ΙΣΠΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στο Gala 11 του «Operación Triunfo 2018»!

Αν το Gala 10 ήταν κάπως διαφορετικό από τα προηγούμενα, τότε το Gala 11 σίγουρα δεν είχε να θυμίσει σχεδόν σε τίποτα (στο βαθμολογικό κομμάτι) κανένα. Το ενδέκατο ζωντανό show του Ισπανικού talent show «Operación Triunfo» πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (5/12) όπως πάντα στο studio του RTVE, του κρατικού καναλιού της Ισπανίας στη Βαρκελώνη. 

Σταθερός στο πόστο του ως κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο Roberto Leal όμως στο πάνελ των κριτών σημειώθηκαν κάποιες μικροαλλαγές. Εκτός από τον ηθοποιό Javiel Llano ο οποίος εκτέλεσε χρέη guest jury (είχε βρεθεί ξανά στην ίδια θέση στο Gala 5), η Ana Torroja αντικαταστάθηκε – για το συγκεκριμένο live – από την Ana Belén, η οποία στο προηγούμενο Gala είχε επισκεφτεί το show ως καλεσμένη. Σε αντίθεση με την αμφιβολία των περισσοτέρων, η Belén χαρακτηρίστηκε εξαιρετικός κριτής και τα λεγόμενά της στους μαθητές και παίκτες της ακαδημίας έδειχναν ότι η ίδια έχει μελετήσει πριν καθίσει στη καρέκλα της Torroja. Το γεγονός αυτό, την έκανε Trending Topic στα social media, φυσικά με τις θετικότερες κριτικές.

Η εκπομπή ξεκίνησε με την ομαδική ερμηνεία των επτά εναπομεινάντων παικτών στο τραγούδι «Ni tú ni nadie», από το συγκρότημα Alaska y Dinarama. Η έναρξη ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και λαμπερή όμως σύντομα το κλίμα αυτό επισκίασε η διαδικασία των ερμηνειών των δύο υποψήφιων παικτριών προς αποχώρηση, Sabela και Marta.

H ερμηνευτική επιλογή της Marta ήταν για μία ακόμη εβδομάδα μία επιτυχία των 80’s. Αυτή τη φορά, η 18χρονη τραγουδίστρια από την Málaga επέλεξε να ερμηνεύσει το “One more try” (1987) του George Michael. Από την άλλη, η Sabela “επέμενε” σε Ισπανόφωνο τραγούδι, αφού επέλεξε να τραγουδήσει το “El cuarto de Tula” των Κουβανών Buena Vista Social Club!

 

Αφού οι δύο υποψήφιες προς αποχώρηση παίκτριες ολοκλήρωσαν τις ερμηνείες τους και άκουσαν τις κριτικές της επιτροπής, ακολούθησαν οι solo ερμηνείες των υπόλοιπων πέντε παικτών της ακαδημίας.

Αναλυτικά οι εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων της ακαδημίας: 

  1. Famous: «Problem» δείτε την εμφάνιση εδώ
  2. Julia: «Sober» δείτε την εμφάνιση εδώ
  3. Miki: «Hijos de la tierra» δείτε την εμφάνιση εδώ
  4. Natalia: «Bang Bang (My Baby shot me dow)» δείτε την εμφάνιση εδώ
  5. Alba Reche: «Crazy in love» δείτε την εμφάνιση εδώ 

Καλεσμένη ήταν η κορυφαία Ισπανίδα μουσικός Rosana η οποία ερμήνευσε το τραγούδι της “En la memoria de la piel”. Η Rosana είχε βρεθεί ξανά σε Gala του «Operación Triunfo 2018». Συγκεκριμένα στο Gala 2 (3/10/2018) είχε αντικαταστήσει την Ana Torroja στο πάνελ των κριτών αφού η τραγουδίστρια των Mecano δε μπορούσε να παρευρεθεί λόγω άλλων υποχρεώσεων. Εκτός από την Rosana, στη σκηνή του OT 2018 επέστρεψε αλλά ως καλεσμένος αυτή τη φορά ο Alfred García, ο τραγουδιστής ο οποίος έφτασε μέχρι την 4η θέση στο Operación Triunfo 2017 και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision 2018 μαζί με την νικήτρια του show και τότε κοπέλα του Amaia. Στο Gala 11, ο Alfred παρουσίασε το “De la tierra hasta marte”, ένα τραγούδι το οποίο συνέθεσε ο ίδιος όσο βρισκόταν στο παιχνίδι τη προηγούμενη χρονιά και που συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο, με γενικό τίτλο “1016”.

Τα αποτελέσματα

Μετά τις εμφανίσεις των παικτών αλλά και των καλεσμένων του Gala 11, ακολούθησαν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων. Σε πρώτο στάδιο, ανακοινώθηκε η αποχώρηση της εβδομάδας! Sabela και Marta ήταν για μία ολόκληρη εβδομάδα στη διάθεση του τηλεοπτικού κοινού «παλεύοντας» για το ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα παραμείνει και θα συνεχίσει την πορεία του στη Μουσική Ακαδημία. Η Sabela κατάφερε να κατακτήσει το εκπληκτικό ποσοστό του 64% των θετικών ψήφων του κοινού “διώχνοντας” έτσι από την μουσική ακαδημία το… βαρύ πυροβολικό Marta η οποία αν και υποψήφια και τις δύο προηγούμενες εβδομάδες είχε καταφέρει να διατηρήσει τη θέση της στο παιχνίδι.

Αγαπημένος παίκτης της εβδομάδας δεν ανακοινώθηκε, αφού όπως αναφέρθηκε και στο κείμενο της προηγούμενης εβδομάδας, η παραγωγή έχει ως κανόνα να μην ψηφίζεται κανένας παίκτης ως ο πιο αγαπημένος της εβδομάδας λόγω του ότι πλησιάζει η διεξαγωγή του Τελικού στο οποίο θα πρέπει όλοι να διαγωνιστούν ισάξια. Η ιδιαιτερότητα των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων του Gala 11 ωστόσο είχε ως εξής: Δύο παίκτες, ένας από την επιτροπή (έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία της) και ένας από τους καθηγητές οδηγούνται αυτόματα στη φάση του μεγάλου τελικού. Οι υπόλοιποι τέσσερις καλούνται να διαγωνιστούν στο επόμενο Gala (#12) ο οποίος χαρακτηρίζεται ως “Ημιτελικός”. Από αυτούς μόνο οι τρεις θα προχωρήσουν στον Τελικό για να συναντήσουν τους ήδη δύο επιλεγμένους παίκτες και να συμπληρώσουν μαζί τους την τελική πεντάδα του. Ο ένας θα επιλεχθεί από την κριτική επιτροπή ενώ οι άλλοι δύο θα επιλεχθούν από το τηλεοπτικό κοινό με ζωντανή ψηφοφορία που θα διεξαχθεί εκείνη την ώρα!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται… 

Ακριβώς όπως συνέβη και στο αντίστοιχο Gala του ΟΤ 2017, έτσι και φέτος, μία παίκτρια κατάφερε να προκριθεί στον γύρο του μεγάλου τελικού του παιχνιδιού έχοντας συγκεντρώσει το απόλυτο άριστα. Ο λόγος για την Natalia η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 40 βαθμούς από την κριτική επιτροπή, ακριβώς όπως είχε συμβεί και τη προηγούμενη χρονιά με την Amaia! Άλλη μία όμορφη σύμπτωση είναι πως οι δύο τραγουδίστριες κατάγονται από τον ίδιο τόπο (Pamplona) ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2018 όπου θα διεξαχθεί ο τελικός για να δούμε αν οι συμπτώσεις θα… τριτώσουν και η Natalia θα στεφθεί νικήτρια του ΟΤ 2018 όπως και η Amaia το 2017.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Natalia δεν έχει βρεθεί ΠΟΤΕ υποψήφια προς αποχώρηση, ούτε καν στην τελική τετράδα των υποψηφίων, ενώ στο Gala 2 συγκέντρωσε τις περισσότερες θετικές ψήφους του κοινού με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί ως η πιο αγαπημένη παίκτρια εκείνης της εβδομάδας.

Οι καθηγητές επιλέγουν Famous! 

Παρά το γεγονός πως η Alba Reche ήταν ιδιαίτερα κοντά στην πρόκριση και πάλεψε στήθος με στήθος με τη Natalia, οι καθηγητές της ακαδημίας αποφάσισαν να δώσουν το εισιτήριο για τον τελικό στον Famous. Ο έγχρωμος παίκτης του OT 2018 είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες φιγουράρει ως το απόλυτο φαβορί της ειδικής εκπομπής του παιχνιδιού “Eurovision Gala” κάνοντας πολλούς να ισχυρίζονται πως ο ίδιος θα είναι αυτός που τελικά θα ταξιδέψει στο Tel Aviv τον Μάη του 2019. Μαζί με την Noelia είναι οι μοναδικοί δύο παίκτες από το φετινό OT που έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι τους ενδιαφέρει ο θεσμός της Eurovision με τους υπόλοιπους παίκτες να δηλώνουν το αντίθετο. Φυσικά η θέληση και μόνο δεν αρκεί καθώς μεγάλο ρόλο θα πρέπει να παίξουν τα ίδια τα υποψήφια τραγούδια αλλά και οι επιδόσεις των διαγωνιζομένων κατά τη διάρκεια του Eurovision Gala.

Natalia και Famous λοιπόν αποτελούν την πρώτη δυάδα των φιναλίστ του Operación Triunfo 2018. Alba Reche, Miki, Sabela και Julia καλούνται να διαγωνιστούν την επόμενη εβδομάδα, στο Gala 12 (Ημιτελικός) με τρεις από αυτούς να διεκδικούν τη θέση τους στον Τελικό. Ποιοι άραγε θα τα καταφέρουν;

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει το show ακόμη ένα χαρούμενο γεγονός έρχεται να συμβάλει στην επιτυχία της πορείας του Operación Triunfo 2018! Ο διευθυντής της Universal Music της Ισπανίας, κ. Domingo Garcia, ανακοίνωσε στο κοινό και στους παίκτες πως το album “OT 2018: The best | Part 1” έγινε χρυσό (πάνω από 20.000 πωλήσεις). Η αντίστοιχη πλακέτα απονεμήθηκε στους παίκτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά και τη συγκίνησή τους. Ο κ. Garcia ανακοίνωσε επίσης ότι ακόμη ένας δίσκος  (Gala 5-8) αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα ενώ επίσης στα άμεσα σχέδια υπάρχει και η κυκλοφορία ενός ημερολογίου με φωτογραφήσεις των διαγωνιζόμενων παικτών του 10ου κύκλου του show.

Δείτε μερικά αποσπάσματα από το Gala 11 του Operación Triunfo 2018 στο video που έχει επιμεληθεί η ομάδα της εκπομπής! 
Πως κρίνετε εσείς τα αποτελέσματα του Gala 11; Ποιος είναι ο παίκτης ή η παίκτρια που ξεχωρίζετε και θεωρείτε ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το show και ποιος να ταξιδέψει τον Μάη στο Tel Aviv; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις εξελίξεις του Operación Triunfo 2018 και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για τους παίκτες, τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και τα αποτελέσματα! 

Πηγή: RTVE | Φωτογραφίες: RTVE, @joseirun_fotografia 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ