ΑΛΒΑΝΙΑ: Αντικατάσταση συμμετοχής στο Festivali i Këngës 57!

Μια απροσδόκητη εξέλιξη συνέβη στο φετινό εθνικό διαγωνισμό της Αλβανίας Festivali i Këngës. Με ανακοίνωση του ο Αλβανικός Ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTSH πριν από λίγο προχώρησε την αντικατάσταση της συμμετοχής της Vikena Kamenica.

Στα μέσα Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν οι 22 συμμετοχές του «Festivali i Këngës 57», του διαγωνισμού που διεξάγεται στα Τίρανα τον Δεκέμβρη και μέσω του οποίου επιλέγεται παραδοσιακά ο εκπρόσωπος της γειτονικής μας χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συμμετοχές μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ.

Τους 22 υποψήφιους του εθνικού διαγωνισμού της Αλβανίας, όπως τους παρουσίασε το RTSH στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σας τους παρουσίασε αναλυτικά ο OGAE Greece εδώ. Ανάμεσά τους ήταν και η γνωστή μεσόφωνη (mezzo-σοπράνο) του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου Vikena Kamenica, η οποία επιδίωξε να επιστρέψει μετά από 22 χρόνια στο Φεστιβάλ ως ερμηνεύτρια και συνθέτρια της κλασσικής μουσικής με το τραγούδι “Natën e mirë” («Good Night»). Οι πιο νοσταλγικοί θα θυμούνται την πρώτη συμμετοχή της το 1996, στο ντουέτο με τον Saimir Cili με το τραγούδι “Flas me rininë time”, μια σύνθεση του Osman Mulë και του Luan Zheg, σε στίχους του George Paping. Η Kamenica είχε μια επιτυχημένη καριέρα, ερμηνεύοντας πολυάριθμους ρόλους τη σκηνή του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου, χωρίς όμως να ξεχνάει και τη τζαζ μουσική,  ένα άλλο είδος με το οποίο έχει κερδίσει πολλά βραβεία.

Όπως ανακοίνωσε το RTSH, δυστυχώς, η Vikena Kamenica δεν θα συμμετάσχει στο Festivali i Këngës 57. Οι λόγοι είναι καθαρά επαγγελματικοί, που δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει την προετοιμασία του τραγουδιού και της εμφάνισής της στο φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί. Σύμφωνα με τους κανόνες του Φεστιβάλ που βασίζονται στις βαθμολογίες της Επιτροπής Επιλογής, το τραγούδι που θα συνεχίσει στον διαγωνισμό αντικαθιστώντας την Vikena Kamenica είναι το “Dua ta besoj” με τους Artemisa Mithi & Febi Shkurti.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Αλβανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή – φωτογραφία: RTSH/ Festivali i Këngës 57]

 

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ