ΡΩΣΙΑ: Ο Sergey Lazarev στο Τελ Αβίβ!

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 θα είναι ο Sergey Lazarev, που ήδη εκπροσώπησε τη χώρα το 2016 στη Στοκχόλμη με το τραγούδι «You’re the only one».

Εδώ και αρκετό καιρό οι φήμες γύρω από τη συμμετοχή του ήταν πολύ έντονες, αλλά και διάφορα γεγονότα πρόδιδαν την ήδη ειλημμένη απόφαση.

Το ιστορικό

Αρχές Νοέμβρη, o Philipp Kirkorov με ανάρτησή του στο Instagram, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Δημήτρη Κοντόπουλο και του είπε ότι ανυπομονούσε για την επερχόμενη«περιπέτειά» τους στο Τελ Αβίβ.

Τον Νοέμβρη πάλι, η «Dream Team» (Δ. Κοντόπουλος, Η. Κοκοτός και Φ. Ευαγγελινός) επισκέφτηκαν τη Μόσχα και συνάντησαν τον Philipp Kirkorov.

Ακολούθησε τον Δεκέμβρη ακόμη μία επίσκεψη της ίδιας ομάδας στη Μόσχα, απ’ όπου δημοσιεύτηκε μία φωτογραφία από ένα στούντιο. Εκεί, μαζί με τον Άλεξ Παναγή, φαινόταν ότι δούλευαν πάνω σε κάποιο πρότζεκτ.

Ανήμερα Χριστουγέννων, ο παραγωγός και μηχανικός ήχου του Sergey Lazarev, Andrew Weed Konplev, δημοσίευσε φωτογραφία του μαζί τον Δ, Κοντόπουλο και τον Α. Παναγή, ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία.

Το τραγούδι

Το τραγούδι του Sergey Lazarev υπογράφουν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και ο Philipp Kirkorov. Υπεύθυνος για το στήσιμο επί σκηνής θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός. Την ομάδα της Dream Team συμπληρώνει ο Ηλίας Κοκοτός. Σύμφωνα με την πηγή, πρόκειται για δυναμική μπαλάντα, «κάτι μεγαλειώδες και επικό». Για τη σύνθεσή του χρησιμοποιήθηκε συμφωνική ορχήστρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 17:30 τοπική ώρα, από την εκπομπή «Privet Andrey» στο κανάλι Russia 1.

Ποιος είναι ο Sergey Lazarev

Ο Σεργκέι Βιατσισλάβαβιτς Λάζαρεφ (Сергей Вячеславович Лазарев) γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1983 στη Μόσχα. Από τα 6 μέχρι τα 9 του χρόνια ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική. Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής και ηθοποιός προτού ακόμη γίνει 10. Τραγουδούσε στην παιδική χορωδία Lokteus. Στα 14 κέρδισε το πρώτο μουσικό βραβείο· κέρδισε επίσης σε πολλούς διαγωνισμούς τραγουδιού για παιδιά και έγινε μέλος του συγκροτήματος Naposedi μαζί με τη Yulia Volkova και τη Lena Katina των t.A.T.u. To 2000, o Λάζαρεφ γράφτηκε στη Θεατρική Σχολή MKhAT της Μόσχας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2004 ως επαγγελματίας ηθοποιός.

Μαζί με τον Vlad Topalov έφτιαξε το συγκρότημα Smash!!. Το 2002 κέρδισαν τον διαγωνισμό ‘New Wave’ στη Jūrmala της Λετονίας. Τον Φεβρουάριο του 2003 έβγαλαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Freeway», το οποίο πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα στη Ρωσία. Το 2004, σε συνεργασία με ιταλικό συγκρότημα Earphones, κυκλοφόρησαν το single «Obsession» που έγινε μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία. Το 2004 επίσης, οι Smash!! κέρδισαν το Βραβείο «Pop-Project» της χρονιάς του Ρωσικού MTV.

Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε το 2005. Τον Μάιο του 2006 κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη του Μουσικού Καναλιού MUZ TV της Ρωσίας. Την ίδια χρονιά κέρδισε το Βραβείου Καλύτερου Τραγουδιστή των Ρωσικών Μουσικών Βραβείων (RMA). Το 2008 ήταν υποψήφιος για την εκπροσώπηση της Ρωσία στη Eurovision. Το 2008 επίσης κέρδισε το Βραβείο του Καλλιτέχνη της Χρονιάς του MTV.

Έχει έναν γιο, τον Νικίτα, 4 ετών.

Eurovision 2016

Τον Δεκέμβρη του 2015 ανακοινώθηκε ότι ο Sergey Lazarev θα εκπροσωπούσε τη Ρωσία στον Διαγωνισμό της Eurovision 2016 στη Στοκχόλμη. Το τραγούδι «You’re the only one» γράφτηκε από τους Philipp Kirkorov, Δημήτρη Κοντόπουλο, John Ballard και Ralph Charlie. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της σκηνικής εμφάνισης την είχε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Στον 1ο Ημιτελικό ήρθε στην πρώτη θέση με 342 βαθμούς.

Στον Μεγάλο Τελικό, στις ψήφους του κοινού ήρθε 1ο (361 βαθμοί) και στις ψήφους των επιτροπών 5o (130 βαθμοί). Τελική κατάταξη: 3η θέση με 491 βαθμούς.

πηγή: esckaz.com
φωτογραφίες: esctips.com, capelino.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

28 ΣΧΟΛΙΑ

      • Τη γνώμη μου εκφράζω. Έχεις κάποιο πρόβλημα? Θεωρώ φτηνιαρη και τον εν λόγω τραγουδιστή και θλιβερα επαναλαμβανομενη την ομάδα που τον συνοδεύει. Έχω το δικαίωμα θαρρω. Όσο για τον δικό μας εκπρόσωπο, όταν με το καλό βγει, μπορείς να κραξεις ελεύθερα. Τουλάχιστον εγώ δεν θα σε εμποδισω. Εύχομαι να το πράξει η Ντουσκα για παρτη μου.

  1. Μετά το φιάσκο που γίνεται στην Ιταλία που έχουν μειώσει τους Il Volo η Ρωσία έκανε κάτι καλό!Καλη επιτυχία Sergey!

  2. Ναι !!!!!!!! Πάμε δυνατά όλη ομάδα να το σηκώσουμε !! Φίλιπ κιρκοροφ , Δημήτρης Κοντόπουλος ,Φωκάς Ευαγγελινός, και φυσικά ο απίστευτος Sergey lazarev 🙂 πάμε μήπως και ρίξουμε το θηρίο τον ultimo kai irama που μάλλον θα κερδίσουν το san remo . Καλά ειρωνικα το είπα το τελευταίο. Sergey πάμε για την δεύτερη νίκη γιατί και τη πρώτη φορά κερδίσαμε 🙂

    • Εσύ θα μας τρελάνεις εδώ μέσα… κράζεις τόσο καιρό την Ελλάδα και έχεις να πεις καλό λόγο για μια συμμετοχή που φωνάζει χιλιοπαιγμένο και παλιακό από χιλιόμετρα;

  3. Έχει ο Sergey γιο; Ο Sergey έχει γιο…
    Μπορεί να πιστεύουν ότι θα ζήσουν στιγμές Dima Bilan, που του «χρωστούσαν» και καλά τη νίκη, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα το πάθει σαν τη Βουλγαρία πέρσι που είχε γίνει θρίλερ η συμμετοχή τους και περιμέναμε τι θα δούμε και τελικά είδαμε. Έτσι κι αυτοί μας κρατούσαν σε «αγωνία» τόσο καιρό αλλά ο κόσμος το’χε τούμπανο κι αυτοί…λέτε να έχει ωραίο τραγούδι; Για να δούμε.

  4. Δεν πειράζει τα θηρία ultimo kai irama θα τα καταφέρει ο lazarev πιστεύω χαχαχαχα. Αλλά βλέπω την Ιταλία την βλέπω να παλέυειε την Ισπανία και την Τσεχία για το ποιος θα πάρει την τελευταία θέση χαχα

  5. Μακαρι να τα παει καλα και γιατί όχι να κερδίσει… Αλλα μιλάμε για Eurovision και για ebu που μισει τη ρωσια οπότε δύσκολο….

  6. Και πλέον μένει μόνο ένα ερώτημα:Παλιομοδίτικη μπαλάντα ή το κλασικό Παλιομοδίτικο ποπ τραγουδάκι με τα εκπληκτικά εφέ, μήπως και μαγευτουν οι 15χρονες και καταφέρει το κάτι παραπάνω? ??

  7. Ωχ.. άντε να δούμε πως θα αντέξουμε να βλέπουμε και φέτος μέχρι το Μάιο, σε κάθε σχεδόν άρθρο, παραληρήματα συγχαρητηρίων, ευχών και διθυράμβων για τον Ρώσο εκπρόσωπο από το γνωστό Σεργκεόπληκτο – Λαζαρόπληκτο

  8. Ποτέ δεν κατάλαβα την εμμονή κάποιων super stars στις χώρες τους με τη Eurovision, λες και δεν υπάρχουν πέρα από αυτήν. Τί θα του προσφέρει μία ακόμα συμμετοχή, πέρα από το να καλύψει τη ματαιοδοξία της Ρωσίας για μία πρώτια για να μπει στο μάτι της Ευρώπης τη δεδομένη στιγμή;

    • Φιλοσόφησες κι απόψε ε; Όλοι λίγο πολλοί οι “σταρ” είναι ματαιόδοξοι πέρα από φιλόδοξοι και νάρκισσοι. Αν δεν ήθελε και ο ίδιος λίγη ακόμα -τετοιου ειδους- προβολή δε θα συμμετειχε.. απλά και μόνο για να μπει η χώρα του στο μάτι ή στο φρύδι της Ευρώπης.. έπειτα όλη του αυτή η προσπάθεια μην ξεχνάς θα του αποφέρει και κερδη. Δεν πάει να κάνει ψυχικό, προφανως.. και δεδομένης της ομάδας που τον στηρίζει θα αποκομίσει κάμποσα… “ρούβλια”.

      • Εξαρτάται τι είδους καριέρα θέλει ο καθένας. Ο εγκλωβισμός στη φούσκα της Eurovision δεν θέλει πολύ για να σε καταντήσει μία γραφική περίπτωση καλλιτεχνικά.

  9. Pretend to be shocked.
    Καλή επιτυχία αλλά προς θεού στιχουργικά ας έχει κάτι καλύτερο από το “thunder and lightning it’s getting exciting”…

      • Ναι θα ηταν τελειο να γινοταν και θα ηταν τελειο επειδη μπορει παλι να βρισκοταν καποιος αλλος εκπρόσωπος απο μια αλλη χώρα που να τους κλεψει το βραβειο οπως των πρώτων τους συμμεττοχών

  10. Mixed reaction για την επιλογή της Ρωσίας. Προσωπικά το You Are The Only One δεν μου άρεσε το ’16, μου έκανε κάπως παλιακό. Ωστόσο απογειώθηκε στο live στην Στοκχόλμη και κέρδισε το televoting. Αυτό νομίζω είναι και το στοίχημα. Ποτέ καλλιτέχνης δεν κέρδισε 2 φορές το televoting. O Bilan to 2006 βγήκε 2ος, ενώ το 2008 3ος στον ημιτελικό (όπως και το ’06), άρα κέρδισε 1 φορά, στον τελικο του ’08 (για μένα από τα πιο αδιάφορα νικητήρια). Η Παπαρίζου που συμμετείχε 2 φορές βγήκε 3η το ’01 (ως μελος των Antique) και κέρδισε το 2005. Πέραν αυτών των 2 κανείς άλλος νικητής από το ’98 (που θεσπίστηκε το televoting) και έπειτα, δεν έχει καταφέρει να ξανακερδίσει ή να βρεθεί έστω σε αρκετά καλή θέση. Η Perrelli τερμάτισε 18η το ’08 και προκρίθηκε στο τσακ λόγω επιτροπών, ενώ η Dana International αποκλείστηκε από τον τελικό του ’11. Από την άλλη η Carola μπήκε 5άδα το ’06 αλλά η νίκη της ήταν σε προ televoting εποχή οπότε δεν ειναι συγκρίσιμη. Ο μόνος που έχει κερδίσει δις την Eurovision, o Johnny Logan, το έκανε σε εποχή 100% ψήφου επιτροπών. Απ’ την άλλη ο Lazarev δεν κέρδισε στο σύνολο αλλά ήταν τρίτος, άρα δεν λογίζεται ως νίκη τυπικά. Αλλά δεν παύει να ισχύει ότι ήταν 1ος στο κοινό. Και ως τώρα δεν έχει ξαναγίνει να κερδίσει κάποιος 2 φορές το televoting. Συνεπώς για να ξανακερδίσει το televoting πρέπει να έχει ένα καλύτερο τραγούδι και μια ακόμη καλύτερη σκηνική παρουσία. Δεν είναι απίθανο σαφώς αλλά ούτε και αυτονόητο. Επιπλέον, ακόμη και αν καταφέρει το ως τωρα ακατόρθωτο να κερδίσει ξανά το televoting, ποιος μας εγγυάται ότι θα κερδίσει και την ψήφο των επιτροπών και δεν θα την πατήσει όπως το ’16;
    Για να συνοψίσω, δεν διάκειμαι αρνητικά απέναντι στον Lazarev ή κάτι τέτοιο (αν και ομολογουμένως δεν ειναι και πολύ του στυλ μου). Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν να πετύχουν οι Ρώσοι. Θέλουν απλώς ένα καλό πλασάρισμα; Αν ναι εντάξει. Αλλά για νίκη είναι πολύ δύσκολο πιστεύω. Τα κατάφερε κατά μια έννοια το ’16 αλλά ήταν άτυχος, τώρα πλέον για μένα είναι καμένο χαρτί. Θεωρώ πως έπρεπε να πάει κάποιος άλλος καλλιτέχνης.
    Αλλά, μακάρι να έχουν ένα άψογο τραγούδι και ένα επίσης άψογο σκηνικό αποτέλεσμα και να διαψευστούν όσα λέω
    Υπομονή και “sorry for the long post”

  11. Από τις πιο αδιάφορες συμμετοχές… Καταντάει κουραστικό όταν μια χώρα δεν έχει να προσφέρει τίποτα καινούργιο και κυνηγάει την νίκη με ήδη δοκιμασμένα κόλπα. Ας στείλουν τουλάχιστον άλλο ερμηνευτή ή τον ίδιο με άλλη ομάδα. Τώρα ξέρουμε ήδη πάνω κάτω ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από μια παλιακή και τετριμμένη συμμετοχή σκηνικά και μουσικά που θα προσπαθήσουν να σώσουν με ένα 3λεπτο από εφέ. Για μένα θα έπρεπε να ξανασκεφτούν το και καλά dream team που έχει ξεμείνει στην προηγούμενη δεκαετία. Μόνο ο Φωκάς αξίζει και αυτό γιατί αν και υπερβολικός στις σκηνοθεσίες που ετοιμάζει, σε σημείο να φτάνουν τα τελευταία χρόνια το κιτς…είναι τουλάχιστον δημιουργικός
    Όπως και να έχει καλή τους επιτυχία υποθέτω, και του χρόνου με κάτι που θα μας εκπλήξει αλλά λιγάκι αδύνατον το κόβω με μια χώρα που είναι τόσο απεγνωσμένη για την νίκη και χάνει την ουσία της μουσικής

  12. Το ότι συγκρίνετε τους il volo με τις φωναρες, την ποιότητα στη μουσική και την αξιοπρεπή σκηνική παρουσία με τον Ρωσο ακροβατη που παρεμπιπτόντως τραγουδάει τα ευπεπτα – και βαρετά πλέον- τραγούδια μηχανής του Κοντοπουλου (που έχει αρχίσει να “ρεταρει” – το απέδειξε πέρσι ο αποκλεισμός του Αζερμπαϊτζάν), με ξεπερνάει. Δικαίωμα σας βέβαια, υποκειμενικα τα γούστα αλλά δικαίωμα και όσων δεν τον συμπαθουμε να εκφράζουμε γνώμη και να ευχόμαστε την αποτυχία του,κυρίως για να αποκτήσει κάποτε ένα καλλιτεχνικό επίπεδο η Γιουροβιζιον και να μην θυμίζει τσιρκο και αναμασημενη μουσική τροφή. Τα αποτελέσματα θα δείξουν αν αξίζει τελικά τόσο πολύ. Ή μάλλον, ακριβεστερα, αν φέτος θα “πιασει” ο επικοινωνιακος βομβαρδισμος” του Κιρκοροφ και της “παρεουλας”, που θα φάμε στη μαπα τους επόμενους μήνες.

    • Δεν υπάρχει σύγκριση, πολύ ανώτεροι οι Ιλ Βόλο, ωστόσο θα ήταν ωραία μια κόντρα στον ίδιο τελικό μεταξύ τους.

      • Ναι και θα ηταν ακομη πιο ωραιο να βρεθει ΞΑΝΑ καποιος αλλος εκπροσωπος να τους κλεψει το βραβειο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ