ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι διεθνείς επιτροπές και ο τρόπος ψηφοφορίας στον τελικό!

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο , από το σουηδικό τηλεοπτικό φορέα, SVT, ο τρόπος με τον οποίο θα προκύψει ο νικητής του τελικού του Melodifestivalen 2012. Ως γνωστόν 10 τραγούδια συμμετέχουν στον τελικό, 2 από κάθε ημιτελική σειρά και 2 από τη δεύτερη ευκαιρία. Στον τελικό της 10ης Μαρτίου, ο νικητής θα προκύψει μετά από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού αλλά και ειδικών επιτροπών σε ποσοστό 50- 50%. Οι επιτροπές θα είναι διεθνείς και θα προέρχονται από 11 κράτη μέλη της EBU, που για φέτος θα είναι από το Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία, Γαλλία, Κύπρο, Ιρλανδία, Μάλτα, Νορβηγία, Ουκρανία και Γερμανία. Οι ψήφοι που θα δίνει η κάθε επιτροπή θα είναι 1, 2, 4, 6, 8 ,10 και 12, με συνολικό άθροισμα 473. Οι ψήφοι από το τηλεοπτικό κοινό θα αναχθούν σε εκατοστιαίες μονάδες επί του 473. Για παράδειγμα εάν ένα τραγούδι πάρει το 10% του συνολικού televote, τότε θα πάρει 47 ψήφους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην 1η θέση δύο η και περισσοτέρων τραγουδιών, νικητήριο ανακηρύσσεται αυτό με το μεγαλύτερο ποσοστό στο televote.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Dead by april thelo egw! alla malon o danny tha paei!!! pia lorren kai kotsanes…. an kai tha tin protimousa gt to tragoudi tis einai wraio an kopsi to kefali tis kai bali apo kai parei kai kana kilo!!! alla siga min dn ton stiloun…. -.-

  2. Μην ψαχνετε τον νικητή, φέτος…….Η Σουηδία είναι που φυσικά θα στείλει την Loreen. Καλό τραγούδι σκηνική παρουσία πρωτότυπη ( θυμίζει Kate Bush) πολύ καλή φωνή και το τραγούδι το ”κατεβαίνει” στον κόσμο.Ασε που για τους euroλάγνους είναι ότι καλύτερο…….που βγάζουν νικητή……..

  3. Μην ψαχνετε τον νικητή, φέτος…….Η Σουηδία είναι που φυσικά θα στείλει την Loreen. Καλό τραγούδι σκηνική παρουσία πρωτότυπη ( θυμίζει Kate Bush) πολύ καλή φωνή και το τραγούδι ”κατεβαίνει” στον κόσμο.Ασε που για τους euroλάγνους είναι ότι καλύτερο…….που βγάζουν νικητή……..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ