ΑΥΣΤΡΙΑ: Η Hyäne Fischer στη Eurovision;

Στις 26 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο YouTube, στο τέλος του οποίου αναγράφεται η πρόταση «Zum Eurovision Song Contest für Österreich» (Στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για την Αυστρία). Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Im Rausch der Zeit» (Στη μέθη του χρόνου). Ερμηνεύτρια η Hyäne Fischer.

Ποια είναι η Hyäne Fischer

Προφανέστατα πρόκειται για ψευδώνυμο μίας άγνωστης μέχρι στιγμής καλλιτέχνιδας. Το όνομα είναι παρωδία του Helene Fischer, της διάσημης Γερμανίδας τραγουδίστριας. Hyäne σημαίνει «ύαινα». Το μόνο που ξέρουμε μέχρι στιγμής γι’ αυτήν είναι πως γεννήθηκε το 1993 και ότι κατάγεται από μία μικρή πόλη, Wiener Neustadt, στα νότια της Βιέννης. Έχει σπουδάσει οικονομικά και τουριστικά επαγγέλματα και άρχισε να τραγουδάει από παιδί. Παίζει επίσης τσέλο από τα 8 της χρόνια, δουλεύει ως εθελόντρια σε φιλοζωική εταιρεία και είναι μέλος ομίλου σκοποβολής. Την έμπνευση για τα τραγούδια της την πήρε από την ομορφιά, την άγρια φύση και την ηρεμία της περιοχής Salzkammergut, κοντά στο Salzburg της Αυστρίας.

Στον λογαριασμό της στο Facebook η ίδια γράφει:

Με το hit «Im Rausch der Zeit» η Hyäne Fischer φέρνει κοντά τις γενιές! Από το χωριό μέχρι την πρωτεύουσα, από άντρες μέχρι γυναίκες, από παιδιά μέχρι γιαγιάδες: όλοι είναι ίσοι. Η Hyäne Fischer θέλει να εκπροσωπήσει την Αυστρία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2019. Το προσγειωμένο πνεύμα της είναι ο πυρήνας της αυστριακής καταφατικής στάσης απέναντι στη ζωή!

Το βίντεο κλιπ

Η Hyäne Fischer πρωταγωνιστεί στο βίντεο κλιπ του «Im Rausch der Zeit», που έχει διαδοθεί πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και παρουσιάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σαν μία «ανελέητα σγουρή σωσίας της Eva Braun ντυμένη με πράσινο τυρολέζικο σακάκι». Επίσης, σύμφωνα με το μεγαλύτερο μουσικό μπλογκ της Γερμανίας, Tonspion, πρόκειται για μια παρωδία των επίκαιρων λαϊκίστικων πολιτικών παιχνιδιών της Αυστρίας με εθνικά στερεότυπα. Υπάρχει και η υποψία ότι από πίσω κρύβεται το αριστερόφρονο φεμινιστικό κίνημα με όνομα «Hysteria». Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση του ORF

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο σύμβουλος του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Αυστρίας ORF, Eberhard Forcher, δηλώνει εμφατικά ότι η απόφαση για την εκπροσώπηση της Αυστρίας στη Γιουροβίζιον θα παρθεί τις επόμενες 2-3 εβδομάδες και ότι τίποτα δεν είναι οριστικό. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το τραγούδι ως ένα μιξ από Marianne Rosenberg και Pet Shop Boys, δίχως να διευκρινίζει όμως αν η πολιτική σάτιρα είναι κατάλληλη για τη Γιουροβίζιον. Η απάντηση της Hyäne Fischer είναι:

Η πολιτική δεν μου ταιριάζει. Το μότο μου είναι #DareToDream.

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τι μέλλει γενέσθαι. Το σίγουρο είναι ότι η αυστριακή τηλεόραση προσανατολίζεται σε εσωτερική επιλογή, δείτε και το σχετικό άρθρο μας.

➡ Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις!

πηγή: esckaz.com, sueddeutsche.de
φωτογραφία: sueddeutsche.de

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Aν δεν στειλουν την sara de blue με την φωναρα της, δεν νομιζω να τα ξαναπαν τοσο καλα οσο φετος. Αποψη μου…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ