JUNIOR EUROVISION 2018: Συγχαρητήρια Πολωνία!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο 16ος κατά σειρά Διαγωνισμός Τραγουδιού για παιδιά με κεντρικό σύνθημα “Light Up!”.

Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε στο Minsk Arena της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας, Minsk με κεντρικούς παρουσιαστές τους Eugene Perlin, Helena Meraai και Zinaida Kupriyanovich. Με ώρα έναρξης στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), η Junior Eurovision 2018 διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες έχοντας πάντα την επίβλεψη του Jon Ola Sand εκ μέρους της EBU!

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό χορευτικό το οποίο συνδυάστηκε με την καθιερωμένη παρέλαση των εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων χωρών της φετινής διοργάνωσης!

Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς άνοιξε η συμμετοχή της Ουκρανίας “Say love” με ερμηνεύτρια την Darina Krasnovetska ενώ ολοκληρώθηκε με τη παρουσίαση της Πολωνικής συμμετοχής “Anyone I Want To Be” από την Roksana Węgiel!

Αναλυτικά, οι είκοσι συμμετοχές της φετινής Junior Eurovision είναι:

  1.  Ουκρανία – Say love – Darina Krasnovetska
  2.  Πορτογαλία – Gosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada) – Rita Laranjeira
  3.  Καζακστάν – Ózińe sen – Daneliya Tuleshova
  4.  Αλβανία – Barbie – Efi Gjika
  5.  Ρωσία – Unbreakable – Anna Filipchuk
  6.  Ολλανδία – Samen – Max & Anne
  7.  Αζερμπαϊτζάν– I Wanna Be Like You – Fidan Huseynova
  8.   Λευκορωσία – Time – Daniel Yastremski
  9.  Ιρλανδία – IOU – Taylor Hynes
  10.  Σερβία – Svet – Bojana Radovanović
  11.  Ιταλία – What Is Love – Melissa & Marco
  12.  Αυστραλία – Champion – Jael
  13.  Γεωργία – Your Voice – Tamar Edilashvili
  14.  Ισραήλ– Children Like These – Noam Dadon
  15.  Γαλλία – Jamais Sans Toi – Angélina
  16.  Π.Γ.Δ.Μ. – Doma – Marija Spasovska
  17.  Αρμενία – L.E.V.O.N – L.E.V.O.N
  18.  Ουαλία – Perta – Manw
  19.  Μάλτα – Marchin’On – Ela
  20.   Πολωνία – Anyone I Want To Be – Roksana Węgiel

Στο διάλειμμα του διαγωνισμού και μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της ψηφοφορίας του κοινού, όλοι οι εκπρόσωποι των είκοσι διαγωνιζόμενων χωρών ερμήνευσαν μαζί το κομμάτι “Light Up”, φυσικά αφιερωμένο στον φετινό διαγωνισμό! Εννοείται πως από την βραδιά δε θα μπορούσε να λείπει η Polina Bogusevich, η νικήτρια του περσινού διαγωνισμού η οποία ερμήνευσε το νικητήριο τραγούδι της “Wings”!

 

Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε μέσω συνδυασμό ψηφοφοριών από κριτικές επιτροπές από τις 20 διαγωνιζόμενες χώρες (η οποία καθορίστηκε κατά τη διάρκεια της γενικής πρόβας, τη λεγόμενη Jury Rehearsal) αλλά και την διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού, η οποία ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Αξίζει φυσικά να αναφερθεί ότι στη ψηφοφορία του κοινού, δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλες οι χώρες και όχι μόνο όσες διαγωνίστηκαν για το πρώτο βραβείο.

Στη φάση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών, Μάλτα και Αυστραλία πάλεψαν για τη πρωτιά με τη δεύτερη να είναι η μεγάλη νικήτρια με 148 βαθμούς! Στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα, δυστυχώς χωρίς κανέναν βαθμό η Ουαλία και η Πορτογαλία.

Αμέσως μετά την αναλυτική ψηφοφορία των επιτροπών, ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαδικτυακής ψηφοφορίας του κοινού. Η ανατροπή ήταν τεράστια καθώς οι χώρες που είχαν εξασφαλίσει τις πρώτες θέσεις φαίνεται να μην κατάφεραν να διεκδικήσουν και το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού μέσω της ψηφοφορίας του κοινού. Συγκεκριμένα, η Αυστραλία, τερμάτισε στην 9η θέση της διαδικτυακής ψηφοφορίας του κοινού έχοντας λάβει 53 βαθμούς. Με το σύνολο των 201 βαθμών, η χώρα τερμάτισε τελικά στην 3η θέση. Από την άλλη η Μάλτα έλαβε από το κοινό μόλις 43 βαθμούς με αποτέλεσμα να “περιοριστεί” στην 5η θέση με 181 βαθμούς συνολικά.

Μεγάλη νικήτρια της διαδικτυακής ψηφοφορίας του κοινού ήταν η  Πολωνία η οποία κατάφερε να λάβει 136 βαθμούς. Η χώρα κατάφερε να επικρατήσει και στη συγκεντρωτική βαθμολογία και να βρεθεί στη πρώτη θέση με 215 βαθμούς σύνολο αφήνοντας στην 2η θέση τη Γαλλία με 203 βαθμούς (86 βαθμούς από επιτροπές / 117 από το κοινό).

Τελευταία με 29 βαθμούς (όλες από τη ψηφοφορία του κοινού) τερμάτισε η Ουαλία ενώ η Πορτογαλία, η οποία ψηφίστηκε επίσης μόνο από το κοινό (42 βαθμοί) περιορίστηκε στην 18η θέση. Η διοργανώτρια Λευκορωσία τερμάτισε στην 11η θέση έχοντας λάβει συνολικά 114 βαθμούς (61 βαθμούς από τις επιτροπές / 53 από το κοινό) ενώ εντυπωσιακό ντεμπούτο έκανε το Καζακστάν το οποίο τερμάτισε τελικά στην 6η θέση με 171 βαθμούς (68 από τις επιτροπές / 103 βαθμούς από το κοινό).

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Πολωνία καταφέρνει να κερδίσει τη πρώτη θέση στον εν λόγω διαγωνισμό. Η TVP ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος το 2003, στον πρώτο διαγωνισμό της Junior Eurovision όμως για τις δύο πρώτες συνεχόμενες χρονιές (2003, 2004) τα αποτελέσματα για τις Πολωνικές συμμετοχές ήταν άκρως απογοητευτικά (Τελευταία θέση). Μετά από απουσία δέκα ετών, η Πολωνία επέστρεψε στον διαγωνισμό το 2016 τερματίζοντας στην 11η θέση ενώ το 2017 κατάφερε να μπει στη πρώτη δεκάδα και να τερματίσει στην 8η θέση με 138 βαθμούς.

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, υπενθυμίζοντάς σας την νικητήρια συμμετοχή της Junior Eurovision 2018 “Anyone I Want To Be” από την Roksana Węgiel! 

Πως κρίνετε τα τελικά αποτελέσματα της φετινής Junior Eurovision; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού για παιδιά! 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Xαίρομαι που η Πολωνία κέρδισε επιτέλους κάτι στη Eurovision. Ήταν όντως ανάμεσα στα καλά τραγούδια απόψε. Και όλος ο φετινός διαγωνισμός, ως show και επίπεδο συμμετοχών, ήταν ίσως ο καλύτερος ποτέ.

  2. Αν και μου άρεσε περισσότερο το Καζακστάν και το είδα λίγο γιατί έπρεπε να βγω άκουσα τώρα το τραγούδι που γύρισα πολύ καλή ήταν τόσο σκηνικά όσο και φωνητικά και το άξιζε κιόλας τώρα μένει να δούμε αν του Χρόνου θα γίνει στην Ρωσία η την Πολωνία

  3. Δεν μάρεσε πολύ. Προτιμούσα να το πάρει η Γαλλία ή η Λευκορωσία. Ειδικά η Λευκορωσία και η Αυστραλία θεωρώ ότι είχαν εμφανίσεις άξιες και για την ενήλικη eurovision. Από την άλλη θεωρώ λίγο άδικο που οι επιτροπές κάθε χρόνο βάζουν 3άδα Μάλτα και Γεωργία.

  4. 1) Σύγχρονο
    2) Μοντέρνο
    3) Λιτό
    4) Όμορφο
    5 ) Στίχοι με νόημα
    6) Καλή Φωνή

    ΥΓ: Κατά την ταπεινή μου άποψη πιστεύω πως Αυτά τα (6) ”συστατικά” ήταν η ”μυστική συνταγή” για την ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    #ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΩΝΙΑ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
    ♡♡♡

  5. Συγχαρητήρια για το άρθρο σου Krikor. Αναλυτικό, πλήρες, κατατοπιστικό και πολύ καλογραμμένο. Μπράβο σου για το χρόνο που αφιέρωσες! Καλή συνέχεια!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ