ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Τα τέσσερα πρώτα ονόματα του Australia Decides

 

Ο πρώτος Εθνικός της Αυστραλίας είναι προ τον πυλών, και μέρα με την μέρα έχουμε όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για το Australia Decides. Από την πρώτη στιγμή το SBS  προσπαθεί να ”τραβήξει”  μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας της χώρας, κάτι το οποίο φαίνεται να το έχει ήδη επιτύχει.

Σε  ανάρτηση στο Facebook, το SBS επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Daily Mail Αυστραλίας, αποκαλύπτοντας τις ταυτότητες τεσσάρων υποψηφίων. Πρόκειται για το indie-pop group Sheppard,  τη τραγουδίστρια και συνθέτρια Kate Miller-Heidke, το electro δίδυμο Electric Fields, και τον νικητή του Australia’s  Got Talent,  Mark Vincent.

H ανακοίνωση του  SBS Eurovision στο Facebook:

The news is out! Kate Miller-Heidke, Sheppard, Mark Vincent and Electric Fields Music will be taking the stage at Eurovision – Australia Decides.More artists announced soon… #Eurovision #AusDecides

Sheppard

Το indie pop συγκρότημα με καταγωγή από το Brisbane της Αυστραλίας,  δημιουργήθηκε το 2009. Μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος είναι το single “Geronimo”, το οποίο έγινε 5 φορές πλατινένιο και έμεινε στην κορυφή των Αυστραλιανών charts για 3 εβδομάδες.

Kate Miller-Heidke

Άλλη μία υποψήφια από το Brisbane, η Kate Miller-Heidke είναι μια καλλιτέχνιδα με πλούσιο βιογραφικό. Ηθοποιός, τραγουδίστρια αλλά και συνθέτρια, η Kate ακολούθησε καριέρα στην εναλλακτική pop μουσική. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Sony Australia, αλλά αυτή την περίοδο δεν ανήκει σε κάποια δισκογραφική εταιρία. Μεγαλύτερή της επιτυχία είναι το ”Τhe last day on earth”, το οποίο έγινε 3 φορές πλατινένιο και έφτασε στο Νο3 των Αυστραλιανών charts.

Electric Fields

Εάν τελικά οι Electric Fields  καταφέρουν να φτάσουν τελικά στο Τελ Αβίβ, τότε μία  εντελώς νέα γλώσσα θα κάνει την εμφάνιση της στον διαγωνισμό. Το ντουέτο αποτελούν οι Zaachariaha Fielding (φωνητικά) και  Michael Ross. Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύτηκε από την SBS, φαίνεται ότι το τραγούδι τους θα είναι στην αυτόχθονη γλώσσα ”Pitjantjatjara Yankunytjatjara”. Σίγουρα μία ενδιαφέρουσα πρόταση από το νησί των καγκουρό. 

Mark Vincent

Το τελευταίο όνομα που αποκαλύφθηκε χτες είναι αυτό του νικητή του Australia’s  Got Talent, Mark Vincent. Σε ηλικία μόλις 15 ετών η οπερετική φωνή του Mark μάγεψε το κοινό της Αυστραλίας και κέρδισε τον διαγωνισμό ταλέντων. Είδωλο του είναι ο Αυστραλός Anthony Warlow και θαυμάζει και τις μοναδικές φωνές των  Andrea Bocelli και  Luciano Pavarotti.

Τα πρώτα 4 ονόματα του ”Eurovision – Australia Decides” έκλεισαν την θέση τους στην σκηνή του Gold Coast!

Δείτε εδώ το συγκεντρωτικό βίντεο με τους 4 πρώτους καλλιτέχνες όπως δημοσιεύθηκε στο επίσημο κανάλι του SBS Australia στο YouTube.

Μείνετε μαζί μας στον OGAE Greece για να ανακαλύψουμε και τα επόμενα ονόματα αλλά και όλες τις λεπτομέρειες του πρώτου Εθνικού Τελικού της Αυστραλίας. 

[Πηγή: SBS]

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] να το έχει ήδη επιτύχει. Η αρχή έγινε πριν 2 εβδομάδες αποκαλύπτοντας τις ταυτότητες τεσσάρων υποψηφίων. Πρόκειται για το indie-pop group Sheppard,  τη τραγουδίστρια και […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ