ΕΣΘΟΝΙΑ: H Sahlene αποκαλύπτει τον αποκλεισμό της από το Eesti Laul 2019!

 

Όπως είχε ανακοινώσει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Εσθονίας ERR για τον εθνικό τελικό Eesti Laul κατατέθηκαν συνολικά 216 τραγούδια. Μια 14μελής επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους της μουσικής, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθώς και δισκογραφικών εταιρειών επέλεξε 24 από αυτά για να διαγωνισθούν στους ημιτελικούς του Eesti Laul 2019 (μπορείτε να τα ακούσετε εδώ).

Ανάμεσα στις 216 υποψήφιες συμμετοχές ήταν και αυτή της 42χρονης Σουηδής τραγουδίστριας Anna «Sahlene» Sahlin, η οποία εκπροσώπησε την Εσθονία στη Eurovision 2002 μέσα στο Τάλιν με το τραγούδι «Runaway». Όπως αποκαλύπτει η ίδια στο δημοφιλές Εσθονικό περιοδικό Kroonika, προσπάθησε να συμμετάσχει στο Eesti Laul 2019, δεδομένου ότι οι κανόνες φέτος επέφεραν μια αλλαγή με την οποία επιτρεπόταν (και πάλι) σε αλλοδαπούς καλλιτέχνες να καταθέσουν υποψήφιο τραγούδι.

Η Sahlene ήθελε να διαγωνισθεί με τραγούδι που δημιούργησε η Σουηδή τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Linnea Deb, σε παραγωγή του Εσθονού Oliver «Ollie» Mazurtšak.

«Είμαι απογοητευμένη που δεν πέρασε», παραδέχθηκε η Sahlene.

Δυστυχώς, η κριτική επιτροπή του Eesti Laul δεν ήθελε να συμμετάσχω αυτή τη φορά, αλλά το επόμενο έτος θα δοκιμάσω σίγουρα την τύχη μου και πάλι

Για πολλά χρόνια, η τραγουδίστρια εξέφραζε την απογοήτευσή της με τους κανόνες του Eesti Laul, οι οποίοι δεν επέτρεπαν στους αλλοδαπούς καλλιτέχνες να συμμετάσχουν.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι λίγο άδικο επειδή έχω κάνει πολλή δουλειά εκπροσωπώντας αυτήν τη χώρα», είχε δηλώσει η Sahlene το 2013.

Η τελευταία φορά που κάποιος (για την Εσθονία) έφτασε στο τοπ-3, ήμουν εγώ!

Η τραγουδίστρια δεν έχει επισκεφθεί την Εσθονία εδώ και 10 χρόνια, αλλά από τότε της έλειψε το κοινό της Εσθονίας, κι αυτό την κάνει να να επιστρέψει αυτό το Δεκέμβριο στο 2 Quick Start 25th Birthday Concert.

Εσείς θα θέλατε να ξαναδείτε τη Sahlene στη σκηνή της Eurovision; 

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και την επιλογή εκπροσώπου της Εσθονίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: ESCKAZ / Instagram]

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ