ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Εκτός EMA 2019 οι BQL!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι το συγκρότημα BQL δε θα λάβει μέρος φέτος στο EMA 2019 και κατ’ επέκταση δε θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Οι Rok και Anej Piletič (BQL) αποκάλυψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν τη Σλοβενία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Οι BQL προσπάθησαν δύο φορές στο παρελθόν να εκπροσωπήσουν τη Σλοβενία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, κατακτώντας την δεύτερη θέση στο EMA ισάριθμες φορές. Χαρακτηριστικό είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι BQL κατέκτησαν την κορυφή στην προτίμηση του κοινού, αποτυγχάνοντας ωστόσο να  κερδίσουν την ψήφο της κριτικής επιτροπής με αποτέλεσμα να χάσουν οριακά το ταξίδι στη Eurovision.

Σε δηλώσεις τους στο Facebook, ανέφεραν ότι το τελευταίο τους single “Peru” δημιουργήθηκε με σκοπό να είναι η συμμετοχή τους στο EMA 2019 και ουσιαστικά η τρίτη τους απόπειρα για την Eurovision. Τελικά, αποφάσισαν να αποσυρθούν φέτος από το EMA 2019 και να κυκλοφορήσουν το τραγούδι τους μέσα στο Δεκέμβριο.

Πώς σας φαίνεται το τραγούδι των BQL; Θα είχε τύχη στον διαγωνισμό;

Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών για το EMA 2019 έχει οριστεί η 14η Δεκεμβρίου. Φέτος, στην τελική βραδιά,  τα δύο πρώτα τραγούδια που θα προκύψουν μετά από αποκλειστική ψηφοφορία 3μελούς κριτικής επιτροπής, θα περάσουν στον Superfinal. Εκεί, ο νικητής του ΕΜΑ 2019, που θα είναι και ο εκπρόσωπος της χώρας στο Τελ Αβίβ θα αποφασιστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  από την ψηφοφορία του κοινού (100% televoting).

Τη Σλοβενία στο φετινό Διαγωνισμό της Eurovision εκπροσώπησε η Lea Sirk με το τραγούδι “Hvala ne!“,  η οποία κατετάγη 22η συγκεντρώνοντας 64 βαθμούς. Θυμηθείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εμφάνισή της στο μεγάλο τελικό.

[Πηγή/ Φωτογραφία: Eurovoix]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ