ΣΟΥΗΔΙΑ: Αλλάζει ο τρόπος ψηφοφορίας στο Melodifestivalen!

Το Melodifestivalen 2019 αλλάζει καθώς η ψηφοφορία πρόκειται να τροποποιηθεί κι ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovision του Τελ Αβίβ θα αναδειχθεί με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, ο παραγωγός του σόου, Christer Björkman, ανέφερε πως θα αλλάξει η αναλογία της ψήφου μέσω τηλεφώνου κι αυτής μέσω της ειδικής εφαρμογής του Melodifestivalen, που είναι δωρεάν.

Ο Σουηδός παραγωγός δήλωσε: «Αυτό που αντιμετωπίσαμε όταν κάναμε το σύστημα είναι ότι κάθε φωνή πρέπει να αξίζει. Πέντε ψήφοι στην εφαρμογή δεν θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αξία σε σύγκριση με τις ψήφους του τηλεφώνου. Θα υπάρξουν προσαρμογές που θα κάνουν τεράστια διαφορά».

Επίσης, θα μπορεί να καταγραφεί ποιος ψήφισε τι και ο Björkman είπε: «Θα είμαστε σε θέση να διασκεδάσουμε τη φήμη ότι υπάρχουν παιδιά που ελέγχουν τον διαγωνισμό. Γνωρίζουμε ήδη ότι οι ηλικιωμένοι ψηφίζουν -καταρχάς- όπως οι νεότεροι. Όταν μεγαλώνεις, δεν σταματάς να ψηφίζεις για νεανική μουσική. Θα μπορέσουμε να το αποδείξουμε τώρα».

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: SVT]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ