ΙΤΑΛΙΑ: Μεγάλα ονόματα στο Sanremo 2019!

Η Ιταλία είναι μία από τις αγαπημένες χώρες στο θεσμό και όλοι κάθε χρόνο περιμένουν να μάθουν τον εκπρόσωπο της. Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο μας άρθρο ο νικητής του Sanremo 2019 θα πάει στο Τελ Αβίβ! Φέτος, στο 69ο φεστιβάλ του ιταλικού τραγουδιού επιστρατεύονται μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα τόσο στο διαγωνιστικό όσο και στο κομμάτι των guests.

Ποιοι όμως θα είναι τελικά οι υποψήφιοι συμμετέχοντες του Sanremo 2019 και ποιος από αυτούς θα ταξιδέψει στο Ισραήλ; Πάμε να δούμε πως έχει η λίστα με τα ονόματα και ποιοι έχουν κλειδώσει μέχρι στιγμής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Claudio Baglioni  έχει σκοπό το φετινό Sanremo να είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. Για αυτό το σκοπό εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει τις διεργασίες και τις προσεγγίσεις καλλιτεχνών. Όπως αναφέρει το περιοδικό Chi, ο κ. Baglioni  κατάφερε να πείσει τη Loredana Bertè και την Patty Pravo να συμμετάσχουν στο Sanremo 2019. Ακόμα το περιοδικό καταθέτει τον κατάλογο των πιθανών συμμετεχόντων στο φεστιβάλ. Ο κ. Baglioni αποφάσισε ότι φέτος θα διαγωνιστούν μόνο επαγγελματίες τραγουδιστές, τόσο έμπειροι όσο και νέοι. Αλλά όχι διάφορες τηλεοπτικές προσωπικότητες που μετέπειτα εξελίχθηκαν σε τραγουδιστές.

Σύμφωνα με προηγούμενες δημοσιεύσεις του ίδιου περιοδικού αναμένεται σίγουρη η συμμετοχή των Nek, Paola Turci, Arisa, Giusy Ferreri, Ultimo, καθώς και του Irama ή Riki (Riccardo Marcuzzo).

Νωρίτερα, η All Music Italia δημιούργησε τη δική της λίστα με τα ονόματα που είναι πιθανότερο να προταθούν από τις ιταλικές δισκογραφικές εταιρείες για συμμετοχή στο Sanremo 2019:

Sony: Deborah Iurato, Chiara Galiazzo, Giusy Ferreri, Anna Tatangelo & Gigi D’Alessio, Il Volo, Rocco Hunt ή Baby K, Lorenzo Fragola ή Enrico Nigiotti.

Universal: Federica Carta & Shade, Michele Bravi & Elodie, Carmen Ferreri, το συγκρότημα Stadio ή Negrita ή Ex Otago, Dolcenera.

  • Να σημειωθεί ότι οι Stadio κέρδισαν το Sanremo 2016 αλλά δε θέλησαν να πάνε στη Eurovision.

Warner: Loredana Bertè, Paola Turci,  Thomas,  Max Pezzali.

Άλλες εγχώριες εταιρείες: Raphael Gualazzi, Raf & Umberto Tozzi, Arisa, Simona Molinari, Ultimo, Bianca Atzei & Gianluca Grignani, Lorenzo Suraci, Zen Circus, Modà, Spagna, Fiordaliso, Mietta, Pupo.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η τελική ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου. Μπορεί για αρκετούς καλλιτέχνες τα δημοσιεύματα να είναι σίγουρα, ωστόσο ας περιμένουμε λίγο ακόμα.

Το Sanremo 2019 θα λάβει χώρα στις 5-9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ariston του Sanremo.

 

24 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ. Δύο θέσεις θα διατεθούν για τους νικητές του διαγωνισμού Sanremo Giovani, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα νέο τραγούδι. Η προθεσμία συμμετοχής στο φεστιβάλ είναι η 7η Δεκεμβρίου 2018. Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν στη RAI, στη Ρώμη. Η εγγραφή πρέπει να υποδεικνύει τον προτεινόμενο guest καλλιτέχνη για την τέταρτη βραδιά. Λεπτομέρειες για τις αλλαγές του show αλλά και για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ δείτε εδώ.

Όσον αφορά τους καλεσμένους που θα δούμε στο Sanremo 2019 από καιρό έχουν κλειδώσει 2 καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Ο Marco Mengoni και ο Eros Ramazzotti! Ωστόσο, κοντά στο τελικό ναι βρισκόταν και ο Andrea Bocelli. Περισσότερα για τους φετινούς guests δείτε εδώ. Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι ο Claudio Baglioni θέλει και φέτος να κρατήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αμείωτο.

Andrea Bocelli, Chiara Ferragni, Marco Mengoni, Eros Ramazzotti, Claudio Baglioni και Fedez

Εσείς ποιο από τα παραπάνω ονόματα θα θέλατε να δείτε στη σκηνή του Teatro Ariston στο Sanremo 2019;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νεότερα από τη γειτονική Ιταλία.

[Πηγή άρθρου: Chi Magazine / allmusicitalia.it]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ