ΑΡΜΕΝΙΑ: Με απευθείας ανάθεση ο εκπρόσωπος του 2019!

Όπως είχε ανακοινωθεί και είχαμε και εμείς κοινοποιήσει σε προηγούμενο άρθρο μας η κρατική τηλεόραση της Αρμενίας μέσω του επικεφαλή της Αρμένικης αποστολής (ΗοD) στη Eurovision κ. David Tserunyan είχε δηλώσει πως δεν θα υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση για τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου ή του τραγουδιού που θα διαγωνιστούν για λογαριασμό της Αρμενίας στη Eurovision 2019, μέχρι και την λήξη της Junior Eurovision 2018! 

Η δήλωση αυτή είχε αφήσει ερωτηματικά ως προς την διεξαγωγή ή μη του 3ου (κατά σειρά) “Depi Evratesil”, φορμάτ μέσω του οποίου η χώρα έβρισκε τον εκπρόσωπο και το τραγούδι της για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τα δύο τελευταία χρόνια. Λίγο η δήλωση αυτή, λίγο οι χρονικές καθυστερήσεις ως προς κάποια ανακοίνωση της συγκεκριμένης παραγωγής, μας άφησαν να καταλάβουμε πως η Αρμενία μάλλον δεν επιθυμεί να ξαναχρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο show τουλάχιστον για το 2019!

Οι υποψίες επιβεβαιώνονται σήμερα, μόλις τρεις ημέρες μετά τη διεξαγωγή της Junior Eurovision 2018, όπου οι υπεύθυνοι της δημόσιας Αρμενικής τηλεόρασης κρατώντας την υπόσχεσή τους, προέβησαν σε ανακοινώσεις. Όντως, το “Depi Evratesil” δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος και το φορμάτ δεν θα χρησιμοποιηθεί για την εύρεση είτε του καλλιτέχνη είτε του τραγουδιού για τη Eurovision 2019 φέτος. Η επιλογή του εκπροσώπου θα γίνει μέσω απευθείας ανάθεσης της κρατικής τηλεόρασης και το όνομα του καλλιτέχνη έχει αποφασισθεί να ανακοινωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 22:20 [ώρα Αρμενίας] μέσα από την επιτυχημένη εκπομπή “Lav Yerego” (Καλησπέρα) της κρατικής τηλεόρασης! Η εκπομπή είναι μια κλασσική late-night εκπομπή με καλεσμένους, μουσική και χιουμοριστικά σκετσάκια μιας και παρουσιαστές της είναι δύο από τους πιο κορυφαίους κωμικούς ηθοποιούς της Αρμενίας: ο Garik Papoyan και ο Aram MP3. Φυσικά, ο Aram MP3 εκτός από ηθοποιός είναι και μουσικός και τραγουδιστής, ιδιαίτερα αγαπητός στο χώρο της Eurovision αφού το 2014 εκπροσώπησε την Αρμενία με το κομμάτι “Not Alone” κατακτώντας την τιμητική 4η θέση τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή του τραγουδιού δεν έγιναν, κάτι που αναμένεται να γίνει όμως σύντομα!

Η ανακοίνωση της συγκεκριμένης είδησης έγινε μέσα από σχετική ανάρτηση που έκανε η επίσημη σελίδα της εκπομπής στο Facebook με τους φίλους του διαγωνισμού να κάνουν ήδη τα πρώτα σχόλια προσπαθώντας να μαντέψουν το όνομα του καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει με τα Αρμενικά χρώματα στο Tel Aviv του Ισραήλ, τον Μάη του 2019!

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση πάντως θα κάνει την Αρμενία να είναι η πρώτη χώρα που ανακοινώνει τον εκπρόσωπό της για τη Eurovision 2019!

Αλήθεια εσείς ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να δείτε στη σκηνή της Eurovision 2019 ως εκπρόσωπο της Αρμενίας; 

Η  Αρμενία στη Eurovision! 

Η Αρμενία μπήκε στην οικογένεια της Eurovision το 2006 όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό της Αθήνας! Εκπρόσωπος της χώρας ήταν ο André o οποίος με το δυναμικό ethnic/pop κομμάτι του «Without your love» κατάφερε να τερματίσει 6ος στον Ημιτελικό και στη συνέχεια, 8ος στον Τελικό! Μέχρι και το 2010 η πορεία της χώρας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή με τις συμμετοχές να αγαπιούνται πάντα από τους fans του διαγωνισμού και να πλασάρονται πάντα σε θέσεις της πρώτης δεκάδας! Τη μεγαλύτερη αίσθηση φυσικά είχε προκαλέσει το «Qélé, Qélé» με τη Sirusho το 2008! 

Το 2011 η Αρμενία για πρώτη φορά έμεινε εκτός τελικού, αφού η συμμετοχή «Boom-Boom» με ερμηνεύτρια την Emmy δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς για την πρόκριση (12η θέση στον Ημιτελικό). Το 2012 η χώρα έκανε τη πρώτη της και μοναδική έως σήμερα απουσία κυρίως για πολιτικούς λόγους, μιας και ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο Baku του εχθρικού της Αζερμπαϊτζάν! Το 2013 επανήλθε κανονικά όμως με μέτριο αποτέλεσμα αφού ναι μεν η συμμετοχή «Lonely planet» κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό, όμως εκεί η χώρα τερμάτισε για πρώτη φορά εκτός πρώτης δεκάδας (18η θέση). Σχετικά μέτρια ήταν και η συνέχεια της ιστορίας για την Αρμενία με μοναδικές εξαιρέσεις τις χρονιές 2014 και 2016 όπου οι συμμετοχές τράβηξαν ιδιαίτερα τη προσοχή των θεατών. Συγκεκριμένα ο Aram Mp3 το 2014 με το «You’re not alone» κατάφερε να τερματίσει 4ος στον Τελικό και να σημειώσει την σημαντικότερη επίδοση της χώρας μέχρι και σήμερα ενώ το 2016 ο… σίφουνας Iveta με το «LoveWave» τερμάτισε στην 7η θέση αλλά έκανε τους πάντες να ασχολούνται μαζί της!

Τελευταία – μέχρι στιγμής – συμμετοχή της χώρας ήταν το κομμάτι “Qami” που φέτος εκπροσώπησε την Αρμενία στην Λισαβόνα. Πρόκειται για τη πρώτη συμμετοχή γραμμένη και ερμηνευμένη εξολοκλήρου στην εθνική γλώσσα της χώρας, όμως για 2η φορά στην ιστορία, η χώρα έμεινε εκτός Τελικού. Στα θετικά ωστόσο, οι εξαιρετικές κριτικές που έλαβε ο ερμηνευτής και εκπρόσωπος της χώρας Sevak Khanagian για τις φωνητικές του ικανότητες.

Πηγή Φωτογραφίας: https://www.videoblocks.com/ | Storyblocks 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικό άρθρο για άλλη μια φορά Krikor. Μπράβο σου. Δείχνεις ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα σου και καλά κάνεις! Αγαπημένη χώρα η Αρμενία στο διαγωνισμό και γενικότερα, μας στηρίζει πάντα με τις ψήφους της και στέλνει πάντα πολύ καλά τραγούδια! Καλή επιτυχία εύχομαι και να τη δούμε ξανά στον τελικό όπως της αξίζει!

    • Χίλια ευχαριστώ!!! Τι όμορφα λόγια;! Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός με όλες τις χώρες γιατί έτσι είναι το σωστό. Ε, αν “ξεφεύγω” λίγο σε Αρμενία και Ελλάδα, ας μου συγχωρεθεί χεχε! Και πάλι ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια!

      • Μα τι λες τώρα; Καλά κάνεις και είσαι ιδιαίτερα θερμός στις δυο αυτές χώρες. Αλίμονο! Να ‘σαι καλά. Πάντα απολαμβάνω τα άρθρα σου! Καλή δύναμη!

  2. Η Αρμενια ειναι απο τις λιγες χωρες που η απευθειας αναθεση της εγγυαται την επιτυχια. Οταν κανει εθνικους τελικους συνηθως δε τα πηγαινει τοσο καλα.

  3. […] Όπως μας ανακοινώθηκε μόλις δύο ημέρες πριν, ο εκπρόσωπος της Αρμενίας για τη Eurovision 2019 θα προκύψει μέσω εσωτερικής επιλογής και ανάθεσης από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η αποκάλυψη του ονόματος είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, μέσα από την late night εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Lav Erego» (Καλησπέρα) με κεντρικούς παρουσιαστές τον Garik Papoyan και τον Aram MP3 (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ) […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ