EUROVISION 2019: Μεγαλώνει ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης!

Σε προηγούμενο άρθρο μας, κάναμε λόγο αναλυτικά για τα ποσά που θα δαπανηθούν για τη διοργάνωση του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανήλθε στα 120 εκατομμύρια NIS (≈28,5 εκατομμύρια €). Χθες όμως ανακοινώθηκε το νέο ποσό που προβλέπεται να διατεθεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ο νέος προϋπολογισμός

Μετά από υπολογισμούς που έγιναν, η οργανωτική ομάδα της Eurovision κατέληξε ότι τα 120 εκατομμύρια NIS δεν επαρκούν. Έτσι, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΚΑΝ προτίθεται να διαθέσει 135-140 εκατομμύρια NIS (≈32-33 εκατομμύρια €). Τα επιπλέον 15-20 εκατομμύρια θα καλυφθούν από περικοπές σε πρωτότυπες παραγωγές. Ακόμη όμως δεν έχει γίνει γνωστό από πού συγκεκριμένα να γίνουν αυτές οι περικοπές. Υπάρχει το σχέδιο οι περικοπές να αφορούν όσο το δυνατόν πιο πολλές παραγωγές, αλλά καθώς φαίνεται τη μεγαλύτερη ζημιά θα υποστούν οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής με τηλεοπτικά προϊόντα που κοστίζουν αρκετά εκατομμύρια NIS.

Οι διαπραγματεύσεις και οι πηγές των χρημάτων

Ο αρχικός προϋπολογισμός του ΚΑΝ άγγιζε τα 157 εκατομμύρια NIS (≈37 εκατομμύρια €), αλλά μετά από διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ, το ποσό έπεσε στα 120 εκατομμύρια. Από αυτά, τα 70 εκατομμύρια NIS (≈16 εκατομμύρια €) θα προέλθουν από δάνειο (βλ. το σχετικό άρθρο μας για λεπτομέρειες επ’ αυτού). Τα υπόλοιπα 40-50 εκατομμύρια θα προέλθουν από διάφορες πηγές (εισιτήρια, χορηγίες και συνδρομές συμμετοχής της EBU). Το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του φορέα ΚΑΝ, που φτάνει τα 650 εκατομμύρια NIS τον χρόνο (≈154 εκατομμύρια €).

πηγή: esckaz.com
φωτογραφία: eurovisionworld.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ