ΑΛΒΑΝΙΑ: Η σειρά εμφάνισης των 22 συμμετοχών του Festivali i Këngës 57!

O Αλβανικός Ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTSH πριν από λίγο προχώρησε στην κλήρωση της σειράς εμφάνισης των 22 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο φετινό Festivali i Këngës.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, στα μέσα Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν οι 22 συμμετοχές του «Festivali i Këngës 57», του διαγωνισμού που διεξάγεται στα Τίρανα τον Δεκέμβρη και μέσω του οποίου επιλέγεται παραδοσιακά ο εκπρόσωπος της γειτονικής μας χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συμμετοχές μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ. Τους 22 υποψήφιους του εθνικού διαγωνισμού της Αλβανίας, όπως τους παρουσίασε το RTSH στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σας τους παρουσίασε αναλυτικά ο OGAE Greece εδώ.

Το RTSH, μετά την αντικατάσταση της Vikena Kamenica από τους Artemisa Mithi & Febi Shkurti που συμμετέχουν με το τραγούδι “Dua ta besoj”, ανακοίνωσε πριν από λίγο τη σειρά εμφάνισης των 22 καλλιτεχνών, η οποία έχει ως εξής:

1. Bojken Lako
2. Alar Band
3. Lidia Lufi 
4. Kujtim Prodani
5. Gjergj Leka
6. Dilan Reka
7. Mirud
8. Soni Malaj
9. Jonida Maliqi
10. Elton Deda
11. Elona Islamaj
12. Klodiana Vata
13. Klint Çollaku
14. Artemisa Mithi dhe Febi Shkurti
15. Kelly
16. Bruno Pollogati
17. Marko Strazimiri dhe Imbro
18. Lorela Sejdini
19. Eliza Hoxha
20. Eranda Libohova
21. Aurel Thëllimi
22. Orgesa Zaimi

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, τα τραγούδια θα παρουσιαστούν διαφορετικά τις δυο πρώτες βραδιές. Την πρώτη στις 20 Δεκεμβρίου, οι 22 τραγουδιστές θα τραγουδήσουν «ζωντανά» με την  Συμφωνική Ορχήστρα της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης, ενώ τη δεύτερη νύχτα στις 21 Δεκεμβρίου που θα είναι «Η νύχτα της παρουσίασης» ή αλλιώς το «Nata Eurosong», τα 22 τα τραγούδια θα ερμηνευτούν «ζωντανά» αλλά χωρίς την ορχήστρα και θα συνοδεύονται από όλα αυτά τα σκηνικά δρώμενα που θα δείχνουν τον τρόπο που ο κάθε διαγωνιζόμενος θα εμφανισθεί στη Eurovision. Τέλος, την τρίτη βραδιά (22 Δεκεμβρίου) θα διεξαχθεί ο τελικός, όπου τα τραγούδια θα διαγωνισθούν για την πρώτη θέση.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της συμμετοχής της Αλβανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή – Φωτογραφία: RTSH Fest’57]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ