ΙΣΠΑΝΙΑ: Αυτά είναι τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης για τα υποψήφια τραγούδια του 2019!

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας, RTVE ανακοίνωσε τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης της Gala Eurovision του Operacion Triunfo 2018. 

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, τα υποψήφια τραγούδια που έχουν κατατεθεί στον κρατικό φορέα θα κριθούν από δύο ειδικές επιτροπές οι οποίες θα πρέπει να ξεχωρίσουν τα είκοσι καλύτερα. Στη συνέχεια, μόλις δέκα από αυτά θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση που είναι  το ειδικό Eurovision Gala του Operacion Triunfo 2018.

Η πρώτη ομάδα επιτροπών είναι πενταμελής και απαρτίζεται από άτομα του OGAE Ισπανίας, της RTVE Digital, της AEV Spain και της Ισπανικής μουσικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα σε αυτήν συμμετέχουν:

  1. Alberto Jiménez (βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Miss Caffeina)
  2. Irene Mahia (εκ μέρους της RTVE Digital)
  3. José Juan Santana (Πρόεδρος του OGAE Ισπανίας)
  4. José Luis Amo (εκ μέρους της AEV Ισπανία)
  5. Zahara (τραγουδίστρια-τραγουδοποιός)

Η επιτροπή αυτή καλείται να αξιολογήσει τα υποψήφια τραγούδια που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους συνθέτες και στιχουργούς ύστερα από δημόσια κλήση της κρατικής τηλεόρασης.

Η δεύτερη ομάδα επιτροπών είναι και πάλι πενταμελής και αποτελείται από ανθρώπους της TVE, της RTVE Digital και της ακαδημίας του «Operación Triunfo 2018». Αναλυτικά σε αυτήν συμμετέχουν οι:

  1. Ana Maria Bordas (Επικεφαλής της Ισπανικής Αντιπροσωπείας στη Eurovision)
  2. Antonio Losada (Επικεφαλής της Ισπανικής Αντιπροσωπείας στη Eurovision)
  3. Irene Mahia (εκ μέρους της RTVE Digital)
  4. Manu Guix (Μουσικός Διευθυντής του Operación Triunfo 2018)
  5. Noemi Galera (Διευθυντής της Ακαδημίας του Operación Triunfo 2018)

Η επιτροπή αυτή ουσιαστικά θα αξιολογήσει τις υποψήφιες συμμετοχές που έχουν κατατεθεί από συγκεκριμένους συνθέτες στους οποίους η κρατική τηλεόραση έστειλε ειδική πρόσκληση.

Κάθε επιτροπή οφείλει να επιλέξει τα δέκα επικρατέστερα τραγούδια του “ομίλου” του έτσι ώστε να προκύψουν τα είκοσι (συνολικά) καλύτερα υποψήφια τραγούδια από τα 1000 που έχουν συνολικά κατατεθεί στη κρατική τηλεόραση. Τα είκοσι τραγούδια θα δοθούν στους υποψήφιους τραγουδιστές του ΟΤ 2018 για μια πρώτη γνωριμία και με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.

Κατά τη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι τραγουδιστές του OT θα ηχογραφήσουν τα υποψήφια κομμάτια τους αφού συνεργαστούν με τους αντίστοιχους συνθέτες και παραγωγούς. Επιπλέον, θα υπάρξει αξιολόγηση από την RTVE και τους υπευθύνους της Μουσικής Ακαδημία.

Αφού ολοκληρωθούν οι ηχογραφήσεις, το RTVE θα φιλοξενήσει στην ιστοσελίδα του μια ειδική πλατφόρμα η οποία θα περιλαμβάνει αποσπάσματα του ενός λεπτού από τα είκοσι υποψήφια τραγούδια. Το κοινό θα έχει δύο εβδομάδες στη διάθεσή του για να ψηφίσει τα πιο αγαπημένα του τραγούδια. Τα πρώτα τρία με τις περισσότερες ψήφους θα διαγωνιστούν απευθείας στο Eurovision Gala του ΟΤ 2018 που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2019. Η δεύτερη ομάδα των επιτροπών θα επιλέξει ακόμη επτά από τα εναπομείναντα 17  κομμάτια με αποτέλεσμα στο Eurovision Gala να διαγωνιστούν συνολικά 10 συνθέσεις. Μία από αυτές, θα καταφέρει ύστερα από ψηφοφορία του κοινού να κερδίσει το εισιτήριο για το Tel Aviv και τη Eurovision 2019!

Πηγή: RTVE 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ