ΛΕΤΟΝΙΑ: Αυτές είναι οι 33 υποψήφιες συμμετοχές για το Supernova 2019 (VIDEO)!

Ο λετονικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός LTV  επέλεξε και φέτος τον εθνικό διαγωνισμό Supernova για να αναδείξει τον εκπρόσωπο της χώρας στη Eurovision του Τελ Αβίβ. Σήμερα έγιναν γνωστές οι 33 συμμετοχές που διεκδικούν μια θέση στα ημιτελικά!

Όπως δημοσίευσε ο LTV στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού συνολικά 83 συμμετοχές υπεβλήθησαν για το Supernova 2019. Από αυτές οι 64 πληρούσαν τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο LTV για τον διαγωνισμό. Αυτές οι συμμετοχές τέθηκαν υπό την αξιολόγηση μιας επιτροπής που αποτελούνταν από ανθρώπους της Universal music group και από ανθρώπους του ραδιοφώνου στη Λετονία που ασχολούνται καθημερινά με τη μουσική.

Σε αυτό τον πρώτο γύρο της αξιολόγησης των 64 συμμετοχών, η επιτροπή άκουσε μόνο τα τραγούδια, χωρίς να γνωρίζει τους ερμηνευτές και τους συντελεστές των τραγουδιών. Στη συνέχεια επέλεξε 33 από αυτές τις συμμετοχές για να διαγωνισθούν στη ζωντανή ακρόαση, όπου η κριτική επιτροπή θα γνώριζε και τους ερμηνευτές!

Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ, σε αντίθεση με το 2018, όπου οι ζωντανές ακροάσεις πραγματοποιήθηκαν δημόσια σε ένα εμπορικό κέντρο της Ρίγα, οι φετινές πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικά σε στούντιο του LTV. Οι 33 υποψήφιοι έδειξαν τις φωνητικές τους ικανότητες  μπροστά σε μια κριτική επιτροπή τεσσάρων ατόμων, με επικεφαλής τον DJ Rudd (Rudolfs Rudd Budze). Οι υπόλοιποι κριτές είναι η παραγωγός του Supernova Ilze Jansone, ο μουσικός παραγωγός και ραδιοφωνικός dj Artis Dvarionas (ο οποίος δεν κρύβει την προτίμησή του στους Samanta Tīna Poljakova, Double Faced Eels και Dziļi violets) και η διευθύντρια του Music Export Latvia Agnese Cimuska-Rekke. Μεταξύ των 33 υποψηφίων, ήταν ο γνωστός μας πλέον Markus Riva, ο  Miks Dukurs, από το Supernova 2016,  η τραγουδίστρια και συνθέτρια  Kristiāna Bumbiere και τα group Dziļi Violets και Double Faced Eels.

Σήμερα ο LTV δημοσιοποίησε τις ζωντανές ακροάσεις των 33 υποψήφιων συμμετεχόντων του Supernova 2019 όπου ερμήνευσαν τα τραγούδια τους. Δείτε τις συμμετοχές στο παρακάτω βίντεο και ψηφίστε στη διαδικτυακή πλατφόρμα του LTV εδώ για το ποιο σας αρέσει περισσότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι!

Από αυτούς η 4μελής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους 16 καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στους ημιτελικούς του Supernova 2019. Η ανακοίνωσή τους θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου 2019.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Λετονίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή – φωτογραφίες: LTV / Supernova]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ