ΚΡΟΑΤΙΑ: Όλα όσα έγιναν στην σημερινή συνέντευξη τύπου!

Σήμερα οι υπεύθυνοι για την Eurovision του HRT, παραχώρησαν μια συνέντευξη τύπου, η οποία προβλήθηκε και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του HRT και της επίσημης σελίδας τους στο facebook. O διευθύνων σύμβουλος της HRT Kazimir Bačić, μίλησε για την επιστροφή του DORA, στις μικρές οθόνες, με μια πιο δημοφιλή και ανταγωνιστική του μορφή. Ακούγοντας τους θεατές, καθώς και τους τραγουδοποιούς και τους ερμηνευτές, ελπίζουν να συνεχίσουν μια καλή ιστορία και να ενισχύσουν την συμμετοχή τους, με νέες ιδέες.

Στην αρχή οι υπεύθυνοι του κροατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού HRT υπέγραψαν συμφωνία μεταξύ της πόλης Οπάτιας και των ξενοδοχείων Millenium, επιβεβαιώνοντας ότι ο εθνικός τελικός, Dora 2019 θα λάβει χώρα στην Οπάτια στις 16 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο τελικός θα διεξαχθεί στην αθλητική αίθουσα Marino Cvetković και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις βραδιές, όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερο άρθρο μας.

-1η βραδιά: Τραγούδια από την συμφωνική και Jazz ορχήστρα του HRT και καντάδες από την Οπάτια.

-2η βραδιά: Αφιέρωμα στην παλαιότερες συμμετοχές του Dora

-3η βραδιά: Επιλογή του τραγουδιού για την εκπροσώπηση της ώρας στην Eurovision 2019 – Dora 2019

Ο δήμαρχος της Οπάτιας, Ivo Dujmić επισήμανε τις κοινές προσπάθειες των Amadria Park Hotel, Opatija City, Φεστιβάλ Opatija, Opatija 21 και HRT, οι οποίες συνεργάστηκαν για να επιστρέψει ο εθνικός τελικός στην Οπάτια.

Ο εθνικός τελικός αλλά και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν τις προηγούμενες μέρες, θα διοργανωθούν με την βοήθεια της πόλης της Οπάτιας και των ξενοδοχείων Millenium.

Με ένα βίντεο, έκαναν μια μικρή αναδρομή στις παλαιότερες συμμετοχές του εθνικού τελικού Dora. Επίσης στο βίντεο της παρουσίασης έδειξαν και μερικούς από τους καλεσμένους που είχαν τραγουδήσει σε εθνικούς τελικούς της χώρας.

Γνώριμοι Eurostars παρακολούθησαν από κοντά την συνέντευξη τύπου, όπως οι Franka, Jacques Houdek, Tony Cetinski, το συγκρότημα Feminnem και ο Kraljevi Ulice.

Ο εθνικός τελικός Dora 2019 θα μεταδοθεί ζωντανά στις 16 Φεβρουαρίου, από το HRT1 και στο ραδιόφωνο από το HR2.

Η Κροατία, εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2018,  από την Franka Batelić με το τραγούδι Crazy, σε σύνθεση και στίχους των Branimir Mihaljević, Franka Batelić. Το 2009 η Franka προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Κροατία στην Eurovision με το τραγούδι «Pjesma za kraj» χωρίς όμως επιτυχία, αφού η συμμετοχή της τερμάτισε στην 7η θέση (ανάμεσα στις 18) στον Εθνικό Τελικό της χώρας. Το 2010 προσπάθησε ξανά να συμμετάσχει στη Eurovision με το τραγούδι «Na tvojim rukama» το οποίο όμως τερμάτισε στην 7η θέση του Εθνικού Τελικού, όπως συνέβη και στην πρώτη της προσπάθεια. Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Κρατικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας της Κροατίας HRT της έκανε ανάθεση για την εκπροσώπηση της χώρας στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, όπου τερμάτισε στην 17η θέση στον ημιτελικό και έτσι έμεινε εκτός τελικού.

 

Φωτογραφίες: HRT / esckaz

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ