε αρκετούς διαγωνισμούς που διοργανώνει η EBU, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η Τουρκία ως γνωστόν έχει αποσυρθεί από τον Διαγωνισμό της Eurovision από το 2012, όταν και διοργανώθηκε στο γειτονικό της Αζερμπαϊτζάν,  εκφράζοντας την διαφωνία της για αρκετά θέματα όπως σας έχουμε ενημερώσει σε παλαιότερα άρθρα μας εδώ και εδώ. 

Ας θυμηθούμε την τελευταία συμμετοχή της Τουρκίας στον Διαγωνισμό τη Eurovision με τον Can Banomo και το τραγούδι του Love me back το οποίο κατέκτησε την 7η θέση με 112 βαθμούς.

Πιστεύετε πως θα δούμε σύντομα την Τουρκία να επιστρέφει στον διαγωνισμό της Eurovision?

[Πηγή/ Φωτογραφία: TRT/ hurriyet]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ